Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μόνο ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ !

Ο Πορφύρας επιστρέφει από το Ρέθυμνο με βαθμό, στο τελευταίο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλει Γυναικών, καθώς, ηττήθηκε με 3-2 σετ μετά από αγώνα δυόμιση ωρών.
Η κόπωση, καθώς είχε προηγηθεί παιχνίδι την Κυριακή με 5 σετ με τον Αίαντα Ευόσμου και μεσολάβησε η μετακίνηση ( έστω αεροπορικώς ) στην Κρήτη, έπαιξε τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με εξαιρετική και ελπιδοφόρα, για το άθλημα μας, διαιτησία από τους Καραπουλάκη-Βογιατζή.
Υπενθυμίζουμε ότι αγωνισθήκαμε δίχως τις ασθενούσες Εύη Χρήστου και Δώρα Γκολφινοπούλου, αλλά, βρίσκουμε και πάντα θα βρίσκουμε λύσεις, δίχως να...κλαίμε, καθώς είμαστε ζυμωμένοι με τα προβλήματα.
Η αυλαία έκλεισε, αλλά, ήδη από τώρα δουλεύουμε για τη νέα σεζόν, με εφόδια και υποθήκη τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις που κερδίσαμε με την συνολική παρουσία της ομάδας μας, σε όλα τα επίπεδα και με οδηγό το όραμα μας για ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία μας.
Η ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο αίμα του φυτωρίου της χρησιμοποίησε φέτος στην Α1, τις προερχόμενες από την Ακαδημία μας, όπου έκαναν το πρώτο δελτίο τους  :
ΣΤΕΒΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗ               Κεντρική           1993
ΕΒΕΛΙΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ     Ακραία              1995
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΙΑΡΟΥ             Λίμπερο             1996
ΔΙΟΝΥΣΙΑ     ΠΑΛΗΜΕΡΗ   Πάσα                  1996
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΠΡΙΦΤΗ           Ακραία               1996
ΚΑΤΕΡΙΝΑ   ΖΑΝΝΗ             Ακραία                1999 
ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΥΔΑΚΗ     Πάσα                   2000
Παράλληλα, αγωνίσθηκε στην Α1 με τον Πορφύρα και η ΜΑΡΑ ΡΑΠΤΗ, που γεννήθηκε το 1996 και έχει παίξει με τις Νεάνιδες μας, καθώς ανήκει εδώ και 2 χρόνια στον σύλλογο μας.
Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε για την πορεία του Πορφύρα  στην πρώτη, ιστορική, σεζόν του στην Α1, την οποία κλείνουμε με ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, με νοικοκυριό και συνέπεια στα οικονομικά μας, δίχως ανοίγματα και με τεράστιο όφελος τις εμπειρίες που κερδίσαμε, σε κάθε τομέα.
Ο απολογισμός των 3 νικών στη σεζόν ( όλες οι νίκες σημειώθηκαν στις 12 τελευταίες αγωνιστικές ) και των 9 συνολικά βαθμών ( από 4 ματς με 3-2, δύο με το Ρέθυμνο, ένα με την ΑΕΚ, ένα με τον Αίαντα Ευόσμου και το 3-1 με τον Φιλαθλητικό Λαρισαικό ) είναι θετικός, ειδικά, εάν υπολογίσουμε ότι η ομάδα μας ειδοποιήθηκε να μπεί στην Α1 μόλις 4 ημέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ενώ καίρια ήταν και τα προβλήματα με τραυματισμούς και ασθένειες.
Θα συνεχίσουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι, μαθαίνοντας από τα λάθη μας, στηρίζοντας έμπρακτα την φιλοσοφία μας για δουλειά με την Ακαδημία μας, με ενίσχυση από αθλήτριες που θα στηρίζουν τις νεότερες σε ηλικία και θα τους δείχνουν τον δρόμο, αποτελώντας πρότυπα για εκείνες.
Από σήμερα κιόλας, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την επόμενη σεζόν.
Η προσπάθεια δε σταματά.