Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Τέλος μίας εποχής, αρχή μίας άλλης

Οταν βλέπεις για 8 χρόνια, απο μωράκια, τα ίδια παιδιά στις ομάδες υποδομών του βόλει Γυναικών του Πορφύρα, να ανεβαίνουν σκαλί-σκαλί, με υπομονή, την ιεραρχία, να αλλάζουν επίπεδο, ηλικιακό κι αγωνιστικό, να μεγαλώνουν και πλέον έρχεται η ώρα να δεχθείς ότι δε θα αγωνισθούν ξανά σε αναπτυξιακό παιχνίδι , επειδή πέρασαν το όριο ηλικίας, ε, συγκινείσαι...
Γιατί ο αθλητισμός είναι κουλτούρα, είναι τα πρόσωπα, είναι το μεράκι, είναι η αγάπη.
Κι όταν τα πας καλά με αυτά, έρχεται και το αποτέλεσμα. Οπως φαίνεται στην  περίπτωση του Πορφύρα...
Σήμερα, ο αγώνας των Νεανίδων του Πορφύρα στην Ηλιούπολη με τον ΑΣΗ, στην τελευταία αναμέτρηση για τις θέσεις κατάταξης του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, ήταν ο αποχαιρετιστήριος στις υποδομές της ομάδας μας για τις γεννημένες το 1995 Κατερίνα Τσαβαρή, Εβελίνα Θαλασσινού και Ιωάννα Τσιραντωνάκη.
Κι οι 3 είναι στον Πορφύρα απο τα Μίνι, παραμένουν και συνεχίζουν κοντά μας κι ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να προσφέρουν και στη γυναικεία ομάδας μας.
Και πέρασαν αρκετά, έζησαν πίκρες, άντεξαν σε ήττες, ζητάμε συγγνώμη γιατί δεν τους προσφέραμε όσα θα έπρεπε, αλλά, τόσα ξέραμε, τόσα μπορούσαμε, τόσα κάναμε.
Οταν η κατάσταση βελτιώθηκε, μάθαμε πια απο τα σφάλματα μας, γίναμε καλύτεροι, στα τελευταία χρόνια, κάποια παιδιά που είναι απο παλιά στον Πορφύρα, απλώς, είχαν αντέξει γιατί τα στήριζε το καλό κλίμα της ομάδας κι η αφοσίωση τους.
Αρχηγός σήμερα ήταν η Κατερίνα Τσαβαρή, με δελτίο στον Πορφύρα απο το 2005 και γονείς φανταστικούς, την Πόπη και τον Τάσο, που την κράτησαν στο γήπεδο, όταν όπως όλα τα παιδιά, έκανε...νερά στην περίοδο της εφηβείας της, εκεί όπου όλες οι...τσούπρες θέλουν να κόψουν το βόλει, επειδή θυμήθηκαν ότι...βαριούνται και τις...κουράζει...
Σήμερα, η Κατερινούλα ήταν καταπληκτική, το ίδιο κι οι άλλες ...παλιοσειρές, η Εβελίνα κι η Ιωάννα.
Να τις έχει πάντα καλά ο Θεός και να ξέρουν ότι τις εκτιμούμε και τις υπολογίζουμε, πάνω απ΄όλα τις αγαπάμε.
Ντεμπούτο με τις Νεάνιδες έκανε η Κέλλυ Ευθυμιάδου, ένα παιδί που ωριμάζει γρήγορα κι όταν συνειδητοποιήσει πόσο καλή είναι, θα τρίβει κι η ίδια τα μάτια της με αυτά που θα κάνει.
Ολα τα παιδιά μας ήταν εξαιρετικά σήμερα, αλλά, η επιστροφή της Ειρήνης Κουζίνη ήταν η πιο μεγάλη χαρά μας.
Απο τα 12 κορίτσια, τα 7 θα δώσουν Πανελλήνιες τον Μάιο, αλλά, δεν έλειψαν απο προπόνηση ή αγώνα.
Κι η Μαθηματικός μας, η κεντρική μας Ιωάννα Τσιραντωνάκη, τις περιμένει στο επόμενο βήμα της εκπαίδευσης ενώ εμείς απο την πλευρά μας τους ευχόμαστε ότι καλύτερο.
Ποιό ήταν το αποτέλεσμα ;
Νίκησε ο Πορφύρας τον ΑΣΗ με 3-0 σετ. Και πήρε την τέταρτη θέση στο τουρνουά κατάταξης των οκτώ ομάδων, με τέσσερις νίκες και τρείς ήττες.
Πάνω απ΄όλα, όμως, πέτυχε κάτι μοναδικό.
Κράτησε μέχρι τώρα μέσα στο γήπεδο, μία σχεδόν ατόφια ομάδα Νεανίδων, κάτι που δεν πέτυχε κανείς άλλος. Χάρη στην έφορο τους Τασούλα Λιάρου.
Τα παιδιά αγωνίσθηκαν σε 13 ματς, μπορούμε να πούμε ότι έμειναν σε επαφή με το παιχνίδι, δε χάθηκε η χρονιά, θα μας βοηθήσουν στην επόμενη σεζόν.
Κάτι ακόμα.
Εδώ, στον Πορφύρα, κάνουμε λάθη, αλλά, ζούμε με αυτά.
Και πάνω απ΄ όλα, ευχαριστιόμαστε κι απολαμβάνουμε τη λειτουργία ενός τμήματος, δομημένου στην αλήθεια, στο συναίσθημα, στη λαχτάρα για το παιχνίδι και στον οικογενειακό χαρακτήρα.
Αυτά που παραπάνω διαβάσατε, είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στο γήπεδο.
Τόσο απλά.
Α, για την ιστορία, τα σετ ήταν 23-25, 9-25 και 15-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερόγιαννης ) Tσαβαρή, Θαλασσινού, Τσιραντωνάκη, Λιάρου, Α.Πρίφτη, Δαρδακούλη, Ε.Πρίφτη, Παλημέρη, Κουζίνη, Παυλίδου, Ε.Μονιού, Ευθυμιάδου.