Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Να γιατί εμείς πάμε τις κόρες μας στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα

Τούτες τις ημέρες, δεν περισσεύει η διάθεση για οργάνωση της ζωής μας, απο τα τέλη Αυγούστου κι έπειτα, όταν πλέον θα έχουν μαζευθεί πίσω όσοι μπόρεσαν να φύγουν για λιγότερες ή περισσότερες ημέρες και θα έχουν συγκεντρωθεί στη βάση τους, μαζί με εκείνους που για διάφορους λόγους περιορίσθηκαν σε ολιγοήμερες ''αποδράσεις'' κι αυτούς που έμειναν σπίτι.
Με όλα όσα ακούμε και με εκείνα που...υποψιαζόμαστε, περισσότερο λειτουργούμε αμυντικά, ώστε να χάσουμε τα λιγότερα δυνατά, παρά έχουμε ως προτεραιότητα το σχεδιασμό για τις επόμενες κινήσεις.
Κάποιοι απο εμάς χάσαμε τις δουλειές μας, άλλοι ζορίζονται να τις κρατήσουν και κάνουν υποχωρήσεις αξιοπρέπειας, άλλοι είναι απλήρωτοι απο καιρό, άλλοι καλούνται να διαχειρισθούν το πραγματικό αποτέλεσμα της κρίσης, τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες που έχουν πολλαπλασιασθεί.
Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο πολλά τα αυτοάνοσα και τα καταθλιπτικά φαινόμενα.
Κι ας μην τα συζητάμε μεταξύ μας, γιατί ο Ελληνας είτε απο υπερηφάνεια, είτε απο ντροπή, είτε επειδή ξέρει πως θα αντιδράσει '' ο κόσμος '', συνηθίζει να διαχειρίζεται το πρόβλημα και τη δυσκολία μόνος του, γιατί πολλές φορές που επέλεξε να ανοιχθεί και να εμπιστευθεί, προδόθηκε.
Ομως, η ζωή συνεχίζεται.
Κι έχει σταθμούς. Και ροή.
Ειλικρινά, πιστεύω ότι η δύναμη της δημιουργίας σου δίνει κορυφαία ευχαρίστηση.
Και σε κρατά σε ετοιμότητα, μέχρι να έλθουν κι οι καλύτερες ημέρες.
Κανείς απο εμάς στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα, δεν είναι...βλαμμένος, ώστε να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω μας....
Στα σπίτια μας ζούμε και την ανεργία και τη θλίψη. Να είστε σίγουροι....
Ομως, αυτό που ξεκινήσαμε, θα το συνεχίσουμε.
Στις 29 Αυγούστου ξεκινούν οι προπονήσεις όλων των τμημάτων υποδομών του βόλει Γυναικών του Πορφύρα, που αφορούν κορίτσια απο 6 έως και 18 ετών.
Κοντά μας, στο Σαλπέας κι όπου αλλού προπονούμαστε, θα θέλαμε, με μεγάλη μάλιστα χαρά, να δούμε κορίτσια που θα βρεθούν δίπλα στις κόρες μας, για να παίξουν, να κινηθούν και να μάθουν βόλει, σε συνθήκες ασφαλείς με κορυφαία σημασία στο ΗΘΟΣ και τη ΣΥΝΕΠΕΙΑ.
Δε σας υποσχόμαστε ότι οι μικρές σας και μικρές μας θα γίνουν πρωταθλήτριες.
Δεν εξαρτάται αυτό μόνο απο εμάς. Κυρίως κρίνεται απο τη δική τους επιμονή.
Μπορούμε, ωστόσο, να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα τις φροντίζουμε, θα κάνουμε το παν ώστε να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο, για τον αθλητισμό και τη διαπαιδαγώγηση τους, με τη δύναμη που μας έχουν δώσει γονείς και κορίτσια, με την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ με την οποία μας έχουν περιβάλλει εδώ κι αρκετά χρόνια, κάθε σεζόν με αυξητική τάση.
Φέτος μάλιστα, είμαστε προετοιμασμένοι και για ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ στα παιδιά του τμήματος μας, για τις οποίες δε θα υπάρχει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.
Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ, όμως, απο όλα είναι ότι σε αυτούς τους καιρούς, αναδεικνύονται οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.
Της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
Του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Της ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ.
Και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά συνθέτουν το βόλει Γυναικών του Πορφύρα.
Εδώ όλα έχουν πρόσωπο. Και όνομα. Κι η εξαιρετική, όπως όλοι λένε, οργάνωση μας, δε θα είχε σημασία αν έλειπε το ανθρώπινο προφίλ, το δέσιμο με τους ανθρώπους.
Διοίκηση στο τμήμα μας ασκούν ΜΟΝΟ γονείς κοριτσιών που αθλούνται σε αυτό.
Το μοντέλο που δημιουργήσαμε δεν είναι εύκολο.
Εχει τριβές, ιδιαιτερότητες. Φυσιολογικά πράγματα.
Ομως, στο τέλος της ημέρας, τα 12 τμήματα που έχουμε δημιουργήσει στις υποδομές μας, με ομάδα Νεανίδων, 3 ομάδες Κορασίδων, 4 ομάδες Παγκορασίδων, τμήμα αρχαρίων και ( απο εφέτος ) 3 τμήματα Μίνι, λειτουργούν ως μία πυραμίδα αθλητικής ανάπτυξης που προσφέρει παραγωγή αθλητριών για τη γυναικεία ομάδα μας, δημιουργεί κουλτούρα βόλει, εξηγεί γιατί οι Νεάνιδες, οι Κορασίδες κι οι Παγκορασίδες μας είναι μέσα στις 5 καλύτερες ομάδες σε όλη τη Δυτική Αττική ( δηλαδή σε περιφέρεια με πληθυσμό 2.500.000 κατοίκων...).
Εμείς εμπιστευθήκαμε τις κόρες μας στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα.
Και δεν βγήκαν χαμένες. Το αντίθετο...
Συνδύασαν το βόλει ( όπου απέκτησαν τις πιο δυνατές φιλίες τους, σε ελεγχόμενο περιβάλλον ) με την αριστεία στο σχολείο, με συνέπεια κάθε χρόνο ΟΛΕΣ οι αθλήτριες μας που δίνουν Πανελλήνιες να περνούν στο Πανεπιστήμιο ( Νομική, Ιατρική, Φαρμακευτική, Ψυχολογία, Μαθηματικό, Φιλοσοφική, Οικονομικό Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γεωπονική κι αλλού ).
Στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα, ΠΡΩΤΑ είναι η οικογένεια, μετά τα  γράμματα και ακολούθως ο αθλητσιμός.
Ομως, μαθαίνουμε τα κορίτσια μας ώστε να τα συνδυάζουν και τα τρία.
Γιατί αυτές είναι αρχές της ζωής εντέλει.
Σας βεβαιώνουμε ότι γνωρίζουμε ότι απαιτείται θυσία ώστε να καλύψει ένας γονιός την ανάγκη και την επιθυμία του παιδιού του για άθληση, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα.
Ομως, να έχετε ως δεδομένο ότι κάθε θυσία σας, στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα, θα επιστρέψει με ανταποδοτικότητα πίσω σε εσάς και τα βλαστάρια σας.
Ωστε να αισθανθείτε ότι εδώ, κοντά μας, τα παιδιά όχι μόνο αθλούνται ( με σεβασμό στο αθλητικό πρόγραμμα και στην υγεία του ατόμου κι όχι με διάθεση εντυπωσιασμού, γιατί εδώ πάμε να μάθουμε βόλει στα κορίτσια μας, όχι να τα ''κάψουμε'' για να τα ετοιμάσουμε για πτώσεις με το αλεξίπτωτο, ώστε να κερδίσουμε τον εφήμερο θαυμασμό του μη ειδικού, κάνοντας όμως ζημιά κι όχι καλό ), αλλά, χτίζουν ή δυναμώνουν τον χαρακτήρα τους και αλλάζουν προτεραιότητες, με τη δύναμη του στόχου, την πειθαρχία της ομάδας, τη συνεργασία του συνόλου, την κοινωνικοποίηση, με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
Ελάτε και εσείς στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του βόλει Γυναικών του Πορφύρα μας.
Αξίζει ο κόπος.
Κι η θυσία.
Γιατί, εκτός όλων των άλλων, είναι -και-μία ΧΡΗΣΙΜΗ διέξοδος.

Με εκτίμηση προς όλες κι όλους σας.
Ενας απο τους γονιούς που διοικούν το τμήμα μας
Νίκος Δελαγραμμάτικας