Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Τρίτο Κύπελλο για τις υποδομές του βόλει του Πορφύρα, μέσα σε 12 μήνες, με την τρίτη θέση στο Final 4 των Παγκορασίδων Α της ΕΣΠΕΔΑ, με νίκη 3-1 σε βάρος του Απολλωνίου στο Περιστέρι

Το τρίτο Κύπελλο στους τελευταίους 12 μήνες ( 1η θέση στις Κορασίδες Γ, 2η θέση στις Παγκορασίδες Β, 3η θέση στις Παγκορασίδες Α ) κατέκτησαν απόψε οι υποδομές του βόλει του Πορφύρα, που έφεραν στη Φρεαττύδα την τρίτη θέση στο Final 4 των Παγκορασίδων Α της ΕΣΠΕΔΑ, επικρατώντας στον μικρό τελικό, στο Περιστέρι, με 3-1 σετ του Απολλωνίου, χωρίς μάλιστα την τραυματία Μυρσίνη Τζώρτζη και την ασθενούσα Τζίνα Τριανταφύλλου.
Ο Πορφύρας,  καμαρώνει και για την ανάδειξη της αθλήτριας του Αναστασίας Κουόλ ως καλύτερης μπλοκέρ της διοργάνωσης, σύμφωνα με τις ψήφους των προπονητών των 4 φιναλίστ και των 2 ομοσπονδιακών περιφερειακών προπονητών.
Η πρώτη θέση πήγε στην Ηλιούπολη που επικράτησε με 3-1 του Περιστερίου και ήταν η άξια πρωταθλήτρια.
Ο Πορφύρας προηγήθηκε με 2-0 σετ του Απολλωνίου ( 25-9 και 25-17 ), ακολούθως το σκορ έγινε 2-1 σετ ( 14-25 ) και στο τέταρτο σετ ο Πορφύρας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 20-24.
Σε εκείνο το σημείο, η χρησιμοποίηση της Μαρίας Μαριόλη άλλαξε το παιχνίδι, καθώς, με παροιμιώδη ψυχραιμία, πήγε στο σερβίς και το κράτησε έως το 26-24,  πρωταγωνιστώντας με επιμέρους σερί 6-0.
Δικαιολογημένα, το χαμογελαστό παιδί, κυριολεκτικά αποθεώθηκε.
Αυτή, ήταν νίκη χαρακτήρα, καθώς η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του βόλει του Πορφύρα ανασυγκροτήθηκε πολύ γρήγορα, μετά την ήττα-αποκλεισμό από τον μεγάλο τελικό, από την Ηλιούπολη, ΟΛΟΙ στην ΟΜΑΔΑ,  έκαναν αυτό που έπρεπε για να βοηθήσουν ψυχολογικά τα παιδιά μας και στο τέλος, πετύχαμε τον στόχο που είχαμε για τον μικρό τελικό, την νίκη, με ψυχραιμία και με την πείρα που έχουν τα παιδιά, τα οποία κατέκτησαν νωρίτερα στη σεζόν τον τίτλο στις Κορασίδες Γ της ΕΣΠΕΔΑ.
Εξαιρετική, όσο και ενθουσιώδης η ατμόσφαιρα στον μικρό τελικό, ένα όμορφο παιχνίδι για το βόλει.
Αριστη η διαιτησία των Μιχαήλογλου-Σιδέρη.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη  Καλλή ) :  Ε.Ζαννή, Συρίγου, Ο.Καλογεροπούλου, Κουόλ, Κ.Καλογεροπούλου, Κ.Ράπτη, Μαριόλη, Σπυράκη, Τζώρτζη, Τριανταφύλλου, Παπαδοπούλου, Βαμβακάρη, Α. Φραγκοπούλου.
ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ( Γιώργος Δεναξάς ) : Γούνου, Ηλιοπούλου, Καραντάνη, Ράπτη, Αποστόλου, Αγγελή, Λαμπόγλου, Σαρρή, Κουμπάκη, Μουσούλη, Κουζούπη, Πολίτη, Χαλκοπούλου., Καλλιντεράκη.