Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Πήραμε ότι αξίζαμε απόψε. Πορφύρας-Θήρα 0-3 σετ

Ο Πορφύρας πήρε στην αποψινή αναμέτρηση του με την Θήρα ότι ακριβώς άξιζε με βάση την εικόνα που παρουσίασε στο γήπεδο, σε αυτό, το συγκεκριμένο, ματς.
Την ήττα, που τον βγάζει οριστικά εκτός διεκδίκησης της ανόδου και στρέφει την προσοχή μας στην προσπάθεια να τερματίσουμε με ασφάλεια, όσο γίνεται ψηλότερα.
Η Θήρα δίκαια νίκησε με 3-0 σετ στο Σαλπέας, γιατί ήταν καλύτερη και έδειξε ότι ήταν σε θέση να εκφράσει τη φιλοδοξία και την επιθυμία για νίκη σε ένα τόσο σημαντικό ματς, με τον σωστό τρόπο.
Η ψυχραιμία και η σταθερότητα έδωσαν τη νίκη στη φιλοξενούμενη που δεν άφησε να πάνε χαμένα τα λάθη του Πορφύρα, τα οποία είναι αλήθεια ότι δεν είχαν τελειωμό.
Φυσικά, κρίνοντας αθλητικά, δεν υπάρχει διάθεση να υποβαθμίσουμε την εμφάνιση της Θήρας και τη νίκη της, αποδίδοντας την στη δική μας κακή απόδοση.
Η Θήρα έπαιξε καλύτερα, έκανε λιγότερα λάθη, ήταν πιο προσεκτική στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη, απέναντι στον Πορφύρα που ήθελε πολύ την επιτυχία, αλλά, στη διάρκεια του αγώνα, δεν είχε το καθαρό μυαλό και την αυτοκυριαρχία ώστε να καταφέρει να φθάσει στο ποθητό αποτέλεσμα ή να το διεκδικήσει καλύτερα, πιο ορθόδοξα.
''Αυτοκτονήσαμε'' μας είπε φίλος του Πορφύρα.
Διαφωνούμε.
Η άποψη μας είναι ότι δείξαμε παθογένειες που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν.
Απλά πράγματα.
Απο τον Πορφύρα δε νομίζουμε ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε αθλήτρια που είχε απόδοση άξια αναφοράς. Ισως η Νόβη Γκούρα να ήταν εκείνη που στάθηκε καλύτερα.
Φυσικά, όταν χάνει μία ομάδα ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΦΤΑΙΝΕ.
Στη ροή του αγώνα είχαμε ευκαιρίες, αλλά, συνήθως κυνηγούσαμε στο σκορ αντί να μας κυνηγούν, όπως θα έπρεπε, με τη λογική ότι ο γηπεδούχος είναι εκείνος απο τον οποίο υπάρχει απαίτηση, σε τέτοια ματς, να επιβάλλει τον ρυθμό του.
Στο πρώτο σετ χάναμε 14-18, πήγαμε το σκορ στο 21-18 και χάσαμε με 22-25, με σερί 7-1 απο τη Θήρα.
Ανατροπή είχαμε και στο δεύτερο σετ, όταν απο 14-18, πάλι, πήγαμε στο 18-18 και τελειώσαμε με 18-25, με σερί 7-0 απο τη Θήρα.
Στο τρίτο σετ, ο Πορφύρας έχανε με 10-13, φθάσαμε στο 18-19 και εκεί....χαιρετήσαμε και στο τέλος χάσαμε με 19-25 και μοιραία ηττηθήκαμε με 3-0 σετ.
Αιτιάσεις μπορούν να βρεθούν διάφορες.
Τι άλλο να πείς πέρα απο το γεγονός ότι στο γήπεδο μας, χάσαμε σε 3 σετ....16 σερβίς που πήγαν στο φιλέ και στη...μπασκέτα....
Και να θέλαμε να πούμε κάτι άλλο, όπως για ορισμένες φάσεις που μας ξένισαν, μετά το 18-21 στο δεύτερο σετ, τι να συζητάμε, αν θέλουμε να μας υπολογίζουν ως σοβαρούς....
Λάθη, λάθη, λάθη...Και η Θήρα είναι πολύ καλή ομάδα, για να αφήσει ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες....
Δικαιολογία υπάρχει και με προβλήματα που είχαμε με τραυματισμούς, αλλά, είναι και αυτοί μέρος του παιχνιδιού.
Καλή η διαιτησία των Β. Οικονόμου-Ζώη. Λάθη έγιναν, ορισμένα σε οριακά σημεία, αλλά, δε διαμόρφωσαν αποτέλεσμα.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερόγιαννης ) Μανωλάκου, Καράκου, Μπαλή, Τσαπούρη, Μουστάκη, Δήμα, Ν.Γκούρα, Α.Γκούρα, Χαλβατζή, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα.
ΑΟ ΘΗΡΑΣ ( Μεμετζή ) Μουντάκη, Τσοχατζή, Πλίσκα, Λιάκου, Μηνδρινού, Παπαδοπούλου, Ι.Ψυλλάκη, Βουβουλή.