Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Για όλα υπάρχει ένα τέλος, αρκεί να συμβολίζει μία αρχή

Το αποτέλεσμα στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, Πορφύρας--Πανναξιακός είναι 0-3 σετ ( 21-25,16-25 και 14-25 ).
Με αυτό το δεδομένο, ο Πανναξιακός προκρίθηκε στη φάση των 16 του θεσμού και θα είναι στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην ΕΟΠΕ.
Αυτό είναι το προφανές μέρος της ιστορίας. Πάμε να δούμε κι όλα τα άλλα.
Η πρόκριση του Πανναξιακού ήταν δίκαιη.
Εδωσε περισσότερα στο παιχνίδι, πήρε αυτό που άξιζε.
Ο Πορφύρας ηττήθηκε για πρώτη φορά εντός έδρας μετά απο 2 χρόνια. Τελευταία φορά είχαμε χάσει απο την Ιριδα, στο ''Σαλπέας''.
Ομως, απόψε, απλώς δε χάσαμε.
Κερδίσαμε. Πολλά και σημαντικά.
Πριν απο οτιδήποτε άλλο, να συγχαρούμε τον Πανναξιακό και να του ευχηθούμε τα καλύτερα.
Παράλληλα, όμως, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον προπονητή και τις αθλήτριες του Πορφύρα γιατί ταξιδέψαμε όμορφα και με αξιοπρέπεια σε αυτή την , πρώτη, παρουσία μας στο Κύπελλο Ελλάδος, όπου αποκλείσαμε Ιλιο κι Αργος στους προηγούμενους 2 γύρους.
Ο Πορφύρας βρέθηκε ανάμεσα στις 14 καλύτερες ομάδες απο όλη την Ελλάδα, πλην των ομάδων της Α1 Εθνικής και είχε θετική παρουσία στη διοργάνωση.
Τι κερδίσαμε λοιπόν ;
ΕΜΠΕΙΡΙΑ  απο αναμέτρηση σε υψηλό επίπεδο. Ο Πανναξιακός έχει πανάκριβο ρόστερ, με διεθνείς αθλήτριες ( Χατζηνικολάου, Καρπουζά ) κι άλλες οι οποίες έχουν αγωνισθεί επί σειρά ετών στην Α1 Εθνική κατηγορία. Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολος αντίπαλος, το επιβεβαιώσαμε όταν, στο πρώτο σετ, προηγηθήκαμε με 20-17 κι εκεί έγινε η ανατροπή.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ απο τους φιλοξενούμενους για την προσπάθεια που έχει γίνει σε αυτή τη νεοφώτιστη ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, με λόγια θερμά κι ειλικρινή.
ΠΡΟΒΟΛΗ γιατί πολλοί ασχολήθηκαν μαζί μας, σε όλη την Ελλάδα.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ επειδή μία ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ξεκάθαρη φιλοσοφία ( μόνο με Πειραιώτισες αθλήτριες κι αθλήτριες που ζούν στον Πειραιά, με ολοένα αυξανόμενο αριθμό απο την Ακαδημία μας ) έχει ΟΡΙΣΤΙΚΑ αλλάξει επίπεδο.
ΧΑΡΑ για τη συμπαράσταση απο τη Διοίκηση και τον κόσμο του Πορφύρα που ήταν μαζί μας κι απόψε. Σε αγώνα που ξεκίνησε στις 9.45 είχαμε 200 άτομα στο γήπεδο μας. Μεταξύ αυτών οι κ.κ. Στέφανος Τσιριγωτάκης, Αργύρης Γαλανάκης και Γιάννης Βασιλείου απο το προεδρείο του συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε ολόθερμα όπως και τον Πρόεδρο μας Κανάκη Τσιριγωτάκη που μόνο απο μία απρόοπτη υποχρέωση δεν κατάφερε να είναι αυτή τη φορά δίπλα μας, αλλά, έτσι κι αλλιώς είναι πάντα κοντά μας, με μία τεράστια αγκαλιά για το βόλει γυναικών του Πορφύρα.
ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ γιατί διοργανώσαμε άριστα ένα μεγάλο παιχνίδι.
ΑΝΑΜΝΗΣΗ για το ρεκόρ των 2 ετών δίχως ήττα στο γήπεδο μας. Λίγες ομάδες το έχουν.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ για τη δυναμική της ομάδας μας που ενισχύεται απο τη σταθερή κι αταλάντευτη προσήλωση των απλών , καθημερινών ανθρώπων, των γονιών που υποστηρίζουν αυτή την γενναία και διόλου ρομαντική, αλλά, καλά οργανωμένη προσπάθεια.
ΑΙΣΘΗΣΗ για το δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή, θέληση, κουράγιο. Τα έχουμε όλα. Τα λεφτά μας λείπουν, ε, κάποιος απο όλους μας κάτι θα κερδίσει στο τζόκερ....
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στην υγεία που αποπνέει η ομάδα μας, σε όλους τους τομείς. Μέσα κι έξω απο τις γραμμές.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ γιατί η Αρτεμις Γκούρα επέστρεψε στους αγώνες του Πορφύρα, μετά απο απουσία 4 μηνών. Να΄ναι γερή , πρώτα απο όλα για τον εαυτό της και μετά για την ομάδα της.
Απόψε λοιπόν ηττηθήκαμε, αλλά, δε χάσαμε.
Κερδίσαμε.
Το αποψινό τέλος της περιπέτειας μας στο Κύπελλο Ελλάδος, είναι μία νέα αρχή. Αυτό συμβολίζει.
Τώρα, έχουμε το μυαλό μας μόνο στο πρωτάθλημα και μένουμε μόνο με θετικές σκέψεις για την πορεία μας στο Κύπελλο.
Και που ξέρετε ....
Μπορεί να το φέρει ο Θεός και να συναντηθούμε ξανά με τον Πανναξιακό,μέσα στο 2013.

Ν.Δελαγραμμάτικας