Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Να είστε υπερήφανες !

Η δουλειά που κάνει η Πόπη Καλλή με τα Cadets μας, κοριτσάκια γεννημένα το 2002, παιδιά δηλαδή που ακόμα πηγαίνουν στο Δημοτικό, αποδίδει καρπούς και ΜΠΡΑΒΟ της.
Η εικόνα που παρουσίασαν οι πιτσιρίκες μας, στην πρώτη εμφάνιση τους ως ομάδα σε επίσημο παιχνίδι, με την ονομασία Παγκορασίδες Γ, δεν αξίζει τα κλάμματα των αθλητριών μας, αλλά, το πλούσιο χαμόγελο τους.
Οταν τελειώνει ένα παιχνίδι κι έχεις χάσει οριακά με  3-2 σετ απο την Αργυρούπολη στο Σαλπέας ( 24-26, 25-23, 25-23, 22-25 και 12-15), απολαμβάνεις το αίσθημα που γεμίζει καρδιές και ψυχές.
Τα παιδιά κι η προπονήτρια τους, έκαναν τα πάντα, αγωνίσθηκαν με πείσμα, πάθος, αξιοσύνη, έχουν πλούσιο ταλέντο, αρετές, ΑΓΑΠΗ στο βόλει και την ομάδα.
Αυτή την ομάδα την καμαρώνεις και κλαίς εσύ απο συγκίνηση, γιατί ξέρεις πως αγωνίζονται προπονήτρια και γονείς, βλέπεις ότι τα παιδιά δε χάνουν προπονήσεις, αλλά, ζητούν και το παραπάνω και λες '' ΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ''.
Ταλέντο έχουν πολλά παιδιά.
Αυτό που δεν έχουν τα περισσότερα είναι το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ, αυτό που σε σπρώχνει στο γήπεδο, κάνεις τρόπο ζωής την προπόνηση και το παιχνίδι, βλέπεις αγώνες της Γυναικείας αντί να αποβλακώνεσαι στο facebook, που είναι καλό μόνο όταν έχει μέτρο και πάντως όχι , όπως βλέπουμε αλλού, για παιδάκια....
Να πάτε αύριο στην προπόνηση με υπερηφάνια, στο σχολείο την Δευτέρα με καμάρι και φυσικά να συνεχίσετε να είστε πρώτες και στα γράμματα.
Να ξέρετε ότι αυτό που παρουσιάσατε σήμερα, θα έχει διάρκεια αν μείνετε μέσα στο γήπεδο και δουλεύετε.
Κι όταν χαρίζετε στους γονείς σας, τη δυνατότητα και το δικαίωμα να σας καμαρώνουν, λένε ''χαλάλι όσα τραβάω κάθε ημέρα, με όλους τους αγενείς κι απρεπείς, γιατί ξέρω ότι θα πάρω χαρά όταν πηγαίνω στο γήπεδο, χαρά όχι μόνο απο τη νίκη, αλλά, κυρίως, γιατί το βλαστάρι μου μαθαίνει να αγωνίζεται στη ζωή του, προσπαθεί ώστε να βελτιώνεται, δεν αποδέχεται τη μετριότητα, αλλά, έχει φιλοδοξία για το καλύτερο, στεναχωριέται όταν αισθάνεται ότι μπορεί να πάρει κάτι που βλέπει ότι χάνει''.
Την ίδια εικόνα θα παρουσιάσουν κι οι άλλες 2 ομάδες μας στις Παγκορασίδες, όπως κι οι Κορασίδες μας αλλά κι οι Νεάνιδες μας που εφέτος μένουν στο γήπεδο με τα διαβάσματα της Γ΄Λυκείου και του χρόνου θα πετάνε και πάλι, ήδη, βελτιώνονται ραγδαία.
Το αποτέλεσμα δε μετρά. Συγχαρητήρια στην Αργυρούπολη, αλλά, το πρώτιστο για εμάς είναι ότι περνάμε καλά κι ΟΛΟΙ βλέπουν ότι εδώ η συνδρομή που δίνουν απο το υστέρημα τους, δίνει ζωή σε μία ΥΓΙΗ αθλητική προσπάθεια που απλώνεται πέρα απο το εφήμερο και φτιάχνει κουλτούρα για το αύριο, με υπερβολές ίσως, με ...ζαλάδα, αλλά, με ατελείωτη αγάπη που γίνεται αύρα και μεταδοτικός ιός...
Να΄στε καλά μωράκια μας.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλλή ) Τριανταφύλλου, Τζώρτζη, Ν.Μονιού, Σκαλτσή, Αποστόλου, Ε. Ζαννή, Συρίγου, Ράπτη, Παπαδοπούλου, Σπυράκη, Ζούπα, Βασιλειάδου.