Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη κορυφής για τον Πορφύρα


Ο Πορφύρας σημείωσε απόψε την πέμπτη νίκη του σε έξη αγώνες στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας βόλει Γυναικών και  υποχρέωσε τους Ιωνες στην πρώτη ήττα τους, εντός έδρας μάλιστα, στη Νέα Ιωνία, με 3-1 σετ.
Η νίκη πήγε άξια στον Πορφύρα, σε ένα παιχνίδι που ήταν πράγματι διαφήμιση για το βόλει Γυναικών, με 200 θεατές και εναλλαγές συναισθημάτων αλλά και πολύ όμορφες φάσεις.
Μετά το πρώτο σετ, το οποίο δικαίως πήγε στους Ιωνες, ο Πορφύρας κινήθηκε αποτελεσματικότερα και επέβαλε το δικό του ρυθμό, με συνέπεια να φθάσει στην επιτυχία.
Οι Ιωνες στερήθηκαν μετά απο το 20-15 του πρώτου σετ των υπηρεσιών της βασικής αθλήτριας τους Ευης Χρήστου, καθώς η ακραία των γηπεδούχων τραυματίσθηκε στον αστράγαλο και τέθηκε εκτός αγώνα.
Στον Πορφύρα, που κάθε χρόνο, στην προηγούμενη τετραετία έχανε και  μία αθλήτρια του απο σοβαρό τραυματισμό που οδήγησε σε βαρύ χειρουργείο και πολύμηνη απουσία ( Παπαγεωργίου, Χάσκου, Μαλκοπούλου, Μουστάκη ) κι εφέτος δεν έχει απολαύσει των υπηρεσιών της βασικής λίμπερο του ( Α.Γκούρα ) λόγω ασθένειας, γνωρίζουμε πολύ καλά τα συναισθήματα και τις δυσκολίες που προκαλεί μία απουσία βασικής αθλήτριας.
Εδώ και 5 χρόνια, ποτέ δεν παίξαμε πλήρεις άλλωστε.
Δυστυχώς, είναι κι αυτό ένα ---βασανιστικό....--μέρος του αθλητισμού και ακόμα χειρότερα, είναι κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα.
Να γυρίσει γρήγορα το παιδί, που μας...καρδιοχτύπησε κι όλα τα άλλα πάνε σε δεύτερη μοίρα.
Υγεία πάνω απο όλα.
Μπράβο στις αθλήτριες και τον προπονητή του Πορφύρα για τη νίκη ( Σ.Σ. δεν υπάρχει ''σημαντική νίκη'', γιατί τότε είσαι αλαζόνας, επειδή θα θεωρείς ότι οι άλλες είναι ''ασήμαντες'' κι άρα υποτιμάς ομάδες. Ολες οι νίκες είναι ευχάριστες και καλοδεχούμενες ).
Μπράβο και στις αθλήτριες και τον προπονητή των Ιώνων, για την γενναία προσπάθεια τους.
Δε χρειάζεται τίποτα άλλο για την περιγραφή του αγώνα.
Λίγα λόγια, σεβασμός  και τιμή στον ηττημένο, πέρα απο τη χαρά μας.
Τα σετ ήταν 25-21, 17-25, 12-25, 20-25.
Αψογη η διαιτησία των Τρύπα--Ρίγκου. Προσεκτικός μέχρι κεραίας ( κι ορθώς ) ο σημειωτής Μυστριώτης.
ΙΩΝΕΣ ( προπονητής Κυριαζής ) Κατσαντώνη, Χρήστου, Ντονά, Ψυλλάκη, Παπουτσάκη, Καραγρηγορίου, Φωτεινού, Χαραλάμπους, Γιαννοπούλου, Μουτζούρη, Σκορδίλη.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γκούντας ) Μανωλάκου, Μπαλή, Τσαπούρη, Μουστάκη, Παντζαρτζίδου, Δήμα, Ν.Γκούρα, Καράκου, Χαλβατζή, Δελαγραμμάτικα, Χατζηπέτρου, Α.Γκούρα.