Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Απορίες

Επειδή ο Πορφύρας, ως σύλλογος, απο το 1957, προάγει τον αθλητισμό, διδάσκει αθλητικό πνεύμα, συνδυάζει τα γράμματα με τα σπορ, αναδεικνύει το ήθος και επενδύει στις ανθρώπινες αξίες, προφανώς δε, είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΟΣ και πάνω απο όλα αποτελεί ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ, απλώς αναφέρουμε ορισμένες σκέψεις μας.
1.Η κρίση αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων. Στα καλά, όλοι είναι καλοί. Οταν έρχονται τα ζόρια, τότε φαίνονται οι χαρακτήρες. Θα είμαστε σε επαφή στο χώρο, με όσους κι όσες μιλούν με μία γλώσσα και έχουν διάθεση συνεννόησης, με ειλικρίνεια και σεβασμό. Με οτιδήποτε άλλο δεν ασχολούμαστε. Στους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες, φιλάκια...Ο Πορφύρας θα είναι εδώ. Το γράφει το DNA του, όπως λέει και ο πρόεδρος...
2.Επενδύουμε στην ανάπτυξη και τις υποδομές και διαχωρίζουμε την πρώτη ομάδα απο το φυτώριο, δημιουργώντας την Ακαδημία Βόλει του Πορφύρα.Ηδη, μάλιστα, έχουμε προγραμματίσει τη διεξαγωγή 2 τουρνουά Μίνι μέσα στον Σεπτέμβριο.
3.Απαιτούμε απο την Ομοσπονδία να μας ξεκαθαρίσει, πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας, στην Α2, με ποιούς όρους και ποιές προυποθέσεις. Αντί να κάνετε γενική συνέλευση για την Α1, μήπως να μας ενημερώσετε πως θα παίξουμε ; Τα πρωταθλήματα των γυναικών στις δύο εθνικές κατηγορίες, είναι υποβαθμισμένα και το χειρότερο είναι ότι ειδικά  η Α2 αντιμετωπίζεται χωρίς προοπτική.
4. Ελπίζουμε ότι θα μείνουν μακρυά απο τα κομματικά παιχνίδια και τα υπουργικά και τα υφυπουργικά γραφεία όσοι ενδιαφέρονται να εμπλακούν στις εκλογές της Ομοσπονδίας.
5.Απλώς, εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα, το βόλει αντιμετωπίζεται ως μέσο και χώρος επιβίωσης. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά, οι ίδιοι κι ίδιοι, οι ...γνωστοί--άγνωστοι , ξεσηκώνουν τα παιδιά τάζοντας χρήματα, υποσχέσεις για προσκλήσεις στις Εθνικές ομάδες, λένε παραμύθια στους γονείς, αναστατώνουν ομάδες κι οικογένειες.
6. Ειλικρινά, δε μας ενδιαφέρει αν το βόλει του Πορφύρα θεωρείται ότι είναι μία ομάδα με μοναχική διαδρομή. Ούτε θέλουμε να μας αγαπάει κανείς άλλος, πέρα απο τα μέλη της οικογένειας του συλλόγου μας. Ο Πορφύρας δεν είναι....Αγιος Βαλεντίνος.
Μόνο τον σεβασμό και την εκτίμηση θέλουμε.
Τα δύο στοιχεία που κερδίζεις ως μέρη της εικόνας που έχουν οι άλλοι για εσένα, όχι γιατί είσαι συμπαθής ή ευχάριστος, αλλά, επειδή είσαι ικανός, σταθερός, έντιμος, δημιουργικός, συνεπής.
Ας μην γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αν κι εφόσον χρειασθεί, θα το πράξουμε.
Δε θα αλλάξουμε εμεις την κοινωνία και τον χώρο, αλλά και δε θα αφήσουμε να ζημιωθεί άλλο ο Πορφύρας απο κακές νοοτροπίες, συμφεροντολογικές πρακτικές, συμπαιγνίες.
Καλή σας ημέρα.