Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αυτή τη φορά στο γήπεδο ήταν ο πραγματικός Πορφύρας κι ήταν και πάλι ΟΜΑΔΑ

Την τέταρτη νίκη της στα πέντε τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα βόλει της Α2 Εθνικής κατηγορίας, πέτυχε η γυναικεία ομάδα του Πορφύρα, καθώς επικράτησε με 3-0 σετ στο Μπραχάμι του γηπεδούχου Αστέρα Αγίου Δημητρίου.
Πολύ καλή εμφάνιση απο τον Πορφύρα, ώριμη και μετρημένη, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο που αδικείται απο την βαθμολογική θέση του.
Αυτή τη φορά στο γήπεδο δεν ήταν το φάντασμα του Πορφύρα, αλλά, μία ομάδα με σάρκα και οστά και πάνω απο όλα με αίμα να τρέχει στις φλέβες....
Είδαμε μία ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, αυτή που έχει πετύχει πολλά στα τρία τελευταία χρόνια και θα καταφέρει ακόμα περισσότερα, γιατί έχει ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ και ΖΩΗ.
Στο σπουδαίο παιχνίδι που έγινε στο Μπραχάμι, ο Πορφύρας παρουσίασε αρμονική απόδοση απο όλες τις αθλήτριες του κι είχε καταπληκτικό κοουτσάρισμα απο τον Βασίλη Καλογερόγιαννη.
Η μία αθλήτρια στήριζε την άλλη κι όλες μαζί την ομάδα.
Αυτός, μάλιστα, ήταν Πορφύρας.
Γιατί με τον Ιωνικό , την προηγούμενη αγωνιστική αλλά και σε αρκετά ακόμα ματς, ήταν κάτι άλλο....Και δεν κοιτάμε τα αποτελέσματα , αλλά, την εμφάνιση.
Φυσικά, δεν κάναμε το...καθήκον μας, μετά απο μία πολύ δύσκολη εβδομάδα που περάσαμε και τώρα άντε πάλι τα ίδια.
Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει όπως ήταν σήμερα. Μαζεμένη, μυαλωμένη, με αλληλουποστήριξη και την βασική αρχή της, τη συνοχή.
Με ηρεμία και δίχως νευρικότητα.
Θα είναι άδικο να ξεχωρίσουμε αθλήτρια για την απόδοση της.
Ομως, επίσης δε θα είναι ορθό να μην προτάξουμε τις Στέλλα Μουστάκη και Μίνα Τσαπούρη που ήταν εξαιρετικές, είχαν...λυσσάξει κι ...έφαγαν όλο το γήπεδο ενώ μάζεψαν 26 πόντους με επιθέσεις με σκέψη, όχι παρορμητικές.
Αυτό το παιχνίδι απο την Τσαπούρη ήταν απο τα καλύτερα που έχει κάνει στα 8 χρόνια που προσφέρει στον Πορφύρα, πήρε...ρεβάνς απο τον...εαυτό της....
Η αρχηγός μας Νίκη Μανωλάκου,  ήταν παντού κι έδωσε ρυθμό, ψυχή και μυαλό, ήταν ηγέτις. Εσφιξε τα δόντια για την ομάδα, την πήρε απο το χέρι και την οδήγησε όπως μόνο εκείνη γνωρίζει.
Η λίμπερο Αρτεμις Γκούρα πάλεψε με καρδιά και κυνήγησε κάθε φάση, κάθε μπαλλιά.
Σπουδαία δουλειά στο μπλοκ απο την Τζο Δήμα, αποφασιστική η Βιβή Μπαλή, αλάνθαστη η Νόβη Γκούρα, ανέβηκε όταν έπρεπε η Πέννυ Καράκου που έπαιξε έξυπνα.
Αφήσαμε τελευταία την Φρόσω Χατζηπέτρου. Μπήκε στο παιχνίδι στο τρίτο σετ και κέρδισε το χειροκρότημα, χάρη στη ψυχραιμία και τη σταθερότητα της, άλλαξε τα δεδομένα και είχε καθοριστική συνεισφορά, ανάλογη του ταλέντου της.
Το highlight του αγώνα ;
Η άψογη στάση, η ενθάρρυνση στην 19χρονη  Φρόσω απο την Νίκη Μανωλάκου και τον πατέρα της Χρήστο που χειροκροτούσε ενθουσιασμένος απο την εξέδρα.
Αυτή ήταν εικόνα !
Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Αστέρα για τη φιλοξενία, συνεχίζουμε την προσπάθεια, ελπίζουμε με τη σοβαρότητα που είδαμε απόψε κι όχι με....κουκουρούκου προσεγγίσεις του παιχνιδιού.
Αυτή τη νίκη τη θέλαμε πάρα πολύ και γι΄αυτό την πήραμε.
Σε όλα τα παιχνίδια έτσι πρέπει να πηγαίνουμε.
Γιατί δεν αντέχουμε να δούμε ξανά....φαντάσματα....
Αλάνθαστη η διαιτησία της κ. Ε.Μουλά και του κ.Χαρακίδα.
Οταν είσαι διαιτητής υψηλού επιπέδου και προσεκτικός απο τον χαρακτήρα σου, πως να μην αριστεύσεις.
Οταν μπαίνει η ή ο διαιτητής στο γήπεδο κι αισθάνεται ότι είναι συντελεστής του αγώνα, έχει άψογη παρουσία. Οταν πάει να κάνει επίδειξη εξυπνάδας ή σκέπτεται τι και για ποιόν θα σφυρίξει, όπως έγινε σε ορισμένα  απο τα προηγούμενα παιχνίδια μας, τότε απλώς μας χαλάει την βραδυά και το συκώτι και δε χρωστάμε τίποτα...
Τα σετ απόψε ήταν 24-26, 23-25 και 20-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερόγιαννης ) Μουστάκη, Μανωλάκου, Α.Γκούρα, Ν.Γκούρα, Καράκου, Τσαπούρη, Δήμα, Μπαλλή, Χατζηπέτρου, Χαλβατζή, Δελαγραμμάτικα, Θαλασσινού.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ( Ξενάκη ) Χέλιου, Γεωργακοπούλου, Λάιου, Στράγκα, Κουτροπούλου, Χειλαδάκη, Μ.Παπαδάκη, Κ.Παπαδάκη, Μαλουσάρη, Γεωργίου, Παναγιώτου, Καλαφατάκη.