Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα



Η φετινή είναι η χρονιά των ιστορικών αναμετρήσεων και η χρονιά της ΄΄πρώτης φοράς΄΄. Ετσι, είδαμε και το πρώτο διεθνές παιχνίδι για την ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα, στην Γλυφάδα, απέναντι στη φετινή Κυπελλούχο Αγγλίας και διεκδικήτρια του τίτλου στο πρωτάθλημα ( όπου έχει περάσει στην τετράδα των play offs, που ξεκινούν το Σάββατο ) Polonia London, η οποία αποτελείται από αθλήτριες από την Τσεχία, την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Λιθουανία, την Ιταλία, την Νιγηρία, την Αγγλία, την Αμερική, την Ελλάδα ( Νικοπούλου, Βλάχου ), που μένουν μόνιμα, πλέον, στο Λονδίνο ή πήγαν εκεί για σπουδές.
Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του διεθνούς τουρνουά για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ευρυάλης. Το αποτέλεσμα ήταν 2-1 σετ υπέρ της αγγλικής ομάδας με τα σετ να είναι : 32-34 ( το πιο μεγάλο σε διάρκεια σετ στην ιστορία των 25 ετών του βόλει Γυναικών του Πορφύρα ), 17-25, 25-17.

Ο Πορφύρας αγωνίσθηκε με απουσίες, καθώς, δεν ήταν δυνατό, για διαφορετικούς λόγους, να αγωνισθούν οι κεντρικές μας Στέβη Χαλβατζή και Αννα Μαρία Θεοχάρη.
Στην 12άδα που χρησιμοποιήθηκε, οι 7 από τις αθλήτριες είναι παιδιά της Ακαδημίας του Βόλει Γυναικών του Πορφύρα και μόνο μία είναι εκτός Πειραιά, η Αθηνά Σκυθιώτη.
Από τις 7 αθλήτριες από τις υποδομές μας, οι 2 ( Βαλσάμη, Μπουτσελάκου ) είναι γεννημένες το 2000 και 1 το 1999 ( Κ.Ζαννή ).
Θυμίζουμε επίσης ότι το πρωτάθλημα της Α1 έχει τελειώσει εδώ και ένα μήνα, αλλά, ο Πορφύρας είναι ΕΔΩ. Κάθε ημέρα, δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε.  Ωστε να γίνουμε καλύτεροι.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής ) : Χρήστου, Μ.Ράπτη, Σιδεράτου, Μπούρμπη, Γκούρα, Βαλσάμη, Σκυθιώτη, Παλημέρη,  Θαλασσινού, Κ.Ζαννή, Λιάρου, Μπουτσελάκου.