Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Είδαμε απόψε την Πορφυράρα...

Σημασία στον αθλητισμό δεν έχει μόνο η νίκη. Αυτή αποκτά ουσία και βαρύτητα, όταν σκεφθεί κανείς τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες επιτεύχθηκε και απέναντι σε ποιά ομάδα.
Η ομάδα βόλει γυναικών του Πορφύρα νίκησε στο κλειστό του  Αγίου Τρύφωνα την Ευρυάλη με 3-0 σετ και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, σε απόσταση ενός βαθμού απο την κορυφή.
Μετά απο τα μισά του πρώτου σετ, η απόδοση της ομάδας μας ήταν πολύ καλή  και απολαύσαμε μία σπουδαία ομάδα. Απέναντι στην εξαιρετική Ευρυάλη, συγκρότημα με χαρακτήρα, αρχές και λογική αλλά και ποιότητα και ενθουσιασμό.
Στο γήπεδο η θερμοκρασία δε ξεπέρασε τους...6 βαθμούς. Εξω απο αυτό ήταν στους 3.
Είναι δεδομένο ότι οι δύσκολες συνθήκες, απο φωτισμό και κρύο, στο γήπεδο όπου αγωνίζεται ως γηπεδούχος η Ευρυάλη, έκαναν ιδιαίτερη τη διαδικασία της προσαρμογής στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.
Παράλληλα, βέβαια, επειδή οι συνθήκες είναι ίδιες για όλες και όλους, η Ευρυάλη ήταν θαυμάσια στο ξεκίνημα του αγώνα και κυριάρχησε απέναντι στον Πορφύρα φθάνοντας να προηγείται με 18-12 στο πρώτο σετ.
Ακολούθησε η αντίδραση του Πορφύρα, μπροστά στα δύσκολα και τα...ζόρικα, με συνέπεια να έλθει ένα σερί 13-1 πόντων και να πάρουμε το σετ με 25-19.
Στο δεύτερο σετ, ο Πορφύρας ήταν αισθητά βελτιωμένος και επικράτησε με 25-18 ενώ στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενες δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης ενώ μέτρησε και η απογοήτευση των γηπεδούχων και φθάσαμε στο τελικό 25-7.
Ο Πορφύρας άρεσε κυρίως στο δεύτερο σετ, όπου ήταν ΟΜΑΔΑ, με τη σημασία της λέξης.
Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, στο παραδοσιακά δύσκολο κομμάτι της περιόδου, μετά τις γιορτές και απέναντι σε μία ομάδα η οποία είναι ισχυρότατη στο γήπεδο της και σίγουρα θα τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.
Μία, μόνο, προσωπική αναφορά. Η Αννα Μαρία Θεοχάρη ήταν πολύ καλή και δικαιολογημένα ...γελούσαν και τα αυτιά της για την εμφάνιση της. Αν και απο το κρύο, όλες οι κοπέλες μας είχαν ...κόκκινα αυτιά και κόκκινες μύτες...
Ολα τα κορίτσια μας ευχαρίστησαν με την απόδοση τους και χαρήκαμε βόλει και αγωνιστικότητα, πάθος και σοβαρότητα.
Ευχαριστούμε ΘΕΡΜΑ την Ευρυάλη. Τιμά μία πολυετή φιλία. Αλλά, μας υποχρεώνει κιόλας με την ευγένεια, τη φιλοξενία και τα καλά λόγια των ανθρώπων της που δεν είναι απλοί παράγοντες,  αλλά, ΚΥΡΙΟΙ. Το πρώτο το πετυχαίνεις εύκολα, το δεύτερο δεν το βρίσκεις ούτε στο τζόκερ πια....
Αριστη η διαιτησία των Τρύπα--Κατσούλη. Εστω και αν ο δεύτερος πρέπει να πήγε σπίτι του παγωμένος απο τη....δροσιά.
Ο Δήμος που έχει την ευθύνη  του γηπέδου, ας αποφασίσει να το ζεστάνει και να το φωτίσει.
Είναι κρίμα και άδικο να διακυβεύουν σε αυτό τη σωματική ακεραιότητα τους νέοι άνθρωποι.
Η Ευρυάλη, άραγε, γιατί δεν μπαίνει στο νέο κλειστό της Γλυφάδας ;
Τέτοια αδιαφορία και αποστροφή για το βόλει ; Ντροπή....Δεν υπάρχει μόνο μπάσκετ...
Καλή χρονιά και καλό ποδαρικό για τον Πορφύρα μας και τα καλύτερα στην Ευρυάλη.
ΕΥΡΥΑΛΗ  ( προπονήτρια Μιχαηλίδου ) Παπαιωάννου, Πάντου, Ζώη, Ταμπάκη, Λάππα, Ι.Μανώλη, Μ.Μανώλη,  Δημητριάδη, Μπραβάκου, Τσαούση, Ηλιακοπούλου, Δημητριάδη.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γκούντας ) Τσαπούρη, Καράκου, Μανωλάκου, Μπαλή, Θεοχάρη, Γκούρα, Χαλβατζή, Δήμα, Γρηγορίου, Δελαγραμμάτικα, Κουτσιβίτη.