Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ενα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, με το θέμα που αφορά την παρουσία των διαιτητών στα παιχνίδια, το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών θα ξεκινήσει την Τετάρτη.
Χρειάσθηκε να περιμένουμε έως τώρα ...80 ημέρες απο την έναρξη της προετοιμασίας μας προκειμένου να φθάσουμε στην αντίστροφη μέτρηση για το πρωτάθλημα.
Δηλαδή, ήδη,  αποκτάμε ένα κοινό στοιχείο με τον Ιούλιο Βερν.
Ποιητής ο Πορφύρας, παραμυθάς ( ;) ο Βερν, να που βρίσκεται η ταύτιση...
Ο Βερν έγραψε τον Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες και ο Πορφύρας προετοιμάσθηκε τόσες ακριβώς ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα.
Προφανώς, κανέναν( ;)  δεν απασχολεί πως λειτουργεί και μένει ανταγωνιστική μία ομάδα με τόσα έξοδα σε αυτό το τρίμηνο, πως πείθει ανθρώπους να την βοηθήσουν για ένα πρωτάθλημα που δεν έχει αρχίσει ακόμη, πως ο προπονητής κρατά σε ετοιμότητα τις αθλήτριες, πως οι αθλήτριες ανταποκρίνονται όταν έχουν βαρεθεί να παίζουν φιλικά....
Αναμφίβολα, μένουμε ευχαριστημένοι, σε γενικές γραμμές, απο τον τρόπο με τον οποίο κρατήθηκε όρθια η ομάδα μας σε αυτό το τρίμηνο.
Μπράβο  στον προπονητή και τις αθλήτριες για τη σοβαρότητα και τη συνέπεια τους.
Οταν, πάντως, σχεδιάζεις μία σαιζόν 8 μηνών και βρίσκεσαι μπροστά σε ένα δεκάμηνο ενώ έχεις επιπλέον και τα έξοδα για τη διαιτησία, τότε, απλώς, κοιμάσαι ακόμα λιγότερο τα βράδυα. Ειδικά αυτή την εποχή....
Τουλάχιστον, να αποζημιωθούμε απο αυτά  που θα δούμε...
Το πρωτάθλημα περιμένουμε ότι θα είναι πολύ καλό και θα έχει συναρπαστικά παιχνίδια.
Αυτά που λέγονται δεξιά και αριστερά για δύο σούπερ φαβορί , τον Πορφύρα και την Ηλιούπολη, είναι μόνο για λαική κατανάλωση.
Ρωτείστε και τον Πανναξιακό, που ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί στην Α2 και έχασε απο την νεοφώτιστη Θέτιδα στην Βούλα, απόλυτα δίκαια.
Δείτε και τον Παναθηναικό στην Α1 ανδρών που πάει απο τη μία ήττα στην άλλη.
Ολη η Α΄ ΕΣΠΕΔΑ είναι δυνατή και απρόβλεπτη.
Και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ομάδες που θα κάνουν μεγάλες ζημιές.
Πέφτουν άλλωστε μόνο 2 και έτσι όλοι θα είναι χαλαροί και χωρίς άγχος, σε αντίθεση ίσως με εκείνους που έχουν πιο ξεκάθαρη στόχευση, περισσότερο φιλόδοξη.
Η ευχή μας είναι μία.
ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
Και παράλληλα, θεωρούμε ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι σε καιρούς κοινωνικής αναστάτωσης, ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ θα προστατέψουν το πρωτάθλημα απο μεταφερόμενους απο άλλα αθλήματα οπαδούς.
Το βόλει γυναικών ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
Και φυσικά, περιμένουμε απο ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΠΕΔΑ να δείξουν στην πράξη ότι υιοθετούν αυτή την αντίληψη.
Καλό πρωτάθλημα. Και η ομάδα που είναι καλύτερη και πιο τυχερή μέσα στο γήπεδο να πάρει αυτό που δικαιούται. 

Ν.Δελαγραμμάτικας