Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ενα γράμμα στον Αγιο Βασίλη

Αυτές τις ημέρες, έστω και αν δεν είμαστε πια παιδάκια, έχουμε τη διάθεση να γράψουμε ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη.
Οχι για προσωπική υπόθεση αλλά για το τμήμα βόλει γυναικών του Πορφύρα, με την ελπίδα ότι με όσα θα γράψουμε, εκφράζουμε τις πιο πολλές απο τις ψυχές που κινούνται γύρω απο αυτό.
Γιατί μία ομάδα σαν και αυτή είναι μία ολόκληρη κοινωνία αν σκεφθεί κανείς ότι μόνο οι αθλήτριες του βόλει του Πορφύρα, οι γονείς τους,τα αδέλφια τους, οι σύζυγοι τους ( Τσαπούρη  ) αλλά  και τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο και εκείνα που κυοφορούν ( Μανωλάκου, Χατζηκωνσταντή ), φθάνουν τα 520 άτομα !
Τι θέλουμε λοιπόν απο τον Αγιο Βασίλη ;
Υγεία για όλες τις αθλήτριες μας και για τους δικούς τους ανθρώπους.
Να είναι αυτή η ταλαιπωρία η τελευταία για την  Στέλλα Μουστάκη στην οποία ευχόμαστε τα καλύτερα για την επάνοδο της.
Δύναμη και κουράγιο, ειδικά  για εκείνες τις καταστάσεις όπου νέοι άνθρωποι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις αγαπημένων προσώπων τους, δίχως να μπορούν να κάνουν πολλά για να βοηθήσουν.
Εργασία για τους ανθρώπους που είναι μέλη, πια, της οικογένειας της ομάδας μας και οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους αλλά όχι και την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια, την αφοσίωση στα παιδιά τους, το χαμόγελο και την καθαρή και τίμια  ματιά.
Και τέλος, ένα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Μία ΑΝΟΔΟ για την οποία δουλεύουμε με πάθος, πείσμα και σιδερένια θέληση, κάτω απο δύσκολες συνθήκες και με κακοτυχίες που θα είχαν λυγίσει κάθε άλλη ομάδα.
Αγιε Βασίλη, μαζί με όλα τα άλλα, φέρε μας και ένα χορηγό.
Αν και προτιμάμε όλα τα άλλα και βάζουμε μετά τον χορηγό.
Απλώς, επειδή είμαστε Πορφύρας και τίποτα δε μας έχει χαρισθεί, αλλά, τα πάντα τα έχουμε κερδίσει και κατακτήσει με το σπαθί μας.
Μπορεί για αυτό να έχουμε πιστούς φίλους αλλά και πολλούς ακόμα οι οποίοι περιμένουν στη γωνία και κάνουν...βουντού για να μην καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δυναμική που έχει ο Πορφύρας.
Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Εστω και αν στην αρχή μεταφέρει κούτσουρα, στο τέλος τα παρασύρει με την ορμή του και όταν φθάνει στον προορισμό του, στέλνει καθαρό, κρυστάλλινο νερό, διαυγές, δροσερό  και φρέσκο σαν το βόλει γυναικών του Πορφύρα....   

Ν.Δελ.