Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Με την ΥΠΟΜΟΝΗ, όλα γίνονται, όταν υπάρχει εντιμότητα στις προθέσεις. Πρόκριση με νέα νίκη για τις Παγκορασίδες Γ

Με κλάμματα και γκρίνια, αλλά και με αδιαφορία από τους πιο πολλούς, ξεκίνησαν οι Παγκορασίδες Γ του Πορφύρα. Και μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες, με ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ και ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, όλα άλλαξαν.
Με νέα νίκη ( την τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια ), απέναντι στον Απολλώνιο, με 3-0 σετ ( 25-15, 25-15, 25-6 ), στο Σαλπέας, σφραγίσθηκε η πρόκριση που ήδη είχε εξασφαλισθεί, στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ.
Το σημαντικότερο από όλα, ήταν ότι χαρήκαμε την ατμόσφαιρα του αγώνα, με τους ΦΙΛΟΥΣ από τον Απολλώνιο Κερατσινίου, οι οποίοι ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και τίμησαν την ζεστή φιλοξενία.
Μας άρεσε ιδιαίτερα ότι είδαμε στο γήπεδο μας, σε διακριτική και ευγενική παρουσία, τον Πρόεδρο του Απολλωνίου κ.Μάστορα. Να είναι καλά. Συγγνώμη μόνο, γιατί μέσα στη ζαλάδα, δεν προσφέραμε ούτε καφέ, ούτε ένα νερό, αντίθετα με ότι εκείνος κάνει όταν πάμε στο Κερατσίνι. Μην με παρεξηγείς φίλε....
Περάσαμε ένα όμορφο Σαββατόβραδο στο γήπεδο, χαρήκαμε την προσπάθεια ΟΛΩΝ των παιδιών και κοιτάμε την συνέχεια.
Οι Παγκορασίδες Γ του Πορφύρα είχαν...πριμ για την πρόκριση. Τα σουβλάκια που τις κέρασαν, με ευγενική χειρονομία, οι γονείς τους, στο Χατζηκυριάκειο.
Τα χαμόγελα περίσσευαν. Χαιρόμαστε και καμαρώνουμε. Γιατί βλέπουμε πρόοδο και δέσιμο ΟΜΑΔΑΣ.
Ομως, επειδή, τα συναισθήματα στις ομάδες υποδομών, αλλάζουν όπως ο καιρός τον Μάρτιο, ας έχουμε στο μυαλό μας ότι τη μία γελάς αλλά την άλλη, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να στηρίξεις το παιδί σου που κλαίει, κυρίως όμως την ΟΜΑΔΑ.
Συγχαρητήρια για την πρόκριση σε αθλήτριες και προπονήτρια, προπονήτρια και αθλήτριες.
Με συνέπεια και δουλειά στην προπόνηση, θα έλθει μεγαλύτερη βελτίωση.
Και η διαχείριση των συναισθημάτων, δύσκολη φυσικά στην εφηβεία, θα φέρει και την σταθερότητα. Πάντα, με κριτήριο το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.
Πολύ καλό ντεμπούτο για την γεννημένη το 2004 Μαρία Περέιρα, που κατάγεται από την Σρι Λάνκα και το χαμόγελο της χθες, είχε φθάσει μέχρι εκεί...Δικαιολογημένα...
Μας έλειψαν η Ιωάννα Γκιάκου, η Λυδία Κυριακοπούλου και η Ελένη Γιαννέλη.
Στο επόμενο παιχνίδι τις θέλουμε ΜΑΖΙ.
Αριστη η διαιτησία των Πατεράκη-Τούντα.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Μαρία Δελαγραμμάτικα ) : Παναγιωτοπούλου, Κωστούρου, Βαρθολομάτου, Ε.Βλάσση, Κοκοσιώτη, Γαμπιεράκη, Περέιρα, Κατσίνα, Ζάρκου.
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ( Βασιλική Κούβαρη ) : Καμπούρη, Μπούτα, Τρίτσα, Κοτσώνη, Σκάρλου, Σκαρή, Κωνσταντινίδη, Ειρ. Βούλγαρη, Ελ. Βούλγαρη, Μιχελάκου, Μικροπούλου, Κάβουρα, Μακάριου, Χειμώνα.