Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ιστορική πρόκριση των Κορασίδων Α του Πορφύρα στις 6 καλύτερες ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ

Οι Κορασίδες Α του Πορφύρα έκαναν πριν απο λίγο, το καλύτερο----νομίζουμε....---δώρο στον εορτάζοντα έφορο τους Αγγελο Ζαννή, μα και σε  όλους τους γονείς του τμήματος βόλει Γυναικών, με την εκτός έδρας, ιστορική,  νίκη τους επί του Μίλωνα με 3-0 σετ και την πρόκριση τους  στις κορυφαίες 6 ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ.
Ο Πορφύρας εξασφάλισε, για πρώτη φορά την παρουσία του στις 6 καλύτερες ομάδες της Δυτικής Αττικής, της Ενωσης που αντιπροσωπεύει πληθυσμό 2.500.000 κατοίκων και είναι η μία απο τις μόλις 2 όλης της Αττικής (  η άλλη είναι η ΕΣΠΑΑΑ, της Ανατολικής Αττικής).
Σπαθάτη πρόκριση, με δύο νίκες με 3-0 σετ σε βάρος του ισχυρότατου Μίλωνα και με μία ακόμα νίκη επί της πάντα δυνατής Δραπετσώνας.
Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλα τα κορίτσια που φόρεσαν τη φανέλα του Πορφύρα μας, στις υποδομές του βόλει και απο άγνοια και αδυναμία, δεν μπορέσαμε όταν ήταν εκείνα στο φυτώριο  μας, να τους προσφέρουμε τα ίδια εφόδια που δίνουμε τα τελευταία χρόνια στα βλαστάρια που μας εμπιστεύονται οι γονείς τους και αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει, πλέον, τα πάντα, όχι μόνο με την αγάπη και τις θυσίες του ενός ή των δύο, αλλά, με την αφοσίωση και το μεράκι των πολλών.
Οτι δεν καταφέραμε για εσάς, το κάνουμε τώρα για τα παιδιά που σας ακολούθησαν και είναι και αυτά ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Χίλια μπράβο όχι μόνο στις Κορασίδες Α του Πορφύρα, αλλά, σε όλο το σύστημα της αναπτυξιακής πυραμίδας του βόλει Γυναικών του Πορφύρα μας, που έβαλε πλάνο και στόχο, δουλεύει ασταμάτητα, με επαγγελματισμό και ΗΘΟΣ, αντέχει στις μικρότητες και τις δυσκολίες και εξελίσσεται διαρκώς.
Και να σκεφθείτε ότι ακόμα δεν έχει καν ολοκληρωθεί ο Ομιλος μας. Προκριθήκαμε πριν καν γίνει η τελευταία αγωνιστική....Οπου θα φιλοξενήσουμε την Δραπετσώνα στο Σαλπέας.
Ο Πορφύρας μπαίνει πλέον στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, ως μία απο τις 6 καλύτερες ομάδες της Α΄ Κατηγορίας Κορασίδων και  θέλει να είναι μία απο τις 5 ομάδες που θα αγωνισθούν στο Final 8, μαζί με τις 3 καλύτερες ομάδες της Β΄ και της Γ΄Κατηγορίας.
Οι 6 ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 7 έως και 12 στην Α΄Κατηγορία, θα πάνε στη διαδικασία της διαβάθμισης, της αποφυγής δηλαδή του υποβιβασμού.
Ο Πορφύρας, ότι και αν κάνει στη συνέχεια, σε πρώτη φάση, ήδη, ανανέωσε την παραμονή του στην Α΄Κατηγορία.
Κυρ Μανώλη, χαλάλι όσα κάνουμε για τα παιδιά...
Μεγάλη χαρά και τεράστια αποζημίωση πήραμε σήμερα.
Να είστε καλά, εσείς και οι γονείς σας, για την επιμονή και την υπομονή σας.
Συγχαρητήρια για την καταπληκτική σημερινή εμφάνιση σας και τη δίκαιη νίκη σας, καθώς, μείνατε συγκεντρωμένες στην αποστολή σας.
Στο πρώτο σετ, ουσιαστικά, κατοχυρώθηκε η υπεροχή σε ισοβαθμία, σε βάρος του Μίλωνα, καθώς ότι και αν συνέβαινε απο εκεί και έπειτα, ο Πορφύρας άφηνε πίσω του την ομάδα της Νέας Σμύρνης.
Ομως, παίξαμε όχι για το σετ, αλλά, για τη νίκη. Και την πήραν τα παιδιά και η προπονήτρια τους Πόπη Καλλή, η οποία τα καθοδηγεί όπως πρέπει και χρειάζεται και αυτό τα λέει όλα.... 
Δεχθήκαμε τα μπράβο του Μίλωνα για τη νίκη μας και το γεγονός τιμά τον ιστορικό σύλλογο, με τον οποίο έχουμε, παραδοσιακά, δεσμούς φιλίας.
Και κάτι ακόμα. Ο Πορφύρας μεγαλώνει και θα μεγαλώσει και άλλο.
Ομως, ΠΑΝΤΑ, οφείλει να κρατά τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του.
Εχουμε αίσθημα τεράστιας ευθύνης απέναντι στα παιδιά που έρχονται από όλο τον Πειραιά να μας βρούν, ώστε εδώ κοντά μας, να μάθουν βόλει και να αγαπήσουν τον αθλητισμό.
Οσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να διαχειρισθούμε τις στιγμές, αλλά, ακριβώς τώρα ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ να μείνουμε ΣΟΒΑΡΟΙ, ΤΑΠΕΙΝΟΙ, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ μα και διαρκώς ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ.
Τόσος αγώνας, τέτοια προσπάθεια, να μην πάει χαμένη.
Να έχει διάρκεια.
Για να μείνουμε με την ευχαρίστηση ότι κάτι κάναμε, κάτι αφήσαμε, δημιουργήσαμε μία αθλητική κουλτούρα που θα συνοδεύει τα παιδιά μια ζωή.
Και θα δίνει τίτλο υπερηφάνειας.
Γιατί τα παιδιά θα λένε...
''Επαιζα και εγώ βόλει στον Πορφύρα, όπου καθημερινοί άνθρωποι, χωρίς επιχορηγήσεις και χρήμα απο τον Δήμο, δίχως ανέσεις, με δαπάνες απο το υστέρημα τους, με συνδρομές, συνειδητά, καθηλωμένες στο ίδιο επίπεδο εδώ και...10 χρόνια, βοηθούσαν τα κορίτσια του Πειραιά και όχι μόνο,  να κάνουν αθλητισμό, τους εξηγούσαν ότι υπάρχει και η ήττα στο παιχνίδι,  ώστε να καταλάβουν την αξία της νίκης και να απολαμβάνουν τη δύναμη της εξέλιξης, μέσα απο τον πρωταθλητισμό. Μα πάνω απο όλα, με έκαναν να νιώθω υπερήφανη, γιατί έμαθα ότι στη ζωή δεν υπάρχουν μόνο δυσκολίες αλλά και ανταμοιβή για τον αγώνα του συνόλου, με τη δύναμη της συνεργασίας''.
Τη νίκη την κρατάμε. Μας αρέσει...Πολύ...
Μα πάνω  απο όλα, μετρά να μπολιάσουμε τα παιδιά μας με το ...μικρόβιο του βόλει στον Πορφύρα...Είναι ένα χρήσιμο εφόδιο....Πιστέψτε μας....
Προς το παρόν, καμαρώνουμε τις Κορασίδες μας.
Στις 6 καλύτερες στην ΕΣΠΕΔΑ.
Και συνεχίζουμε....     
Τα σετ ήταν 18-25, 15-25 και 17-25.
Αριστη η διαιτησία των Διαμάντη-Σιδέρη.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονήτρια Πόπη Καλλή ) Χονδρουδάκη, Κ.Ζαννή, Ευθυμιάδου, Δελαγά, Ε.Μονιού, Παυλίδου, Μπουτσελάκου, Καρβούνη, Τσόρβα, Κονταράκη.