Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Σωστή απόφαση

Επειτα απο τιο όμορφο διάλειμμα απο την καθημερινότητα, μπαίνουμε σε ...κανονική ροή ενημέρωσης του μπλογκ του βόλει του Πορφύρα, με τη διαπίστωση απο τα ''χτυπήματα'' που έγιναν απο τους επισκέπτες.
Είναι χρέος μας να αναφέρουμε ότι ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΠ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΙΔΕΡΗ για την τελική κατανομή των Ομίλων  στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών.
Είχαμε εκφράσει την άποψη ότι η λύση με τους 4 Ομίλους,. η οποία εξεταζόταν στο πλαίσιο της προσπάθειας για λογιστική εξοικονόμηση χρημάτων, ήταν λαθεμένη.
Με την κατά πλειοψηφία, τοποθέτηση των ομάδων  υπέρ των 3 Ομίλων, αποδείχθηκε ότι οι προβληματισμοί μας ήταν κοινοί ή ότι βρήκαν απήχηση.
Η Ομοσπονδία πήρε τη σωστή απόφαση για το άθλημα.
Θα ήταν δυνατό βεβαίως ο Ομιλος των 10 ομάδων να είχε 11 κι εκείνος των 13, 12, αν η Ελασσόνα πήγαινε με τις ομάδες του Νότου, όπως συνέβη πέρσι με τις ομάδες της Λάρισας.
Οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν, πάντως, θεαματικά.
Και ειδικά σε ότι αφορά το σκέλος της τοποθέτησης ΕΑΛ και Φιλαθλητικού στον Βορρά, είναι σωστή επιλογή, για να ανακουφισθούν εν μέρει αυτοί οι άνθρωποι απο τα έξοδα μετακινήσεων προς τον Νότο. Θέλαμε να παίξουμε στη Λάρισα , γιατί μας αρέσει η λογική όπως και το πάθος των ανθρώπων των 2 αυτών ομάδων, αλλά, η αλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία τις αντιμετώπισε σωστά.
Δε μας ενδιαφέρει σε ποιό Ομιλο θα πέσουμε.
Σε εκείνον των 10 ομάδων με τα 4 ταξίδια ή στον άλλο των 11 ομάδων με τα 2 ταξίδια.
Την υγειά μας να έχουμε και εμείς και ο προπονητής με τα παιδιά κι όλα καλά θα πάνε.
Αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνει σύντομα η κλήρωση, ώστε να γνωρίζουν όλες οι ομάδες έως τις 30 Ιουνίου αν θα παίξουν ή όχι στην Α2 ή αν θα κρίνουν σκόπιμο να αγωνισθούν στην παρακάτω κατηγορία.
Αν υπάρξουν αποχωρήσεις, πρέπει να προβλεφθεί τι θα ακολουθήσει ώστε να μη μείνουμε με λειψούς Ομίλους.
Η σαιζόν που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη για τα σπίτια μας, σίγουρα δε και για τις ομάδες.
Με κοινή προσπάθεια, κάτι θα καταφέρουμε.
Αλλωστε, όσο κάτι λειτουργεί, έχει ελπίδες ανάταξης.
Αν γυρίσει το κλειδί για να σβήσει η μηχανή, καληνύχτα....
Δε ξαναπαίρνιε μπροστά, ούτε με τρισάγιο...

Ν.Δελαγραμμάτικας