Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της ΕΣΠΕΔΑ για τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά

Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. θρηνεί για τον Νίκο Σαμαρά

Ο αδόκητος, πρόωρος και άδικος χαμός του Νίκου Σαμαρά, του ''δικού μας Νίκου'', όπως τον ένιωθαν όλοι οι άνθρωποι του βόλει, πέρα απο συλλογικές προτιμήσεις και γεωγραφικούς προσδιορισμούς, βύθισε στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια του βόλει αλλά όλη την αθλητική Ελλάδα.
Δεν ήταν απλώς και μόνο ένας σπουδαίος Ελληνας βολειμπολίστας, αλλά κι ένας άνθρωπος που υπήρξε ίνδαλμα και πρότυπο για πάρα πολλούς, όπως και εκφραστής γνήσιου ταλέντου, αποφασιστικότητας, αυθεντικότητας, πάθους, μα πάνω απο όλα ήταν μία αδέσμευτη κι υπερήφανη προσωπικότητα, ένας αθλητής που ήθελε να κερδίζει, ωστόσο, ήξερε να χάνει.
Η Διοίκηση και το σύνολο των σωματείων, παραγόντων, προπονητώνπροπονητριών, αθλητώναθλητριών της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά.
Οποιος, βέβαια, ταξιδεύει μακριά μας, χάνεται μόνο όταν τον ξεχάσουμε.
Στη μνήμη μας, μα κυρίως στην καρδιά και στη ψυχή μας θα ζεί πάντα ο Νίκος Σαμαράς. Οχι μόνο για όσα πέτυχε ή για όσα έδειξε μέσα απο τις γραμμές, αλλά, κυρίως για όσα πρέσβευε κι αντιπροσώπευε.
Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. , σε ένδειξη ελάχιστης τιμής για τον Νίκο Σαμαρά που κηδεύεται σήμερα,   αποφάσισε την αναβολή του αποψινού αγώνα της Α΄ Ανδρών ΝαυπηγείαΕσπερος  ενώ στη συνεδρίαση της που θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ., θα εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους θα τιμήσει έτι περαιτέρω τη μνήμη του μεγάλου αυτού αθλητή, την Τετάρτη και την Πέμπτη 9 και 10 Ιανουαρίου, ημέρες κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών και των Νεανίδων.
Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα τον σκεπάσει και κυρίως να τον θυμόμαστε, όλοι, πάντα.