Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Χρήσιμη Ημερίδα, αλλά, οι ομάδες που ήταν ;

Η Ομοσπονδία Βόλει διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου μία χρήσιμη ημερίδα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Πήγαμε κι ακούσαμε ενδιφέροντα στοιχεία όπως και πολύτιμες κατευθύνσεις.
Μπράβο στην Ομοσπονδία που είχε αυτή την πρωτοβουλία.
Αλλά, οι ομάδες που ήταν ;
Η εκπροσώπηση των σωματείων που αναπτύσσουν το βόλει στην Αττική δεν ήταν η αναμενόμενη, τουλάχιστον δεν ήταν ενθαρρυντική.
Η παρουσία 50 ατόμων δεν είναι αρκετή.
Ελειψαν πολλά σωματεία, όπως επίσης απουσίασαν κι αρκετοί απο εκείνους που σε διοικητικό επίπεδο αναπτύσσουν το βόλει.
Κι αν αφαιρέσει κανείς τους παράγοντες ομάδων που είναι και στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τότε η συμμετοχή μάλλον ήταν άκρως υποτονική, αν σκεφθεί κανείς ότι απευθυνόταν σε συνολικά 120 σωματεία, όσα ανήκουν στη δύναμη της ΕΣΠΕΔΑ και της ΕΣΠΑΑΑ.
Μας άρεσε πολύ η τοποθέτηση του Προέδου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομμάτη, η ομιλία του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας Χάρη Σπηλιάκου, η ανάλυση του Υπεύθυνου Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Λεωνίδα Καραίσκου, ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά, σε ακαδημαικό επίπεδο, η ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή των  ΤΕΦΑΑ  κ.Δημήτρη Γαργαλιάνου.
Αδίκησε τον εαυτό του και το έργο του, με στοχεία υπερβολής και προσωποπαγούς δραστηριότητας αλλά και με αφοριστική διάθεση για ότι παλιό ή έστω σημερινό, ο Πρόεδρος του Πρωτέα Νέου Κόσμου κ.Δημήτρης Κυριακόπουλος, στον οποίο, πάντως, ομολογώ ότι θαύμασα το μεράκι και την ορμή των 24 ετών όπως και την αγάπη του για τον αθλητισμό αλλά και την ...τρέλα του για τον Πρωτέα.
Για αυτό και--παρά μία...κοντρίτσα που είχαμε---επειδή διαφωνούμε στο 30% αλλά συμφωνούμε στο 70%,θα θέλαμε να προχωρήσουμε μαζί, σε κοινές πλατφόρμες, όπου αυτό γίνεται, σε ρεαλιστική βάση, ωστόσο, ανάλογα με τα μέτρα και τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, της περιοχής και της ομάδας.
Ιδέες που ακούσθηκαν, γενικά, έχουν ήδη εφαρμοσθεί απο το βόλει του Πορφύρα αυτά τα χρόνια και για αυτό άλλωστε στέκεται η ομάδα μας σε αυτό το επίπεδο κι εξελίσσεται.
Μάθαμε, ωστόσο, ότι μπορούμε να κάνουμε κι άλλα, πολλά ακόμα και θα τα προχωρήσουμε, έστω κι αν το πνεύμα συνεργασίας μπορεί, συνολικά, να μην είναι το καλύτερο δυνατό. 
Ευχαριστούμε, πάντως, την Ομοσπονδία για την πρωτοβουλία της.
Μας βοήθησε.

Ν.Δελαγραμμάτικας