Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μία γυναίκα που μας δίνει σημαντικά μηνύματα....

Η Πόυρα Ράμος είναι μία ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, που ΠΟΛΕΜΑΕΙ για την είδηση με εντιμότητα, κόντρα στις πιέσεις και τα συμφέροντα.
Η κα Ράμος είναι 80 ετών, κατάγεται απο τη Χώρα των Βάσκων, στην Ισπανία, έχει δε ως βασικό χαρακτηριστικό ότι παραμένει ενεργή στη δημοσιογραφία.
Οδηγός της είναι πάντα μία φράση του Ισπανού φιλόλογου και ιστορικού Ραμόν Μενέντεθ Πιδάλ
'' ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ''.
Εχει φέρει 8 παιδιά στον κόσμο.
''Ζούσα σκορπισμένη ανάμεσα στη δουλειά, τα παιδιά και το σπίτι''.
Σήμερα, συνεργάζεται με το περιοδικό Arts Magazine.
Δούλεψε σε αρκετές εφημερίδες ενώ υπήρξε υπεύθυνη Τύπου του Μουσείου Prado, αυτό το οποίο συνήθως δεν επισκέπτονται οι Ελληνάρες όταν πηγαίνουν στη Μαδρίτη, επειδή έχουν χρόνο μόνο για τα πολυκαταστήματα και τις παέγιες....
΄΄Ολο λέω ότι θα σταματήσω τα Χριστούγεννα ή καλύτερα το Πάσχα, το πολύ να συνεχίσω μέχρι το καλοκαίρι. Αλλά, δεν μπορώ  να κάνω αυτό το βήμα.Μου αρέσει τόσο πολύ η δουλειά μου, που δεν μπορώ να την αφήσω. Σήμερα, η δημσιογραφία έχει αλλάξει. Εχουμε γίνει πιο τεμπέληδες, με το Ιντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Περιμένουμε να έλθει έτοιμη η είδηση. Χάθηκε το ένστικτο. Ο δημοσιογράφος, ωστόσο, είναι εξίσου εφήμερος με την είδηση''.
Ρωτήθηκε η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ, τι της έδωσε τελικώς η δημοσιογραφία.
''Ανησυχία, περιέργεια, την αίσθηση ότι είμαι ζωντανή. Κατάλαβα και τι είναι η ζωή. Να κάνεις λάθος, να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι διαρκώς. Να θυμάστε ότι περνάει γρήγορα, πιάστε την λοιπόν απο τα κέρατα''.
Μετά απο αυτό που διαβάσατε, δεν ...τρελαίνεστε όταν ακούτε νέους ανθρώπους να σας λένε ''βαριέμαι'' ;
Να που είναι η δύναμη της ζωής.
ΑΓΩΝΑ ΘΕΛΕΙ  Η ΖΩΗ.
ΟΥΤΕ ΚΛΑΨΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΖΕΡΙΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΑΝ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΤΑ  ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ Η ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ.
ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ.....


Ν.Δελαγραμμάτικας