Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Περί διαιτησίας....

Ο ορισμός των διαιτητών για τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου στις εθνικές κατηγορίες, έφερε στον αγώνα Πορφύρας-Θήρα ως πρώτο διαιτητή τον κ.Οικονόμου, διαιτητή αξιολογημένο για την Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών όπου έχει διευθύνει εφέτος συναντήσεις, όπως επίσης και στην Α2 Γυναικών αλλά και στην Α2 Ανδρών.
Πρόκειται για καλό και εξελίξιμο διαιτητή, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.
Τα ίδια λέμε και προς τον δεύτερο διαιτητή του παιχνιδιού Πορφύρας--Θήρα, τον κ.Ζώη.
Βεβαίως, ο Πορφύρας είχε δημοσιοποιήσει την έντονη διαμαρτυρία του για τη διαιτησία του κ.Ζώη ως πρώτου στον αγώνα Ιωνικός--Πορφύρας 3-2 σετ, στις 4 Δεκεμβρίου, όπου μάλιστα, εκτός των άλλων,  είχε δείξει και την πρώτη και μόνη κίτρινη κάρτα που έχει δεχθεί στα 10 χρόνια που κάθεται στον πάγκο όλων των ομάδων του τμήματος μας, ο έφορος της γυναικείας ομάδας.
Είχαμε επισημάνει ότι ο κ.Ζώης διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με τα σφάλματα του, ανέχθηκε εκτός ορίων διαμαρτυρίες προπονητή και αθλητριών της αντίπαλης ομάδας, ανεπιτυχής ήταν και η παρουσία του δεύτερου διαιτητή κ.Στάικου.
Οι αιτιάσεις μας δε λήφθηκαν υπόψη απο την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όπου εκφράσαμε τα παράπονα μας, όπως ανοιχτά, άλλωστε,  το είχαμε πεί.
Ακόμα και στελέχη άλλων ομάδων του Ομίλου μας, που έτυχε να δούν εκείνο το βίντεο, μας είχαν πεί ότι αδικηθήκαμε πράγματι, αλλά, αυτές οι παραδοχές δεν αλλάζουν κάτι.
Τώρα, ορίζεται σε ένα κρίσιμο παιχνίδι του Πορφύρα και πάλι ο ίδιος διαιτητής. 
Θυμίζουμε ότι στον αγώνα που είχε προηγηθεί της συνάντησης μας με τον Ιωνικό, ο Πορφύρας έχασε στη Θήρα και έδωσε συγχαρητήρια  στη διαιτησία και σε εκείνον που ακολούθησε, επίσης, είπαμε ''χίλια μπράβο'' στους διαιτητές της συνάντησης μας στη Μεσσαρά.
Αρα, δεν ισχύει, προφανώς, ότι φωνάξαμε γιατί χάσαμε.
Κάτι θα έγινε, κάτι θα είδαμε...
Εν κατακλείδι.
Ο Πορφύρας δεν έχει ζητήσει ΠΟΤΕ εξαίρεση κανενός διαιτητή και ουδέποτε θα το πράξει.
Δεχόμαστε ότι υπάρχει και η ατυχής απόδοση ενός διαιτητή, όπως ενός αθλητή, θεωρούμε ότι εκείνη ήταν μία κακή βραδιά και αυτό είναι όλο.
Δεν πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να επαναληφθεί.   
Θα αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και πνεύμα φιλόξενο τους διαιτητές Οικονόμου-Ζώη, όπως και όλους τους διαιτητές.
Τους ευχόμαστε να έχουν καλό παιχνίδι, με προσοχή και υπευθυνότητα και να αριστεύσουν.