Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Υπάρχει μέλλον, ας δούν όλοι πιο σοβαρά το βόλει Γυναικών, έχει ΑΞΙΑ......

 Print

Έγραψαν ιστορία οι Κορασίδες μας, πάνε Παγκόσμιο!

 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ-ΑΠΕ, ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Και οι 12 ήταν υπέροχες… Η νεανική παρέα των Στράντζαλη, Κωνσταντινίδου, Βασιλαντωνάκη Ψωμά, Γκουντιμένκο, Χαμπηλομάτη, Κοκκινάκη, Φακοπουλίδου, Σουπιώνη, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου και Καλατάντζε αποδείχθηκε συνεπής στο σημερινό της ραντεβού με την ιστορία στο Μπαρ. Στον αγώνα για τις θέσεις 5-8 η Εθνική Κορασίδων του ομοσπονδιακού τεχνικού διδύμου, Φλώρου-Καλμαζίδη, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση «πάτησε» τη Ρωσία με 3-0 (25-21, 25-21, 25-21) και εξασφαλίζοντας πλέον την θέση της στην 6άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, «έγραψε μία ακόμη σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ.

Παράλληλα τα «μεθυσμένα» από την επιτυχία, κορίτσια μας, που θα παίξουν την Κυριακή 7 Απρίλίου στις 14.00 με μία από τις Σλοβενία –Γερμανία για τις θέσεις 5-6 της διοργάνωσης, εξασφάλισαν με θριαμβευτικό τρόπο για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϋλάνδης (Νακόν Ρατκασίμα,26 Ιουλίου-4 Αυγούστου), ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους τον προσεχή Ιούλιο και για το European Youth Olympic Festival της Ολλανδίας (Ουτρέχτη, 14-19 Ιουλίου).

Πέρασε… χαλκά στην «αρκούδα»

Στο ‘α σετ έπειτα από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα η Εθνικής μας με καλό μπλοκ και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, προηγήθηκε και με κάποια ρωσικά λάθη 8-5. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τις διεθνείς μας, οι οποίες με καλό μπλοκ της κορυφαίας μπλοκέρ της διοργάνωσης, Γκουντιμένκο και τις επιθέσεις των Στράντζαλη, Ψωμά διατήρησαν, παρά τη σθεναρή αντίδραση των Ρωσίδων, το προβάδισμα με 16-14. Το πιεστικό σερβίς μας και τα λάθη των Ρωσίδων υποχρέωσαν τον κ. Στσουπλόβ στο 19-15 να πάρει τάιμ άουτ, κάτι που έκοψε το ρυθμό των διεθνών μας, καθώς οι Ρωσίδες στη συνέχεια μείωσαν σε 21-20. Οι Ελληνίδες όμως έδειξαν χαρακτήρα και έφτασαν στην κατάκτηση του ‘α σετ με 25-21.

Στο β’ σετ τα λάθη των διεθνών μας χάρισαν το προβάδισμα με 8-6 στη Ρωσία. Οι φωνές του ομοσπονδιακού τεχνικού Τάκη Φλώρου, που ακούστηκαν σε όλο το γήπεδο έδειξε να «ξυπνάνε» τις διεθνείς, καθώς με άσο της Στράντζαλη ήρθε η ισοφάριση 9-9, ενώ στη συνέχεια οι πολύτιμοι πόντοι της Ψωμά και τα σέρβις της Γκουντιμένκο έβαλαν την Ελλάδα στη θέση του οδηγού στο σκορ με 16-15. Από κείνο το σημείο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, όταν στο 20-19 η αλλαγή της Γκουντιμένκο με τη Φακοπουλίδου για το σερβίς, βοήθησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τα καλά χτυπήματα και καλές άμυνες να ξεφύγει με 24-19 και να ζευγαρώσει τελικά τα κερδισμένα σετ με 25-21.

Στο τελευταίο σετ τα καλά σερβίς της Κωνσταντινίδου προκάλεσαν… τρικυμία στην ρωσική υποδοχή και οι διεθνείς μας έχοντας πλέον απομυθοποιήσει πλήρως την πανίσχυρη «αρκούδα» του ευρωπαϊκού βόλεϊ ξέφυγαν με 8-1. Υπό τις… κραυγές υστερίας του προπονητή τους, οι νεαρές Ρωσίδες, αντέδρασαν και με πιεστικό σέρβις κατάφεραν να κλείσουν την ψαλίδα της διαφοράς στο 16-12. Η Ρωσία προσπάθησε να πιέσει περισσότερο σε μπλοκ και σερβίς, όμως δεν απέφυγε τα λάθη, που διατήρησαν τη διαφορά των 4 πόντων στο 21-17 της Εθνικής μας. Τελικά όμως παρά κάποια ολογόλεπτα «σεμινάρια αυτοκτονίας» των διεθνών μας που έφεραν το σκορ στο 22-21, η Ελλάδα κατέκτησε ξανά με 25-21 μία πανάξια, ιστορική νίκη.

Κερδισμένοι πόντοι: 75-63: Σέρβις 9-4, Επίθεση 41-34, Μπλοκ 8-1, Λάθη αντιπάλου 17-24
ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κωνσταντινίδου 3π, Στράντζαλη 15π (3 άσοι), Ψωμά 14π, Βασιλαντωνάκη 18π, Γκουντιμένκο 3, Χαμπηλομάτη 3π, λίμπερο η Κοκκινάκη (55% υπ, 52% άριστες), Φακοπουλίδου 2π
Ρωσία (Γ. Στσουπλόβ): Σέρμπινα 1π, Σπερσκάιτε 10π, Κονοβάλοβα 2π, Λοπάτινα 5π, Γιουρίνσκαγια 9π , Τσερεμίσινα 2π, λίμπερο Κουρνόσοβα (53% υπ, 47% άριστες),Κοκόρεβα 8π, Ζουρμπένκο 2π, Σκουρίχινα, Γκουσκοβα