Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τι ελπίζω....

Ελπίζω, όσο έχουμε την υγειά μας και προσπαθούμε να προσφέρουμε στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και στα ΠΑΙΔΙΑ, να μη δούμε ποτέ, για κανένα λόγο, απο τους φίλους του Πορφύρα τα εξής.
---Γονείς--Οπαδούς να έρχονται στο γήπεδο μας, να  παίρνουν καρέκλες απο το διπλανό γήπεδο, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, για να καθήσουν δίπλα απο την πλάγια γραμμή του γηπέδου κι όταν τους ζητήθηκε να μετακινηθούν αλλού, για λόγους ασφαλείας, να μας...απειλούν ότι θα μας έχουν όρθιους στο γήπεδο τους, στο Ιλιο, στο δεύτερο γύρο.
----Γονιό χούλιγκαν να κάνει άσεμνες και ελεεινές χειρονομίες στην προπονήτρια του Πορφύρα στη διάρκεια του αγώνα, όταν ήταν στον πάγκο απέναντι απο αυτόν τον άρρωστο....
---Γονείς--Οπαδούς να διαμαρτύρονται συνεχώς κάτω απο τη σκάλα της διαιτητού Μεταξά, με συνέπεια να την επηρεάσουν και να δώσει βιαστικό κι ανάποδο σφύριγμα, σε βάρος του Πορφύρα,  στο καθοριστικό 22-24 του τέταρτου σετ. Οχι ότι δεν τα πήγε, γενικά, καλά η διαιτησία, αλλά, στις λεπτομέρειες, έγινε το κρίσιμο λάθος.
----Γονείς--Οπαδούς να ουρλιάζουν δίπλα στις αθλήτριες μας και να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο για να πανηγυρίζουν πόντους.
Ευτυχώς,  προφανώς, δεν ήταν όλοι έτσι, αλλά, ο φανατισμός σε άλλο γήπεδο, με γονείς που δεν έχουν την ηπιότητα και την ανεκτικότητα εκείνων του Πορφύρα, φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε άλλες, ροκ καταστάσεις.
Οι ψυχραιμότεροι πρέπει να νουθετούν τους υπολοίπους, γιατί αποκλείεται να μην τους γνωρίζουν.
Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Ιλίου ήταν άψογος, κατανοούμε ότι έχει δύσκολο έργο, τον εκτιμούμε για τον αγώνα που κάνει, δεν έχει σχέση με ασχήμιες.
Ομως, το Ιλιο είναι μία καλή ομάδα, με δυνατές υποδομές, με προοπτικές.
Οφείλει, λοιπόν, εφόσον μπαίνει παντού σε διαδικασία πρωταθλητισμού, να καλλιεργήσει την ανάλογη νοοτροπία, να βάζει όρια και να καθοδηγεί αν όχι και να προλαβαίνει.
Το γήπεδο μας γνωρίζουμε ότι δεν είναι το μεγαλύτερο και το πιο άνετο, αλλά, κάνουμε πάντα ότι μπορούμε ώστε να διευκολύνουμε, στο μέτρο του δυνατού.
Αλλα γήπεδα, έχουν, επίσης, ιδιαιτερότητες.
Ο Πορφύρας δεν πρόκειται να αλλάξει κουλτούρες και αντιλήψεις, δεν είναι εύκολο να το πετύχει, δεν είναι, εξάλλου, στόχος μας, μας νοιάζει κυρίως τι κόνουμε εμείς.
Ειδικά, πάντως, σε αγώνες Παγκορασίδων είναι κωμικό να παρατηρούνται τέτοιες εικόνες.
Τουλάχιστον, επειδή η πλειοψηφία των γονιών--συνοδών απο το Ιλιο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ κι ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ, ας συμμαζέψουν εκείνους κι εκείνες που προσβάλλουν τη θαυμάσια ομάδα τους, αλλά, πρωτίστως, την προσπάθεια κοριτσιών 11, 12, 13 και 14 ετών.
Η αγάπη στην ομάδα, είναι διαφορετική υπόθεση απο την υπερβολή.
Και καλά όλα τα άλλα, πείτε ότι δεν έχουν σημασία.
Μα, δεν τον είδε καμμία και κανείς αυτόν τον τύπο, όταν έκανε τις χειρονομίες στην προπονήτρια μας, μία ΚΥΡΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ 2 αθλητριών, μία εξαιρετική παρουσία που μπήκε σε 3 χειρουργεία απο την αγάπη της για το βόλει και πήρε ως αντάλλαγμα μόνο υποσχέσεις ;
Αποκλείεται.
Θα σας άρεσε να εισπράξετε εσείς τέτοια συμπεριφορά ;
Ντροπή κι αίσχος.
Δηλαδή, αν χάνατε κιόλας, τι θα κάνατε ;
Κι επειδή, εμένα δε μου αρέσει να κρύβομαι στο πλήθος και στην ανωνυμία, τα υπογράφω.

Ν.Δελαγραμμάτικας