Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Δίκαιη νίκη του Φιλαθλητικού επί του Πορφύρα στη συνάντηση κορυφής, με 3-1 σετ

Η προσέγγιση μας στον αγώνα μας με τον Φιλαθλητικό Λαρισαικό, είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται με το πρίσμα και τη λογική της μεγάλης ομάδας, όπως ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ είναι ο Πορφύρας που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί στην Α2 Εθνική στο βόλει Γυναικών, αναπτύσσοντας παράλληλα τις υποδομές του και κάθε χρόνο, όποιος βάζει ως στόχο την άνοδο, ξέρει ότι πριν απο κάθε άλλη ομάδα, πρέπει να ξεπεράσει τον Πορφύρα.
Λοιπόν, απλά είναι τα πράγματα.
Ο Φιλαθλητικός Λαρισαικός ( που μας φιλοξένησε καλά και μας φέρθηκε σωστά και γενικά κέρδισε τη συμπάθεια μας για τον χαρακτήρα που έδειξε σε όλα τα επίπεδα ) νίκησε δίκαια με 3-1 τον Πορφύρα στον αγώνα που δόθηκε ανάμεσα στις δύο ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή στον Ομιλο μας.
Τώρα, η ομάδα της Λάρισας προηγείται του Πορφύρα με έναν πόντο και έναν αγώνα λιγότερο.
Τα σετ ήταν 25-23, 21-25, 25-22, 25-18.
Ο αγώνας, σε μεγάλο βαθμό, κρίθηκε ψυχολογικά στο πρώτο σετ, όταν ο Πορφύρας ήταν φανερά καλύτερος των τρακαρισμένων και αγχωμένων γηπεδούχων, προηγήθηκε με 18-12, αλλά, έχασε απο δικά του λάθη το σετ με 25-23.
Προοδευτικά, παρά την ισοφάριση απο τον Πορφύρα, ο Φιλαθλητικός Λαρισαικός ισσορόπησε και εντέλει πήρε αυτό για το οποίο έδωσε πιο πολλά στο παιχνίδι, τη νίκη.
Τα λάθη του δεύτερου διαιτητή Κατσιούλη ( για φάσεις μπροστά του ) στο τέταρτο σετ, έδωσαν ώθηση στη θεσσαλική ομάδα, αλλά, δεν έκριναν ή καθόρισαν το αποτέλεσμα, έστω και αν διαμόρφωσαν ψυχολογία και προβάδισμα.
Ο Φιλαθλητικός Λαρισαικός , ασφαλώς, ήταν καλύτερος και άξιος νικητής, απλώς, επισημαίνουμε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή απο όλους σε τέτοια παιχνίδια.
Οπως, κούρασε και τον εαυτό του ο εξαιρετικός προπονητής των γηπεδούχων Ιόβτσεβ, με τις συνεχείς διαμαρτυρίες στα δύο πρώτα σετ, έως ότου πήρε την κίτρινη κάρτα, αλλά , μπορεί να την έκανε τη δουλειά του, με τον τρόπο του.
Ωραίο παιχνίδι, φίλαθλη και υποδειγματική η συμπεριφορά του κοινού του Φιλαθλητικού Λαρισαικού.
Τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα ; Πολλά και τίποτα.
Εχουμε έναν γύρο μπροστά μας. Ανάλογα με τη διαχείριση λοιπόν, όλα μπορούν να γίνουν.
Δικαιολογίες για την ήττα μπορούμε να βρούμε, αλλά, αν το κάνουμε, θα γίνουμε λίγοι, μίζεροι και  μικροί.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΡΦΥΡΑΣ. ΑΠΛΑ.
Ο Πορφύρας κρατά τη ψυχραιμία του, μένει με το κεφάλι ψηλά, λειτουργεί με διάθεση να μάθει απο τα λάθη που τον παρουσίασαν κατώτερο των περιστάσεων σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία, συνεχίζει με τη σταθερότητα και μεθοδικότητα που τον έφεραν βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί, στο σημερινό επίπεδο, αναγνώρισης ως μίας αξιόπιστης και φερέγγυας ομάδας.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μας στο πρωτάθλημα. Μέσα στο παιχνίδι είναι και η αναποδιά.
Ας κοιτάξουμε εμείς να είμαστε εντάξει στα αποτελέσματα μας και σε 10 ματς βλέπουμε τι μπορεί να γίνει....Ακόμα δεν τέλειωσε τίποτα και ας βιάζονται όσοι χαμογέλασαν επειδή έχασε ο Πορφύρας.....
Συγχαρητήρια στον Φιλαθλητικό Λαρισαικό. Ευχόμαστε μέσα απο τον υγιή ανταγωνισμό να χτισθούν δομές και γέφυρες συνεργασίας με μία ομάδα που βλέπουμε ότι έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας και αυτό μας αρέσει.
Καλός ο πρώτος διαιτητής Παπαδογούλας, περισσότερο συγκεντρωμένος οφείλει να είναι ο δεύτερος διαιτητής Κατσιούλης. Μπροστά στα μάτια μας, το άσπρο μαύρο δεν μπορεί να γίνει, στα γήπεδα μεγαλώσαμε.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Καλογερόγιαννης ) Μουστάκη, Γκολφινοπούλου, Χαλβατζή, Καράκου, Ράπτη, Α.Γκούρα, Δήμα, Ν.Γκούρα, Χατζηπέτρου, Θεοχάρη, Θαλασσινού, Λιάρου.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ ( Ντίμιταρ Ιόβτσεβ ) Ωρολογοπούλου, Μπούκουρα, Φακοπουλίδου, Τσαπραλή, Υφαντή, Αναγνωστοπούλου, Παραφέστα, Μπαζιάνα, Χατζηελευθερίου, Μαυροπάνου, Μπουρλή, Κουτρουμπή.