Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ρεκόρ

Ενα σπάνιο ρεκόρ πέτυχε το τμήμα βόλει Γυναικών του Πορφύρα.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει προηγούμενο, αλλά, σίγουρα, συνθέτει μία μοναδική επιτυχία η παρουσία των ομάδων μας και φανερώνει ότι στον Πορφύρα γίνεται σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, απο την βιτρίνα μέχρι την υποδομή.
Μέσα σε κάτι λιγότερο απο ένα 24ωρο, 4 διαφορετικές ομάδες του Πορφύρα στο βόλει, αγωνίσθηκαν σε επίσημα παιχνίδια και πήραν ισάριθμες νίκες, όλες με 3-0 σετ.
Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, οι Κορασίδες μας νίκησαν για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ τον Πειραικό με 3-0 σετ.
Στις 8.15 το βράδυ του Σαββάτου, οι Γυναίκες του Πορφύρα επικράτησαν με 3-0 σετ του Αστέρα Αγίου Δημητρίου για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
Στις 1.30 το μεσημέρι της Κυριακής, οι Παγκορασίδες του Πορφύρα, με την Μίνα Τσαπούρη, στον Θ' Ομιλο του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, νίκησαν με 3-0 σετ την Αμιλλα στο Καματερό.
Στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, οι Παγκορασίδες του Πορφύρα, με την Πόπη Καλλή, στον Δ΄Ομιλο του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, κατέβαλλαν με 3-0 σετ τον Ικαρο Καλλιθέας.
Τέσσερις νίκες σε τέσσερα διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα, με διαφορά 24 ετών απο τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη ηλικιακά αθλήτρια που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτά τα παιχνίδια.
Αν αυτός ο απολογισμός δε δείχνει βάθος και σωστή αλλά και σταθερή διάρθρωση, με παρουσία στο σήμερα και προοπτική για το αύριο, τότε μπορεί να είναι ''καλή τύχη''.
Μόνο που εμείς πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος δημιουργεί την τύχη του.
Τα πολλά τούρκικα στα κανάλια, δε μας έχουν, ακόμα, επηρεάσει, με τη λογική του κισμέτ.
Καλές φουρνιές αθλητριών, μεγάλη υποχρέωση, τεράστια ευθύνη, ασύμμετρη χαρά για τη δημιουργία.
Και θα έλθουν κι άλλα, όμορφα, παραγωγικά και άξια αποτύπωσης κι αναφοράς ρεκόρ.
Πάντα με το ίδιο αθλητικό πνεύμα.
Πορφύρας 4Χ4 λοιπόν και με 12-0 σετ, σε ένα 24ωρο.
Δε ξανάγινε.
Αλλά, αν συνεχίσουμε να παλεύουμε με το ίδιο πνεύμα, μπορεί να ξαναγίνει.
Προς το παρόν, ας χαρούμε ότι φτιάξαμε με συλλογικότητα, νοικοκυριό και χίλια βάσανα αλλά και με το σκεπτικό της προσφοράς στον αθλητισμό.
Ελάτε κι εσείς να μεγαλώσει η παρέα μας.
Κάτι καλό θα κάνουμε εδώ, για να τα καταφέρνουμε έτσι....

Ν.Δελαγραμμάτικας