Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Συγχαρητήρια.....

Η απόφση σύμφωνα με την οποία
περιορίζεται η ηλικιακή συμμετοχή στο πρωτάθλημα των Νεανίδων στις αθλήτριες που γεννήθηκαν το 1994, το 1995, το 1996 και το 1997, όπως προβλέπεται απο την Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων, είναι λαθεμένη και δεν βοηθά το παιχνίδι και τις αθλήτριες.
Η συνέπεια στο πλάνο το οποίο υιοθετήθηκε πέρσι, ως προς τα όρια στις ηλικίες , ανά πρωτάθλημα στην ανάπτυξη, είναι καλοδεχούμενη.
Ωστόσο, καλύπτει ένα σφάλμα.
Πολύ απλά, είναι λάθος να μη δίδεται χρόνος συμμετοχής σε αθλήτριες έστω του 1993, στο Νεανίδων. Αυτές οι κοπέλες έχουν πλέον ανακάμψει μετά απο τον πρώτο χρόνο εκτός σχολικών υποχρεώσεων και τώρα χρειάζονται παιχνίδια για να βελτιωθούν αλλά και κίνητρο ώστε να μείνουν στο χώρο.
Το πρωτάθλημα Νεανίδων, όπως γίνεται, μόνο με Κορασίδες και παιδιά που πηγαίνουν στην Γ΄Λυκείου αλλά και με παιδιά που προσπαθούν να βρούν ρυθμό μετά απο την ολοκλήρωση της παρουσίας τους στο σχολείο, δεν έχει ουσία.
Πρέπει να καταργηθεί.
Συμβάλλει μόνο στην ταλαιπωρία γονιών και αθλητριών και δεν έχει νόημα.
Η ουσία σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα θα ήταν να έχουν χρόνο συμμετοχής παιδιά που δεν είναι ακόμα έτοιμα να πάρουν βασικό ρόλο στις γυναικείες ομάδες.
Το πρωτάθλημα Νεανίδων θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως πρωτάθλημα δεύτερων ομάδων, στην πραγματικότητα ή ως πρωτάθλημα νέων γυναικών.
Αναρωτιέμαι αν οι υπέρμαχοι των κλειστών ηλικιών στα ανταπτυξιακά πρωταθλήματα, έχουν δοκιμάσει, τελευταία, να παρουσιάσουν ομάδα Νεανίδων, με τα σημερινά δεδομένα και το τωρινό εκπαιδευτικό σύστημα.
Προφανώς, δεν έχουν αυτή την αίσθηση.
Μία χρήσιμη εξέλιξη και μία ουσιαστική προσφορά, αφορά μόνο την κατάργηση αυτού του πρωταθλήματος.
Ετσι κι αλλιώς, το βόλει έχει την ...πολυτέλεια, όπως φαίνεται, να διώχνει κορίτσια απο τον χώρο.
Αν θα φύγουν μερικά ακόμα, δεν τρέχει και τίποτα.
Ετσι κι αλλιώς, φαίνεται ότι αντί να αντιμετωπίζουμε τις Νεάνιδες ως προθάλαμα της γυναικείας ομάδας, τις θεωρούμε ως την απόλυτη αγγαρεία....
Τι κρίμα....
Δεν τα σκέφτεστε τα παιδιά....
Και μη μου λέτε για τα ''΄διεθνή κριτήρια'' και για τα περί των ορίων για τις Εθνικές ομάδες.
Αυτή η ευθυγράμμιση είναι ατυχής.
Πάλι καλά που δεν έγινε δεκτή η εισήγηση του μαιτρ για να φύγουν κι οι 94άρες απο τις Νεάνιδες, αλλά, το λάθος παρέμεινε....


Ν.Δελαγραμμάτικας