Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μία καλή αρχή....

Η προσέλευση 30 ατόμων, κυρίως γονιών αθλητριών του τμήματος βόλει Γυναικών του Πορφύρα, οι άκρως τιμητικές παρουσίες του Αντιδημάρχου Νίκαιας Σπύρου Νικολάκη, του Περιφερειακού Προπονητή της ΕΣΠΕΔΑ Γιάννη Μπογιατζόγλου και του Ειδικού Γραμματέα του Πορφύρα Αργύρη Γαλανάκη και κυρίως,  η επιστημονική, τεκμηριωμένη κι άκρως ενδιαφέρουσα κι άριστα προετοιμασμένη παρουσίαση απο τον Χειρούργο Ορθοπεδικό κ.Γιακουμή κι απο την Παιδοψυχολόγο κ. Στρουμπούλη αλλά κι οι  άκρως ενδιαφέρουσες  επισημάνσεις απο τον φυσιοθεραπευτή κ.Νικολαίδη και τον διασώστη του Ερυθρού Σταυρού κ.Βαλσαμάκη, συνέθεσαν μία ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, το μεσημέρι.
Το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής αποδείχθηκε άκρως φιλόξενο για την Ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας κι η ανταπόκριση δημιουργεί καλή διάθεση για τη συνέχεια.
Αν σκεφθούμε ότι στι, αντίστοιχου χαρακτήρα,  συγκεντρώσεις Γονέων στα σχολεία, πολύ σπάνια συγκεντρώνεται διψήφιος αριθμός στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται, αναμφίβολα, έγινε μία καλή αρχή σήμερα και στη συνέχεια μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι 30 θα γίνουν 40, 50, 60, γιατί όχι ακόμα περισσότεροι.
Χρωστάμε υποχρέωση στους ομιλητές της Ημερίδας, μας βοήθησαν πάρα πολύ, με λόγια κατανοητά κι απόλυτα σαφή και κατατοπιστικά.
Το τμήμα βόλει Γυναικών του Πορφύρα θα συνεχίσει τις δράσεις του, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του αλλά και της προσπάθειας για καλύτερης οργάνωσης του, σε όλα τα επίπεδα.
Το αποτέλεσμα που βγαίνει μέσα στο γήπεδο, είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πολυεπίπεδη προετοιμασία, έξω απο αυτό.
Ομάδα, άλλωστε, που δεν λειτουργεί ως ένα κύτταρο της κοινωνίας, όχι μόνο έχει ημερομηνία ...λήξης αλλά δεν έχει και λόγο ύπαρξης....
Γιατί ο αθλητισμός δεν έχει νόημα κι αξία, αν δεν παράγει πολιτισμό....