Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ενα ωραίο πρωτάθλημα

Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι, ανεξάρτητα απο την άνοδο της ομάδας μας στην Α2 Εθνική κατηγορία, η μήτρα του βόλει του Πορφύρα είναι η ΕΣΠΕΔΑ, εκεί είναι οι υποδομές μας, εκεί η μεγάλη αγάπη μας, στην Ενωση μας.
Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το εφετινό πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών.
Βλέπουμε ωραία παιχνίδια, κυρίως, υπάρχει ανταγωνισμός και σε κάθε αγωνιστική, παρακολουθούμε κι απο ένα, τουλάχιστον, ματς με ανατροπή.
Ηδη, έχουν καταγραφεί πολλά περισσότερα σκορ με 3-2 ή 2-3, σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε στα προηγούμενα χρόνια.
Τόσα πολλά ''σπασμένα'' σκορ, είχαμε να δούμε στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ, απο την τελευταία σαιζόν που αγωνιζόταν σε αυτό το πρωτάθλημα ο Ασπρόπυργος, αν θυμάμαι καλά, πριν απο 6 χρόνια.
Εφέτος, η πρωταθλήτρια ομάδα στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να κλείσει την αγωνιστική περίοδο με λιγότερες απο 4-5 ήττες.
Κι η δεύτερη στην βαθμολογία, που θα πάει στα μπαράζ ανόδου, ίσως έχει έως και 7 ήττες.
Τι σημαίνει αυτή η εκτίμηση ;
Μα, ότι οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες είναι μαζεμένες, περιορισμένες.
Ολα μπορούν να γίνουν, σε μία σειρά απο παιχνίδια.
Το προβάδισμα δεν ανήκει μόνο σε μία ομάδα, αλλά, σε μία τετράδα, τουλάχιστον.
Ιλιο, Δραπετσώνα, Πετρούπολη κι Αργυρούπολη έχουν τώρα ίσες πιθανότητες για την πρωτιά.
Η Ιριδα κάνει καλό πρωτάθλημα, είναι έμπειρη ομάδα, αλλά, δύσκολα θα αντέξει μέχρι το τέλος ενώ ο Ικαρος σίγουρα θα παρουσιάσει βελτίωση, καθώς ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ του, όμως, έχει χάσει πολύτιμο έδαφος κι ο Ρέντης είναι απειλητικός, αλλά, περισσότερο θα έχει ρυθμιστικό παρά πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το πρόγραμμα είναι σχετικό.
Η, νεανική, αλλά, πλήρης σε όλες τις θέσεις, Δραπετσώνα, θα μπεί στο δεύτερο γύρο με 2 ντέρμπι εκτός έδρας, σε Ιλιο και Πετρούπολη, όμως, στον πρώτο γύρο, θεωρούσαμε ότι η Αργυρούπολη θα έχει πλεονέκτημα στο...αχανές γήπεδο της κι εκεί έχασε 2 ντέρμπι και μάλιστα, σχετικά εύκολα.
Το Ιλιο έχει πάθος, συνοχή, ομοιογένεια κι έναν προπονητή που γνωρίζει άριστα το υλικό που έχει στη διάθεση του, αλλά, όχι και τις εναλλακτικές λύσεις της Δραπετσώνας ενώ η Πετρούπολη έχει κλάση σε 1, ίσως, 2 θέσεις, σπουδαία βοήθεια απο τον προπονητή της, όμως, υστερεί σε πάγκο.
Η Αργυρούπολη άργησε να μοντάρει την ομάδα της, με νέο προπονητή, ωστόσο, προχωρά με αυτοπεποίθηση πλέον. Κι έχει υπομονή.
Αν η Ιριδα είχε περισσότερη ενέργεια και έδειχνε ότι πιστεύει στην άνοδο, θα ήταν σε ακόμα καλύτερη θέση, αξίζει, πάντως, σεβασμού και προσοχής.
Μπορεί να μην υπάρχουν ''θηρία'' εφέτος στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών, αλλά, αυτό είναι καλύτερο για το ίδιο το παιχνίδι.
Μέσα απο τις ανοιχτές συναντήσεις, βλέπουμε συναρπαστικές ''κόντρες'' και είμαστε σίγουροι ότι θα χαρούμε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα.
Τα κορίτσια που είναι κάτω των 22-23 ετών κι έχουν, ήδη, ξεχωρίσει σε αυτό το πρωτάθλημα, είναι περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ίσως, επειδή έχουν ρόλο, χώρο και χρόνο, ίσως, γιατί η μείωση των μπάτζετ ( που πολύ καλά έγινε...) άνοιξε τον δρόμο για νέα πρόσωπα, είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για το ίδιο το παιχνίδι.

Ν.Δελαγραμμάτικας