Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί πήγαμε εμείς τα παιδιά μας στο βόλεϊ του Πορφύρα ;

Ξεκινήσαμε λοιπόν.  Στο κλειστό γυμναστήριο Παναγιώτης Σαλπέας, στο τέρμα της Ακτής Ξαβερίου, μπροστά στο τέρμα των λεωφορείων, δίπλα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και απέναντι από το Λιοντάρι του Πειραιά.
Η Ακαδημία Βόλει του Πορφύρα, με παιδιά από 5 έως και 16 ετών, μπήκε στη νέα σεζόν, με την υποχρέωση να κρατήσει ψηλά το επίπεδο στις προπονήσεις, όχι μόνο σε άθληση και εκμάθηση, αλλά, κυρίως, σε υποστήριξη αξιών, διαχείριση συναισθημάτων, ανάδειξη της σημασίας της άμιλλας, όπως και της πειθαρχίας.
Οι προπονήτριες μας, επτά στον αριθμό, περιμένουν τα παιδιά σας, τα παιδιά μας ώστε να τα βοηθήσουν να μάθουν να παίζουν, να τρέχουν, να αθλούνται, να συνεργάζονται και παράλληλα, να αγαπήσουν το βόλει και την φιλοσοφία, την κουλτούρα που έχει το άθλημα μας.
Το τμήμα Βόλει, από τα προμίνι έως και την γυναικεία ομάδα, διοικείται από τους ίδιους ανθρώπους. Από Επιτροπή Γονέων, που καλύπτει πλήρως το τμήμα και μεριμνά με μεράκι και αγάπη στα παιδιά και στο παιχνίδι, ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό για τον αθλητισμό, σε ερασιτεχνικό σωματείο, με επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας και υποδειγματική οργάνωση.
Γιατί αναφερόμαστε σε οκτώ λόγους, για τους οποίους θα θέλαμε να δούμε να φέρνετε το παιδί σας στο βόλει του Πορφύρα ; Γιατί, οκτώ είναι οι αθλήτριες από την Ακαδημία μας, οι οποίες αγωνίσθηκαν με την γυναικεία ομάδα του Πορφύρα, στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, στη σεζόν 2015-2016 ( Στέβη Χαλβατζή, Εβελίνα Θαλασσινού, Μαριάννα Λιάρου, Διονυσία Παλημέρη, Μάρα Ράπτη, Ανδρονίκη Πρίφτη, Κατερίνα Ζαννή, Μαρία Χονδρουδάκη ), επίτευγμα αν όχι μοναδικό, αναμφίβολα σπανιότατο, για τα δεδομένα του βόλει και συνολικά για τα ομαδικά αθλήματα.
Ποιοί είναι αυτοί οι 8 λόγοι ;
ΠΑΩ το παιδί μου στο βόλει του Πορφύρα, γιατί έχει αποδειχθεί ότι σε αυτό, θα βρώ το ανθρώπινο πρόσωπο και την σιγουριά που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα.
ΘΕΛΩ να είμαι μέλος της οικογένειας του βόλει του Πορφύρα, επειδή, αισθάνομαι ότι είμαι μαζί με εκείνους που με τόσα λίγα, έχουν ήδη καταφέρει τόσα πολλά.
ΞΕΡΩ ότι το βόλει του Πορφύρα πήρε τρία μετάλλια, από ένα χρυσό, ασημένιο και χάλκινο στους τελευταίους 15 μήνες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΔΑ, όπου διακρίθηκαν με προκρίσεις τους όλες οι ομάδες του τμήματος.
ΚΑΤΑΝΟΩ ότι το βόλει του Πορφύρα, παρουσιάζοντας 10 ομάδες στα πρωταθλήματα της σεζόν 2015-2016, έχει εξελιχθεί με σταθερότητα αλλά και με επιτυχίες. Κέρδισε την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών, με τον αδιάκοπο αγώνα και την ειλικρίνεια.
ΣΕΒΟΜΑΙ το γεγονός ότι το βόλει του Πορφύρα αναπτύσσεται σε 14 διαφορετικά τμήματα, ώστε τα παιδιά να χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία τους, την πρόοδο τους, τον χρόνο ενασχόλησης τους, να είναι κοντά σε αθλητικό επίπεδο, με ευκαιρίες για όλα. Σε κάποιο από αυτά τα 14 τμήματα, θα βρεθεί χρόνος και χώρος και για το δικό μου παιδί.
ΕΚΤΙΜΩ ότι το παιδί μου θα αντιμετωπισθεί με υπομονή στο ξεκίνημα του, καθώς, τίποτα δεν το μαθαίνει κανείς από το σπίτι του και ασπάζομαι ότι η αξία της άθλησης είναι ανεκτίμητη.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ το γεγονός ότι καθημερινά, στις προπονήσεις και στους αγώνες, θα έχω μπροστά μου γονείς οι οποίοι θα βοηθούν αδιάκοπα ώστε να λύνουν απορίες και να βελτιώνουν ( με χρήματα που βάζουν από την τσέπη τους, γιατί οι συνδρομές δεν αρκούν, όταν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά ) τις προϋποθέσεις άθλησης του παιδιού μου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μου εγγυηθούν ότι το παιδί μου θα παίζει, αλλά, μαζί με τις προπονήτριες, που είναι επιλεγμένες με τα αυστηρότερα κριτήρια όχι μόνο αξίας αλλά κυρίως ήθους, θα δώσουν και την ψυχή τους ώστε το παιδί μου να γίνει καλύτερο σε όλους τους τομείς και να γυρίσει σπίτι χωρίς να του έχει πειράξει άνθρωπος, τρίχα του κεφαλιού του.
ΛΑΤΡΕΥΩ  την παράδοση που έχει το βόλει του Πορφύρα, καθώς συνδυάζει τον αθλητισμό, με τις μαθησιακές επιτυχίες. Κάθε χρόνο, το βόλει του Πορφύρα καμαρώνει για την εισαγωγή των παιδιών του σε ΑΕΙ και μάλιστα, σε υψηλόβαθμες σχολές. Το βόλει σε βοηθά να βελτιώνεσαι, ακολουθώντας κανόνες, με την δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης, της ομαδικότητας, της συνεργασίας, χωρίς εντάσεις, αλλά, με πνεύμα δικαιοσύνης, καθώς, σε αυτό το άθλημα, συνήθως, παίρνεις ότι αξίζεις, στο τέλος της ημέρας.



Σας περιμένουμε. Εμείς πήγαμε τα παιδιά μας για ...λίγο καιρό και μένουμε εδώ και χρόνια. Οχι τυχαία.