Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ενα πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον

Μπορεί για τη συνολική εικόνα του επιπέδου της Α1 κατηγορίας γυναικών, τα σχόλια που ακούγονται και διατυπώνονται να μην είναι θετικά, δεδομένου ότι υπήρξε βίαιη προσαρμογή σε νέα δεδομένα, σε ότι έχει σχέση με τις δαπάνες των ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να εξορθολογίσουν τα κόστη τους, αλλά, για να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, πρέπει να σταθούμε στο πρωτάθλημα της Α2.
Γίνονται πολύ ωραία παιχνίδια στην Α2, όπου ειδικά στον 1ο και στον 2ο 0μιλο, για τους οποίους έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε ορισμένα ζητήματ, με βάση την πληροφόρηση μας αλλά και την καλύτερη πρόσβαση στους αγώνες, βλέπουμε πολύ καλές ομάδες.
Για τις ομάδες που προέρχονται απο την ΕΣΠΕΔΑ, δε θα κρύψουμε ποτέ την επιθυμία μας να πάνε ακόμα καλύτερα, ώστε να ακουσθεί η Ενωση μας.
Η Φιλία έχει ενισχυθεί αισθητά, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την κεντρική της Δασκαλοπούλου και δεν είναι βέβαιο ότι έχει το βάθος που θα ήθελε σε εναλλακτικές λύσεις, οι Τράχωνες έχουν στο βασικό σχήμα τους, απο την περσινή ομάδα τους με την οποία ανέβηκαν κατηγορία, μόνο την ακραία Σαραντοπούλου, αλλά, γρήγορα απέκτησαν ομοιογένεια και θα πρωταγωνιστήσουν επίσης ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει η Πετρούπολη που την τελευταία διετία προχώρησε σε σταδιακή ανανέωση και περιορισμό των δαπανών της, με συνέπεια να βασίζεται πια σε παιδιά απο τις υποδομές της και σε άλλες αθλήτριες που έχουν το στοιχείο της εντοπιότητας. 
Η Πετρούπολη κινδυνεύει με υποβιβασμό, μετά απο 6 χρόνια απο την άνοδο της απο την Α΄ΕΣΠΕΔΑ ( ανέβηκαν απο τότε Ηλιούπολη, Αρτεμις, Θρίαμβος, Φιλία, Τράχωνες ).
Μακάρι να κρατηθεί στην Α2 γιατί πράγματι είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα, με ανθρώπους με εξαιρετική συμπεριφορά αλλά και με 2 κλειστά γυμναστήρια στην περιοχή της και αθλητική παράδοση.
Απο τις άλλες ομάδες  της Α2, ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει σε Ρέθυμνο ( έχει ένα πρόβλημα με θλαστικό τραυματισμό της Φεντότοβα ) και Πανναξιακό ( ήδη έχει αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα με τραυματισμούς ) που έχουν έμπειρες μονάδες.
Ο Ιωνικός Ν.Φ. θέλει την άνοδο  και είναι αρκετά προσεκτικός, με ουσιαστική συνεισφορά απο την ακραία Χανδρή και την κεντρική Ευθυμίου αλλά ασφαλώς και απο τον κορμό  των αθλητριών που είχε απο πέρσι, με προεξάρχουσες τις  ''ντόπιες'' Σύλλα και Τζίμα.
Για τον ΖΑΟΝ, που φαίνεται ότι έκανε γενναία επένδυση σε συμφωνίες με έμπειρες αθλήτριες, δεν αμφισβητείται ότι έχει πολύ καλές μονάδες, αλλά, θα πρέπει να ξεπεράσει προβλήματα με τραυματισμούς και ενδεχόμενη έλλειψη συνοχής και να αποδείξει στην πράξη ότι έχει ισχυρό κίνητρο.
Η Αγία Παρασκευή  είναι ανανεωμένη ( με 3 μάλιστα αθλήτριες που αγωνίσθηκαν πέρσι στην Αρτέμιδα, τις αδελφές Καριωτέλλη και την Θεοδωρακέα ) , ωστόσο, παράλληλα έχει στο βασικό σχήμα της την 50χρονη κεντρική Καπένη.
Υπάρχουν προφανείς δυσκολίες για την Αγία Παρασκευή ενώ ο Ηλυσιακός παρουσιάζει αλλαγμένο προφίλ κατά τα 4/7 , οι Ιωνες βασίζονται κατά κύριο λόγο στην κεντρική Αννα Φωτεινού και η Θέτιδα , που ως καινούριο πρόσωπο χρησιμοποιεί σε σχέση με πέρσι την άλλοτε αθλήτρια του Πορφύρα Λάουρα Κόρνια αλλά και την πρώην κεντρική του Πανιωνίου Κυρίτση, έχει νικήσει τον Πανναξιακό, αλλά , μετά υπέστη 2 ήττες και δεν είναι βέβαιο  ότι θα έχει για τη συνέχεια την Μιλιγιάννα Προκοπίου που αγωνίσθηκε ως λίμπερο στο ξεκίνημα αυτής της σαιζόν ( ακραίες οι Σημαντήρη--Κόρνια).
Μη ξεγράφει κανείς την ΕΑΛ στην οποία αποφάσισε να επιστρέψει η έμπειρη ακραία Τρικάλη που μαζί με τη διαγώνια Νούσια έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν αρκετούς πόντους για την ομάδα τους.
Θα επανέλθουμε για το πρωτάθλημα της Α2, γιατί πράγματι είναι εξαιρετικό.
Συγγνώμη αν παραλείψαμε κάποια ομάδα ή αδικήσαμε ομάδα ή αθλήτρια.
Μία προσπάθεια κάνουμε για να προβάλλουμε το άθλημα και κυρίως βεβαίως το βόλει γυναικών. Αφού ...μπλέξαμε, ας το κάνουμε επαγγελματικά....

Ν.Δελ.