Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πήγαμε στο ραντεβού μας κι η ιστορία μας ήταν εκεί....

Ωραία βραδιά απόψε στο Κερατσίνι, στο κλειστό στην ιχθυόσκαλα.
Καθαρός ουρανός, δροσιά και ζεστασιά για την ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα που νίκησε με 3-0 σετ τον γηπεδούχο Απολλώνιο, πήρε το πρωτάθλημα στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ κι ανέβηκε απευθείας στην Α2.
Ο Πορφύρας ήταν καλός και σοβαρός απέναντι στον νεανικό και βελτιωμένο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που πάλεψε με αξιοπρέπεια.
Εμείς ανεβήκαμε και ο Απολλώνιος, ούτως η άλλως, είχε πέσει κατηγορία.
Αντίθεση σε συναισθήματα, αλλά, αυτός είναι ο αθλητισμός.
Τα πανηγύρια μας ξεκίνησαν απο το τέλος του δεύτερου σετ, όταν προηγηθήκαμε με 2-0 κι ήδη είχαμε ανέβει στην Α2 Εθνική.
Ακόμα κι αν χάναμε με 3-2 σετ, στην ισοβαθμία είχαμε πλεονέκτημα έναντι της Ηλιούπολης με καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ μας παιχνίδια ( νικήσαμε με 3-2 σετ και χάσαμε με 3-0 σετ).
Τα φιλιά στον πάγκο ανάμεσα στον προπονητή, τον συνεργάτη του Γιάννη Τσουρουγιάννη και τον έφορο Νίκο Δελαγραμμάτικα, αρχικώς, προκάλεσαν απορία, αλλά, γρήγορα οι 80 φίλαθλοι του Πορφύρα που ακολούθησαν την ομάδα στο Κερατσίνι, συνειδητοποίησαν τι έγινε και έτσι η εξέδρα φωτίσθηκε απο χαμόγελα.
Στο τρίτο σετ, επίσης, παίξαμε με σεβασμό στο όνομα μας και στην ομάδα που είχαμε απέναντι μας, με συνέπεια να φθάσουμε στην επικράτηση, με τρελή χαρά στον πάγκο απο όλα τα κορίτσια, φυσικά κι απο την Μαρία Δελαγραμμάτικα, που με πρόβλημα στη μέση δεν ήταν δυνατό να αγωνισθεί, αλλά, γιόρταζε κι εκείνη, επειδή ''σημασία δεν έχει ποιός παίζει ή μπορεί να παίξει αλλά  να είσαι μέρος της γιορτής και να βλέπεις την ομάδα σου να προχωρά και να παίρνει αυτό που αξίζει''.
Μετά απο 9 χρόνια στον Πορφύρα, η Μαρία, που την πήγα παιδάκι της Ε΄Δημοτικού στον κυρ Μανώλη και σήμερα την καμαρώνουμε για την ισσοροπία και τη  νοοτροπία που της έδωσε το βόλει του Πορφύρα, αυτή η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που δημιούργησε το 1991 ο Μανώλης Κελέκος, απλώς, με τα λόγια της εκφράζει τη λογική αυτής της ομάδας, που είναι ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
Συγχωρέστε με για την προσωπική αναφορά, αλλά,έχει σημειολογία.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΙ.
Κυρ Μανώλη, να΄σαι καλά.
Αριστη η διαιτησία των Παπαχατζή--Σαχινίδη.
Προσεκτική η σημειωτής Σαράφογλου.
Τα σετ ήταν 10-25, 5-25 και 8-25.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Μπαλή ( αρχηγός ) 9 πόντοι, Γκούρα ( λίμπερο), Μανωλάκου 3, Δήμα 8, Καράκου 9, Θεοχάρη 4.5, Τσαπούρη 9, Χαλβατζή 8.5, Γρηγορίου 0.5, Θεοχάρη 7.5, Κουτσιβίτη 4.5, Μουστάκη, Δελαγραμμάτικα.
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ( Δημακάκος ) Β.Μάστορα, Π.Μάστορα, Π.Στάμου, Ι.Στάμου, Κ.Ταγκλή, Μ.Ταγκλή, Καμπούρη, Μάρτη, Μόνου, Μικέλη.