Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Καθιέρωση ....

Μέσα απο τα αποτελέσματα, με δουλειά, κυρίως υπομονή και σταθερότητα, έρχεται η καταξίωση του Πορφύρα στην Α2 Εθνική κατηγορία στο βόλει Γυναικών, όπου πρωταγωνιστεί με πρώτο πλεονέκτημα του τη διάρκεια.
Η αποψινή νίκη του Πορφύρα στο κατάμεστο απο φίλους της ομάδας μας Σαλπέας, με 3-1 σετ απέναντι στην εξαιρετική ομάδα της Μεσσαρά , απο την Κρήτη, ήλθε δίκαια, ωστόσο όχι εύκολα.
Στο ξεκίνημα κάθε σετ κυνηγούσαμε τη Μεσσαρά στο σκορ και κατά μία παράδοξη ειρωνεία, στο δεύτερο σετ που μπήκαμε αεράτα και προηγηθήκαμε με 22-14, δείξαμε την κακή νοοτροπία και αδυναμίες που έχουμε πληρώσει και άλλες φορές φέτος και χάσαμε το σετ με 22-25.
Δηλαδή, η Μεσσαρά έκανε σερί 11-0, το οποίο σπάνια  παρατηρούμε στο βόλει Γυναικών.
Τέτοια σερί δε δημιουργούνται μόνο απο την ικανότητα της μίας ομάδας αλλά και απο την έλλειψη προσοχής της άλλης. Ο χορός που άλλον εκθέτει και άλλον απογειώνει, πάντα θέλει δύο.
Η λογική ''πήραμε το παιχνίδι, αυτό θα γράψει η ιστορία'', δεν αφορά τον Πορφύρα.
Αν δεν επισημαίνεις τα λάθη και τα στραβά, πως θα προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο....
Καλό είναι, πάντα, να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Πορφύρας φτιάχνει φανέλα, δημιουργεί όνομα στο βόλει Γυναικών, πισωγυρίσματα δεν υπάρχουν πλέον.
Απαρατήρητο δεν περνά τίποτα και μαζί με τα καλά λόγια, υπάρχει και η κριτική.
Εντέλει, τη νίκη την αξίζαμε, αλλά, ήλθε αγχωτικά, κυρίως επειδή είχαμε πιο πολλές εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τους φιλοξενούμενους και --συνολικά--υψηλότερο δείκτη εμπειρίας ενώ πράγματι στα κρίσιμα σημεία του τρίτου και του τέταρτου σετ είδαμε τον Πορφύρα που ξέρουμε.....
Πολύ καλή ομάδα η Μεσσαρά, κόντραρε δυνατά, με ωραίο βόλει, μας είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο στο Ηράκλειο, ελπίζουμε ότι απόλαυσε ζεστασιά και καλή φιλοξενία, της ευχόμαστε τα καλύτερα.
Ο Πορφύρας κρατά απο αυτό το ματς, τα θερμά συγχαρητήρια της τεχνικής ηγεσίας και των παραγόντων της Μεσσαρά για την ομάδα μας και τη νίκη της. Ιπποτική και άκρως ευγενική και φίλαθλη συμπεριφορά απο όλη την ομάδα της Μεσσαρά, όπως ήταν και στον πρώτο γύρο στην Κρήτη.
Να΄στε καλά.
Τα σετ ήταν 25-23, 22-25, 25-19, 25-20.
Πολύ καλή η διαιτησία των Σταρίδα-Παγκοζίδη.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερόγιαννης ) Μανωλάκου, Τσαπούρη, Μπαλή, Δήμα, Καράκου, Ν.Γκούρα, Α.Γκούρα, Μουστάκη, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα, Χαλβατζή, Λιάρου.
ΜΕΣΣΑΡΑ ( Ιωάννου ) Φραγκιαδάκη, Χριστοδούλου, Γ.Ξαγοραράκη, Β.Ξαγοραράκη, Δ.Στρατάκη, Π.Στρατάκη, Αποστολάκη, Πωλιουδάκη, Πηρουνάκη.