Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Πορφύρας-Αγία Παρασκευή 3-0 σετ

Σε κάποιες περιπτώσεις, οφείλεις, απο σεβασμό στον εαυτό σου, στην ομάδα σου, στον αντίπαλο, μα πάνω απο όλα ΣΕ ΟΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1957 Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ, να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός σε ότι ξεκινάς να γράψεις.
Ο Πορφύρας νίκησε απόψε στο Σαλπέας, την Αγία Παρασκευή με 3-0 σετ και διασφάλισε την παρουσία του στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος , βάζοντας παράλληλα σε δεινή θέση την ομάδα σε βάρος της οποίας επικράτησε και η οποία αγωνίζεται για τη σωτηρία της.
Δεν πρόκειται να πανηγυρίσουμε για τη νίκη μας.
Κάποτε, μπορεί να βρεθούμε και εμείς σε αντίστοιχη μοίρα, θα θέλαμε το ίδιο να συμβεί με όποιον ενδεχομένως υπάρξει στη δική μας θέση.
Οταν φθάνεις σε αυτό το σημείο, παλεύοντας για να μείνεις στην κατηγορία, κάποιος θα γελάσει , κάποιος θα κλάψει.
Δυστυχώς, αυτός είναι ο αθλητισμός.
Η Αγία Παρασκευή ήλθε στο Σαλπέας ενισχυμένη με την διεθνή αθλήτρια Ελπίδα Τικταπανίδου, η οποία είχε να αγωνισθεί 3 χρόνια, έβγαλε δελτίο την προηγούμενη Τρίτη και έπαιξε απέναντι μας.
Δε θα σχολιάσουμε το ζήτημα. Οχι τώρα, για την ακρίβεια και όχι επί προσωπικού ασφαλώς, γιατί το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και δεν αφορά τον έναν ή τον άλλο σύλλογο, τη μία ή την άλλη αθλήτρια, αλλά, την προχειρότητα με την οποία φτιάχνει τους Κανονισμούς η Ομοσπονδία, που κατά τα άλλα καίγεται για την επιχορήγηση της Πολιτείας.....
Πάλεψε με πείσμα και αθλητοπρέπεια η Αγία Παρασκευή, αλλά, ο Πορφύρας ήταν καλύτερος και άξιζε αυτό που πήρε.
Ο Πορφύρας έπαιξε με ωριμότητα, σοβαρότητα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης με αθλήτριες που αγωνίσθηκαν για να τιμήσουν όσα οι ίδιες έχουν κερδίσει με αυτή την ομάδα.
Η Πέννυ Καράκου έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι της. Ηταν καταπληκτική.
Πάρα πολύ καλές οι Μίνα Τσαπούρη ( με το κοινό της στην εξέδρα, απο την Ακαδημία μας...) Στέλλα Μουστάκη, Αρτεμις Γκούρα ( ήταν παντού, τόσο απλά...), Βιβή Μπαλή, Τζο Δήμα, χρήσιμες και αλάνθαστες οι Νιόβη Γκούρα ( αν και ταλαιπωρήθηκε με τις ιώσεις αυτή την εβδομάδα...), Φρόσω Χατζηπέτρου, Στέβη Χαλβατζή, Μαρία Δελαγραμμάτικα.
Θυσία για την ομάδα, αν και στην Γ΄Λυκείου η Μαριάννα Λιάρου ( μόνο που δεν πήρε να διαβάσει βιολογία στα αποδυτήρια...).
Αφησα τελευταία τη Νίκη Μανωλάκου.
RESPECT.
Μας έδωσε τα τελευταία 3 χρόνια την ΚΛΑΣΗ και τη ΣΤΟΦΑ της ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ.
Γεννημένη ΑΡΧΗΓΟΣ.
Η ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ.
Στο τέλος του αγώνα, επειδή έτσι το αισθάνθηκα, γιατί ξέρω , το έχω νιώσει στο πετσί μου, τι σημαίνει να φεύγεις απο το γήπεδο ηττημένος, σε αγώνα για την παραμονή σου, αν και τα έχεις δώσει όλα, ζήτησα , προσωπικά, ''συγγνώμη'' απο την Αγία Παρασκευή.
Πρέπει να έχεις ταπεινά αισθήματα για να καμαρώνεις γιατί έβαλες τη θηλειά στο λαιμό σε μία ομάδα, χωρίς φυσικά να έχει τελειώσει , ακόμα, απολύτως τίποτα στο πρωτάθλημα.
Αυτή τη νίκη τη χαιρόμαστε, αλλά, δεν μπορούμε να την πανηγυρίσουμε.
Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, πάνω απο όλα είναι η αξιοπρέπεια και η τιμή, μαζί όμως με τον σεβασμό.
Και φυσικά , ας μη νομισθεί ότι...απολογούμαστε.
Απλώς, μας αρέσει να σκεφτόμαστε φωναχτά.
Ωστε να μην έχουμε μυστικά για το τι πρεσβεύουμε, ποιοί είμαστε, τι θέλουμε σε αυτό τον χώρο.
Μαζί με τη φανέλα, φτιάχνουμε και νοοτροπία.
Αυτά θα μας ακολουθούν και θα ορίζουν το μέλλον μας, την ιστορία μας.
Α, κάτι ακόμα.
Για κάποιους ανησυχούντες, απο αλλού, απλώς, να σημειώσω ότι ο Πορφύρας δε ξεχνά.
Απλώς, εμείς είμαστε διαφορετικοί, έχουμε άλλη ηθική και στη ζυγαριά δεν βάζουμε την ανταπόδοση της απρέπειας, αλλά, μόνο το σήμα του Πορφύρα και την εναρμόνιση όσων λέμε με όσα πράττουμε, πάντα στο μέτρο του δυνατού.
Οσο για κάποια λόγια που ειπώθηκαν μέσα στην πίκρα, τα ξεχάσαμε ήδη....
Οταν γνωρίζεις απο αθλητισμό, καταλαβαίνεις τις στιγμές.
Και η Αγία Παρασκευή διαχειρίσθηκε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι, με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ.
Τα σετ ήταν 25-21, 25-17 και 25-14.
Αριστη η διαιτησία των Μιχαήλογλου-Παπαστάμου. Αργησε κατά 25 λεπτά η έναρξη αγώνα, λόγω κωλύματος του δεύτερου διαιτητή Βελώνη και έτσι επιστρατεύθηκε ο κ.Παπαστάμος, ως επίσης αξιολογημένος για τις εθνικές κατηγορίες.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερόγιαννης ) Μανωλάκου, Μουστάκη, Δήμα, Μπαλή, Τσαπούρη, Καράκου, Α.Γκούρα, Ν.Γκούρα, Χατζηπέτρου, Χαλβατζή, Δελαγραμμάτικα, Λιάρου.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ( Αμαριαννάκης ) Ε.Τικταπανίδου, Μ.Τικταπανίδου, Θωμαίδου, Κόλλια, Μαύρου, Χαραλάμπους, Παυλοπούλου, Συμεωνίδη, Γκιζιώτη, Μιχαλάκη, Μαρούτση.