Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Μία πρώτη εκτίμηση για την Α' Γυναικών

Εχει ενδιαφέρον, κάθε χρόνο, η Α΄ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών.
Εφέτος, μάλιστα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες 5 σαιζόν, εκ πρώτης όψεως, το πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό στις λεπτομέρειες.
Ηδη, ''σπάνε'' πόντοι με τα 3-2 που σημειώνονται και τα πιο πολλά σετ είναι ''γεμάτα''.
Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Είναι μικρές οι διαφορές ανάμεσα στις πιο πολλές ομάδες.
Και μοιραία όλες και όλοι έχουν δικαίωμα στη διεκδίκηση και την προσδοκία.
Θεωρητικά, Πορφύρας και Ηλιούπολη είναι οι πληρέστερες και πιο έμπειρες ομάδες της κατηγορίας, αλλά, ο αθλητισμός δεν είναι ιππόδρομος για να έχει άλογα κούρσας, φαβορί και γκανιάν. Ολα είναι ανοιχτά...
Πειραικός και Ευρυάλη δείχνουν σταθερότητα και ισχύ. Οπως και ο Ρέντης, μία άκρως νεανική ομάδα, με ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με την περσινή αγωνστική περίοδο.
Ο Φοίνικας ξάφνιασε με την ήττα του στο Αιγάλεω, δεδομένου μάλιστα ότι η ροή του αγώνα μάλλον δεν προδιέθετε για αυτή την ανατροπή, ωστόσο, έχει καλή ομάδα, μέσα και έξω απο τις γραμμές και θα βελτιώσει τη θέση του.
Η Αργυρούπολη είναι η αρνητική έκπληξη προς το παρόν, αλλά, πάντα ξεκινά διστακτικά και προοδευτικά ανεβαίνει. Κυρίως, μάλιστα, είναι ομάδα του δεύτερου γύρου.Και έχει συνοχή και ηρεμία.
Ο Αρης Αμφιάλης θα αποδειχθεί ''σκληρό καρύδι'' αν και παίζει για πρώτη φορά στην Α΄κατηγορία. Με αρκετές έμπειρες κοπέλες και την ακραία Μαρτίν Φερνάντεζ ( απο τη Νίκαια) να απειλεί, θα δώσει αγώνα επιβίωσης στην κατηγορία, με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας. Σοβαρότατες.
Το Μοσχάτο έχει σοβαρότητα και σταθερότητα. Στο γήπεδο του μπορεί να μαζέψει τους πόντους που θέλει. Ωστε να μη συνεχίσει να είναι ''ασανσέρ'' ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία. Αλλωστε, έχει καλύτερη ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και καλό κλίμα.
Ο Θρίαμβος ταλαιπωρήθηκε στην Αμφιάλη απο τον Αρη απο τον οποίο έχασε, με συνέπεια να μπαίνει σε περιπέτειες. Ομως, είναι ομάδα που έχει μάθει να παλεύει και ξέρει να επιβιώνει στα δύσκολα.
Ο Απολλώνιος επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα με μία ομάδα απο δικά του παιδιά, απο τα οποία κανένα δεν είναι μεγαλύτερο απο τα 20. Θα δυσκολευθεί για να μείνει στην κατηγορία, όμως, με την πορεία που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία 20 χρόνια, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Ειδικά, όταν στηρίζει τις έντιμες αποφάσεις του.
Στο Αιγάλεω έχουμε αναφερθεί διεξοδικά.
Ανανέωσε, με τρόπο ριζικό την ομάδα του. Μοιραία, υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Αλλά, θα ανέβει βαθμολογικά και σε κρίσιμα παιχνίδια εντός έδρας θα πάρει αυτό που θέλει.
Ακόμα, φυσικά, μόλις ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική. Είναι πολύ νωρίς.
Το ευχάριστο είναι ότι σχεδόν σε όλες τις ομάδες παίζουν πια αρκετές αθλήτριες που είναι μικρές ή νεαρές σε ηλικία.
Περιμένουμε καλύτερη τη συνέχεια, σε ένα πρωτάθλημα που θα κρατήσει μέχρι τις 29 Απριλίου και θα μας προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.
Ανεβαίνει απευθείας στην Α2 η πρώτη ομάδα, παίζει μπαράζ  η δεύτερη και πέφτουν απευθείας η προτελευταία και η τελευταία ομάδα.

Ν.Δελ.