Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Νίκη για τις Κορασίδες μας

Ακόμα μία νίκη για τις Κορασίδες του Πορφύρα, παρά την αρρυθμία που προκάλεσε, εύλογα, η διακοπή του πρωταθλήματος.
Απέναντι στο Πέρα, στο Βυζαντινό, ο Πορφύρας επικράτησε με 3-0 σετ, αλλά, αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε σχέση με τον πρώτο γύρο κι όταν δώσαμε δικαιώματα , μας πίεσαν κι ενδεχομένως θα μας έβαζαν σε περιπέτειες στο τρίτο σετ, αν δεν έπαιζε τον δικό της ρόλο η εμπειρία των παιδιών μας.
Τα σετ ήταν 15-25, 19-25 και 24-26.
Στο τρίτο σετ, το Πέρα προηγείτο συνεχώς και στο 14-11 δόθηκε, ΚΑΚΩΣ, κίτρινη κάρτα στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας και πόντος στον Πορφύρα.
Ε, μετά το 14-12, είδαμε τρία ανάποδα σφυρίγματα σε προφανή λάθη, που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μην έγιναν αντιληπτά απο τον πρώτο διαιτητή.
Η διαδικασία συμψηφισμού λαθών κι η απώλεια ελέγχου του παιχνιδιού, απο τις διαμαρτυρίες ή απο ένα απρόοπτο γεγονός, καλό είναι να μη χαρακτηρίζουν ακόμα και τις διαιτησίες αγώνων Κορασίδων...Πάλι καλά που το μαζέψαμε το σετ απο το 21-17.
Επίσης, τι νόημα έχει να βάζουμε τα κλάμματα επειδή χάσαμε ένα σερβίς .....
Ετσι θα παίξουμε στη γυναικεία ομάδα ;
Ετσι θα προχωρήσουμε στη ζωή μας ;
Δηλαδή, αν δεν μπορούμε να διαχειρισθούμε αυτή την ιδιαιτερότητα, τι θα γίνει στα πραγματικά δύσκολα, στα πολύ σοβαρά για τη ζωή μας ;
Εδώ φτιάχνουμε χαρακτήρες, χτίζουμε με την πειθαρχία και την αγωνιστικότητα, προσωπικότητες.
Τις νίκες τις κρατάμε ΜΟΝΟ για τη χαρά που δίνουν.
Αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά και πριν απ΄ότι άλλο, είναι να βλέπουμε ότι στέλνουμε στην κοινωνία ΔΥΝΑΤΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ, που ξέρουν να παλεύουν και να αντέχουν.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη νίκη, συγχαρητήρια στην προπονήτρια για τις έξυπνες παρεμβάσεις της στο παιχνίδι, καλή συνέχεια στο Πέρα το οποίο θα παρακολουθούμε με αγάπη, σεβασμό και συμπάθεια.
Μία, ακόμα, διαπίστωση.
Στο παιχνίδι παίζω για να παίξω, όχι μόνο για να καρφώσω...
Και μία επιπλέον.
Η πρόοδος όλων των παιδιών μας ευχαριστεί, αλλά, απο το πείσμα της Μιράντας Φαλιδέα και τη ψυχραιμία της Νεφέλης Παπαγιαννοπούλου, ας πάρουμε παραδείγματα όλοι μας....
Αντε και μία τελευταία. Η Κορίνα Τζερεφού...ντύθηκε Σάμαρης σήμερα. Τι θαύματα θα έκανε, αν δεν έχανε προπονήσεις....
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) Τζερεφού, Δαρδακούλη, Κ.Ζαννή, Χονδρουδάκη, Ε.Μονιού, Παυλίδου, Ευθυμιάδου, Φαλιδέα, Κουκομέλα, Καρβούνη, Κονταράκη, Παπαγιαννοπούλου.