Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Pro League στο βόλει Γυναικών από την περίοδο 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπ όψιν και την επιθυμία των ομάδων, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία της Pre League τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες από την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.
Η Pre League θα αποτελεί μια ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ της Volleyleague και της Α2 Ανδρών και της Α1 και Α2 Γυναικών αντίστοιχα.
Θα απαρτίζεται από 12 ομάδες (τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες) και θα διεξαχθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα δεχθούν τη συμμετοχή τους οι ομάδες που θα κερδίσουν αυτό το δικαίωμα με βάση τη βαθμολογική τους κατάταξη στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών 2016-2017 και Α2 Γυναικών 2016-2017.
Ο τρόπος συγκρότησης της Pre League Ανδρών και Pre League Γυναικών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ταυτόχρονα με τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Α2 Ανδρών και Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η ΕΟΠΕ πήρε μία σημαντική απόφαση για το καλό του παιχνιδιού.
Μας είναι αδιάφορο ότι αυτή η εξέλιξη, ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση που εδώ και ενάμιση μήνα κατέθεσε δημόσια ο Πορφύρας και επαναδιατύπωσε μάλιστα, πριν από μία εβδομάδα προς την Ομοσπονδία. Δε θα...πανηγυρίσουμε, όλοι, άλλωστε, νομίζουμε ότι γνωρίζουν και θυμούνται.
Ας μην είναι ο Πορφύρας στις αναβαθμισμένες εθνικές κατηγορίες, εάν δεν αντέχει, αλλά, έτσι όπως είναι σήμερα τα πρωταθλήματα μας, ανακυκλώνουν την μιζέρια που δεν αξίζει το παιχνίδι μας.
Μένει τώρα να φανεί ο βαθμός υπευθυνότητας και φιλοδοξίας των ομάδων, που θα έχουν πια και το βάρος της υλοποίησης της απόφασης, γιατί ότι και αν αποφασίζει η ΕΟΠΕ, δίχως σοβαρότητα και συνέπεια, μα και ρεαλισμό από τις ομάδες, δεν γίνεται τίποτα.

Πρακτικά, σύμφωνα με το τωρινό πλάνο, στη φετινή σεζόν, η Α2 Εθνική στις Γυναίκες θα διοργανωθεί σε 4 Ομίλους, από όπου οι 2 πρώτοι κάθε Ομίλου θα παίξουν σε αγώνες μπαράζ, όπως συνέβη φέτος.

Οι ομάδες που δεν θα ανέβουν στην Α1 και θα έχουν τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα κάθε Ομίλου, πάνε στην Pro League, μαζί με όσες θα πέσουν από την Α1, ώστε να σχηματισθεί η 12άδα.

Η 4η θέση κάθε Ομίλου, δίνει άλλες 4 επιλαχούσες ομάδες, ώστε να καλυφθούν κενά αν από τις παραπάνω 12, κάποια ή κάποιες αρνηθούν να παίξουν στην Pro League, που ουσιαστικά, θα είναι μία νέα, ενιαία, εθνική κατηγορία, ενδεχομένως μάλιστα και με δικαίωμα για κοινοτική αθλήτρια, απόφαση που μπορεί να λάβει η ΕΟΠΕ, δίχως κανονιστική πράξη από την ΓΓΑ.



Οι