Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μία νίκη που αξίζει πιο πολλά απο όσα φαίνονται....

Τον αγώνα Πορφύρα--Ιωνες θα τον θυμούνται, για πολύ καιρό, όσοι τον παρακολούθησαν.
Ηταν ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ παιχνίδι, με βόλει υψηλού επιπέδου, ατμόσφαιρα εξαιρετική και δύο πολύ καλές ομάδες να κοντράρουν η μία την άλλη με πείσμα.
Ο Πορφύρας κέρδισε όπως και στον πρώτο γύρο τους Ιωνες, που δεν έχουν χάσει απο άλλη ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα.
Η επικράτηση του Πορφύρα, με 3-2 σετ, ήλθε ΠΑΝΑΞΙΑ.
Η νίκη πήγε στην ομάδα που πίστεψε σε αυτήν πιο πολύ κι ήταν περισσότερο αποφασισμένη για να την κατακτήσει αλλά κι απέδωσε καλύτερα.
Οι εναλλαγές στην εικόνα και τα συναισθήματα, έπαιξαν τον δικό τους ρόλο.
Στο τρίτο σετ, οι Ιωνες ήταν μπροστά 23-24, έκαναν 4 , διαδοχικές, επιθέσεις που κόπηκαν με μπλοκ και στο τέλος, μετά απο φάση διαρκείας, πήραν τον πόντο και το σετ.
Τα πρόωρα πανηγύρια απο τους φίλους των Ιώνων, οι οποίοι ήταν σωστοί στη συμπεριφορά τους κι εύλογα ενθουσιάστηκαν και παρότρυναν την ομάδα τους, με κόσμιο τρόπο, πείσμωσαν τον Πορφύρα, γιατί δε θα ήθελε καμμία και κανείς απο τους γηπεδούχους να δεί να στήνεται πανηγύρι τίτλου των φιλοξενούμενων, μέσα στο σπίτι μας.
Η ανατροπή ήλθε με μεγαλειώδη εμφάνιση και με χαρακτηριστικά αθλητριών και προπονητή που δεν ήθελαν να δεχθούν, για κανένα λόγο, ότι θα μπορούσαν να χάσουν.
Οι Ιωνες ήταν όχι μόνο πλήρεις αλλά κι ενισχυμένες σε σχέση με τον πρώτο γύρο, με την Ευδοξία Αργυροπούλου αλλά κι ο Πορφύρας ήταν κομπλέ, με τη επιστροφή της Αρτέμιδας Γκούρα σε ρόλο λίμπερο.
Παίχθηκε στα ίσια ένα μεγάλο ματς, απο το οποίο κέρδισε το βόλει.
Πορφύρας κι Ιωνες ήταν, απόψε, δύο ομάδες που έπεισαν ότι αξίζουν να προηγούνται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α2 , στον Β΄Ομιλο.
Η διαφήμιση του αθλήματος, ήταν το, αδιαφιλονίκητο, κέρδος απο όσα είδαμε απόψε στο Σαλπέας.
Ο Πορφύρας, που κάνει , ασταμάτητα, πρωταθλητισμό εδώ και 6 χρόνια, πρώτα στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ και τώρα στην Α2, πήρε αυτό που ήθελε μία συντροφιά ...παλαβών γονιών, μία γειτονιά, μία περιοχή, μία ομάδα απο ΜΟΝΟ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΣΕΣ αθλήτριες που έβαλαν την ΤΙΜΗ και το ΓΟΗΤΡΟ πάνω απο όλα και με άριστο, απόψε, καθοδηγητή τον προπονητή τους Κωνσταντίνο Γκούντα, έπεισαν ότι ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ.
Τα σετ ήταν 25-15, 11-25, 23-25, 25-13 και 15-12.
Καλή η διαιτησία των Χαρακίδα--Στάικου. Δεν επηρεάσαν τη διαμόρφωση του σκορ τα σφάλματα τους, σε ένα δύσκολο παιχνίδι.
Ο κ.Στάικος, θα μπορούσε, πάντως, να ήταν προσεκτικότερος. Απο τα λάθη του, τα πιο πολλά, ήταν σε βάρος του Πορφύρα.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Μανωλάκου, Δήμα, Μουστάκη, Καράκου, Παντζαρτζίδου, Μπαλή, Α.Γκούρα, Τσαπούρη, Χαλβατζή, Ν.Γκούρα, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα.
ΙΩΝΕΣ ( Κυριαζής )  Χρήστου, Αργυροπούλου, Ντονά, Φωτεινού, Κατσαντώνη, Ψυλλάκη, Καραγρηγορίου, Παπουτσάκη, Μουτζούρη, Χαραλάμπιους, Γιαννοπούλου, Σκορδίλη.