Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τέταρτη νίκη για το βόλει του Πορφύρα στην Α2 Εθνική

Με την τέταρτη νίκη του στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, στο βόλει Γυναικών, συνέχισε την πορεία του ο Πορφύρας, καθώς, επικράτησε με 3-1 σετ της Θέτιδας Βούλας στο ''Σαλπέας''.
Η νίκη πήγε στον Πορφύρα, δίκαια έχουμε την αίσθηση κρίνοντας τη συνολική εικόνα του αγώνα, μόνο επειδή διαχειρίσθηκε με ψυχραιμία τις συ.νθήκες πίεσης που δημιουργήθηκαν στη ροή της συνάντησης κι είχε τις κατάλληλες λύσεις αλλά και την εμπειρία ώστε να αντιδράσει στο καθοριστικό τέταρτο σετ.
Το παιχνίδι ήταν σα ''ρώσικη ρουλέτα'', με δραματικό τόνο στην εξέλιξη του στο τέταρτο σετ, όπου η Θέτιδα προηγήθηκε με 14-7 και είχε τον πρώτο λόγο, πλέον.
Σταδιακά,  ο Πορφύρας κάλυψε τη διαφορά και βρέθηκε εντέλει προηγούμενος, με κατάληξη να πάρει το σετ και τους τρείς βαθμούς, με 25-23.
Στο πρώτο σετ, η Θέτιδα ήταν καλύτερα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αγώνα και πήρε ότι άξιζε, το προβάδισμα με 25-23.
Ακολούθησε η αντίδραση του Πορφύρα με 25-17 και εκ νέου 25-17 και μετά κι απο το τέταρτο σετ, ολοκληρώθηκε η ανατροπή με το τελικό 3-1.
Σπουδαίο όσο και θεαματικό παιχνίδι κι απο τις δύο ομάδες, με βόλει πολύ καλού επιπέδου, πάθος και μαχητικότητα.
Ο Πορφύρας ολοκλήρωσε την...διαβολοβδομάδα των 3 αγώνων σε 7 ημέρες ( Χανιά, Αργος, Θέτιδα ) με 3 νίκες, παρά την κόπωση απο τα 2 ταξίδια και τα μικροπροβλήματα που έπρεπε να ξεπεράσουμε.
Μπράβο στις αθλήτριες και στον προπονητή.
Δε ξεχωρίζουμε καμμία, αλλά, απόψε, νομίζουμε ότι ήταν το πραγματικό ξεκίνημα της Μαρίας Παντζαρτζίδου στην καριέρα της στον Πορφύρα ( ήταν όχι μόνο θαυμάσια αλλά και ψυχή για την ομάδα που τόσο γρήγορα αγάπησε ) ενώ η Βιβή Μπαλή ήταν πάρα πολύ καλή, όπως κι η Νίκη Μανωλάκου αλλά κι η Μίνα Τσαπούρη.
Ολες , όμως, είχαν τη δική τους συμβολή, γιατί έδωσαν πάρα πολλά.
Η Νιόβη Γκούρα βελτιώνεται διαρκώς και προσφέρει ποιότητα και εμπειρία, η Πέννυ Καράκου κι η Στέλλα Μουστάκη ήταν, όπως πάντα , πολύτιμες, η Τζο Δήμα έκανε σπουδαία δουλειά.
Η Θέτιδα είναι τυχερή, γιατί έχει έναν σπουδαίο προπονητή, τον Χρήστο Παπαθανασίου που συνδυάζει το ήθος με την γνώση και την κατάρτιση.
Συνεχίζει να έχει προβλήματα με τραυματισμούς. Απόψε της έλειψε η θαυμάσια 15χρονη της Ψωμά, απο τραυματισμούς προέρχονται κι  η Παπαγιάννη με την  Κόρνια.
Η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη για την Θέτιδα, πέραν κάθε αμφιβολίας.
Καλή η διαιτησία των Σταρίδα--Τριανταφυλλόπουλου. Ο δεύτερος είναι νέος στη διαιτησία, αλλά, εξελίσσεται συνεχώς.
Λάθη έκαναν, αλλά, χωρίς διάθεση να αδικήσουν, άλλωστε, όλοι κάνουμε.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Μπαλή, Μανωλάκου, Ν.Γκούρα, Μουστάκη, Δήμα, Καράκου, Τσαπούρη, Παντζαρτζίδου, Χαλβατζή, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα, Α.Γκούρα.
ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ ( Παπαθανασίου) Κόρνια, Μανωλάκη, Μέρα, Παπαγιάννη, Δράκου, Σκαρπέτη, Πλαγιαννάκου, Κερασιώτη, Πισιρτζή, Καράμπαλη, Ζούρου, Πασπαράκη.