Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πίκρα αλλά και όραμα...

Περιμέναμε κάτι καλύτερο απο την ομάδα Παγκορασίδων του Πορφύρα η οποία αντιμετώπισε στον Αλιμο τους Τράχωνες, το απόγευμα.
Οχι επειδή δε σεβόμαστε τους Τράχωνες, αλλά, γιατί εκτιμούμε ιδιαίτερα το ταλέντο και την προοπτική των δικών μας παιδιών, τα οποία εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε και στα καλά και στα άσχημα.
Η ήττα απο τους Τράχωνες, με 3-0 σετ, ήλθε δίκαια, πέραν πάσης αμφιβολίας.
Τα σετ ήταν 25-20.25-17 και 25-22.
Η δική μας απόδοση ήταν κατώτερη του αναμενομένου, δεδομένο είναι επίσης ότι πρέπει να κοιτάμε πάντα ψηλά και να μην αρκούμαστε στα λίγα, σε μία πρόκριση, στα καλά λόγια.
Οταν χάνουμε, γελάμε μόνο όταν είμαστε ευχαριστημένοι απο την προσπάθεια μας, όχι απο το αποτέλεσμα το οποίο δεν εξαρτάται μόνο απο εμάς, ασφαλώς.
Η σταθερότητα όπως κι η καλή ψυχολογία είναι ζητούμενα που έχουν τον χαρακτήρα του αναγκαίου.
Και τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ασφαλώς.
Αλλά, το βόλει πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα όχημα στο οποίο είμαστε επιβάτες για να σταθούμε στη ζωή μας με πιο πολλά εφόδια, κυρίως με σωστή νοοτροπία.
Γυρίζουμε σελίδα, αγαπάμε, αλλά, όποτε χρειάζεται ή έτσι τέλος πάντων κρίνουμε, θα έχουμε μία προσέγγιση, πάντα παιδαγωγική, αλλά, ποτέ απλοική.
Τα χτυπήματα στην πλάτη, μετά απο ήττα, είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Η δυσκολία διαχείρισης άγχους, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης κι η αδυναμία να ξεχωρίσουμε το σοβαρό, την ευθύνη απο το πήρα την τσάντα μου και πήγα στο γήπεδο για να δώ τις φίλες μου και ας είμαι στον κόσμο μου, είναι άλλο κομμάτι.
Ο Πορφύρας γαλουχεί, εκπαιδεύει, ενδεχομένως παιδεύει, αλλά, την αθλητική κουλτούρα και το κουράγιο για τα απλά και καθημερινά, θα μας συνοδεύουν στη ζωή μας, παίζουμε ή όχι, μόνο όταν έχουμε τον, απαραίτητο, εγωισμό και το καθαρό μυαλό, ώστε να κάνουμε την θέληση, δύναμη και την επιθυμία, ορμή.
Οχι για την ομάδα μόνο ή για τους γονείς μας, αλλά, για εμάς, γιατί στη ζωή, όταν έλθουν τα πραγματικά δύσκολα, μόνοι μας θα μείνουμε να ταξιδέψουμε.
Σας αγαπάμε, για αυτό ασχολούμαστε τόσο μαζί σας.
Και μαζί θα τα κάνουμε, όλα, καλύτερα.
Δίχως φόβο, αλλά, με σύνεση, προσήλωση, διάρκεια και πάνω απο όλα με καμάρι.
Οχι για τη νίκη, αλλά, για τον αγώνα και για να βρούμε μαζί τα όρια μας.
Είχαμε μία απουσία σήμερα, λόγω ασθένειας. Την Ιλια την περιμένουμε, αύριο, κανονικά μαζί μας.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) Κ.Ζαννή, Παυλίδου, Ε.Μονιού, Καρβούνη, Χονδρουδάκη, Στανιού, Φαλιδέα, Παπαγιαννοπούλου, Υφαντή, Μαριστάνογλου, Φακίρη.