Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Προτάσεις για το παιχνίδι μας από τον Πορφύρα

Στις 24 Μαρτίου από τον Εφορο του Τμήματος Βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας και Β΄ Αντιπρόεδρο του συλλόγου, Νίκο Δελαγραμμάτικα εστάλησαν προς την ΕΟΠΕ, οι κάτωθι, συμπυκνωμένες σε περιεχόμενο αλλά με δυνατότητα ανάλυσης και επεξήγησης ως προς το νόημα και την χρησιμότητα τους, προτάσεις για το άθλημα μας. Ελπίζουμε κάποιος να τις έχει διαβάσει, κάποιον να απασχολήσουν :


Αξιότιμοι Κύριοι,

Σεβόμενος τον χρόνο σας, συνοπτικά, σας παραθέτω προτάσεις μου επί των Κανονισμών  αλλά και αναφορικά με τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και τα πρωταθλήματα υποδομών.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
--Ομάδα η οποία αποχωρεί μετά τις 30 Ιουνίου, καταληκτική ημερομηνία αποδοχής της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα όπου προορίζεται να μετάσχει στη νέα σεζόν και πάντως πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να τοποθετείται την επόμενη περίοδο 3 κατηγορίες χαμηλότερα και όχι στην αμέσως παρακάτω κατηγορία. Επιπλέον, αντί χρηματικού προστίμου, να μην της επιτραπεί να πάρει μέρος στα πρωταθλήματα Παγκορασίδων.
--Δίδεται το δικαίωμα 1 επιπλέον μεταγραφής το δεύτερο 15θήμερο του Δεκεμβρίου, σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού αθλήτριας ομάδας της Α1 Εθνικής Γυναικών.
---Παράταση της μεταγραφικής περιόδου ΜΟΝΟΝ για αθλήτριες ηλικίας έως 16 ετών, οι οποίες δεν είναι διεθνείς και δεν έχουν κληθεί σε κλιμάκια ή Προεθνικές, ώστε να αντιμετωπίζονται τριβές από την μη συμμετοχή τους ή την κατάταξη τους στο πλαίσιο του διαχωρισμού στις υποδομές της ομάδας τους.
---Περιορισμός από τον 1 μήνα στις 10 ημέρες για το καταληκτικό διάστημα που απαιτείται, ώστε να εκδοθεί δελτίο παιδιού κάτω των 16 ετών, που γεννήθηκε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό από αλλοδαπούς γονείς, αλλά, κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.
---Διεύρυνση του ορίου για την υποβολή ένστασης για αντικανονική συμμετοχή και το γνήσιο έκδοσης ταυτότητας, για 48 ώρες μετά την λήξη του αγώνα για τον οποίο υπάρχει υποψία παράβασης, η οποία θα πρέπει να τεκμηριωθεί.
---Στον αριθμό των προσθηκών παιδιών που μετέχουν σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα, στις οποίες έχει δικαίωμα μία ομάδα, δεν θα πρέπει να υπολογίζονται παιδιά που δεν δηλώθηκαν στη λίστα των ομάδων τους, έως την ολοκλήρωση της σχετικής προθεσμίας.   


ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

---Αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής στην Α1 Εθνική Γυναικών, ώστε να επιμηκυνθεί η διάρκεια του πρωταθλήματος, κατά έναν επιπλέον μήνα, με την καθιέρωση play offs και στις θέσεις 7-12, ώστε να προκύψουν οι 3 ομάδες που θα υποβιβασθούν.
---Δημιουργία νέας Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, πανελλαδικής, με 12 ομάδες και δικαίωμα σε κάθε ομάδα να έχει μία κοινοτική αθλήτρια στη δύναμη της.
Οι ομάδες που δε θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή την Κατηγορία, αυτομάτως θα μεταφερθούν στην νέα Β΄Εθνική και η πρώτη τοπική κατηγορία, θα αποκτήσει και πάλι την παλιά ονομασία της.
---Καθιέρωση Πρωταθλήματος Β ομάδων, αντί εκείνου των Νεανίδων. Ωστε να έχουν σε αυτό, δικαίωμα συμμετοχής αθλήτριες ηλικίας έως τα 24 και όχι έως τα 18, όπως σήμερα συμβαίνει. 


Ευχαριστώ για την προσοχή σας και τον χρόνο σας. 


Νίκος Δελαγραμμάτικας