Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τρίτη νίκη, με 3-0 σετ, σε τρία παιχνίδια στην Α2 Εθνική για το βόλεϊ Γυναικών του Πορφύρα. Απέναντι στον ΖΑΟΝ. Συνεχίζουμε, με λίγα λόγια και με τη δική μας ταυτότητα αθλητικής κουλτούρας

Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε από το αποτέλεσμα, στον αγώνα Πορφύρας-ΖΑΟΝ, για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλεϊ Γυναικών, στο σπίτι μας, το Σαλπέας.
Θα αρχίσουμε αυτή την ανάρτηση μας, από ότι θεωρούμε ότι πρεσβεύει την αθλητική κουλτούρα μας, αυτή που αναπτύσσουμε στο βόλεϊ του ΑΟΦ Πορφύρας.
Και τούτο δεν είναι άλλο, από το ζεστό και αυθόρμητο χειροκρότημα των 250 θεατών του παιχνιδιού, κατά την αναγνώριση από το τμήμα βόλεϊ του Πορφύρα, με μία ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα της προσφοράς στην περσινή σεζόν, στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής, στη λίμπερο Αθηνά Σκυθιώτη, που αγωνίσθηκε αυτή τη φορά με τον ΖΑΟΝ, όπου μετακινήθηκε.
Κατηγορίες κερδίζεις, πρωταθλήματα παίρνεις. Αυτά, όταν είσαι επίμονος και ικανός, τα καταφέρνεις.
Αθλητική κουλτούρα δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις. Ε, αυτό, το πολύ δύσκολο, το έχουμε πετύχει στο βόλεϊ του Πορφύρα. Τρανή απόδειξη, η συγκινητική ανταπόκριση από το κοινό μας. Αυτές οι εικόνες θα συνοδεύουν την Αθηνά, μα και τις αθλήτριες που τώρα παίζουν στον Πορφύρα, όπως και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν, εκείνες που απόψε ήταν θεατές μαζί με τους γονείς τους ή ball girls.
Γιατί, ο Πορφύρας οικοδομεί πάνω στο ήθος, τις αξίες και τις αρχές. Και για αυτό κερδίζει, διαρκώς, φίλες και φίλους και για αυτό επίσης, έχει γίνει πρότυπο για πολλές και πολλούς. Εμείς δε ξεχνάμε. 
Ο Πορφύρας είναι μεγάλη ομάδα, όχι μόνο για τις επιτυχίες του, αλλά, κυρίως για την κουλτούρα του και για την νοοτροπία. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα των γονιών που πασχίζουν για το βόλεϊ του Πορφύρα. Τόσο απλά. Για αυτό και εδώ και 10 χρόνια πρωταγωνιστεί και έτσι θα συνεχίσει.
Στο παιχνίδι μας, τα σετ ήταν : 25-16, 25-18, 25-20.
Ωραία αναμέτρηση, με τον Πορφύρα καλύτερο, να φθάνει δίκαια στη νίκη, σε ένα ματς από εκείνα που φέρνουν κόσμο στο βόλεϊ, ακόμα και σε τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου...
Συγχαρητήρια στον Πορφύρα για την νίκη, συνεχίζουμε με απολογισμό τρείς νίκες με 3-0 σετ, στα ισάριθμα παιχνίδια που έως τώρα έχουμε δώσει, με δύναμη μας το ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.
Πάμε για την επόμενη συνάντηση μας, στη Σάμο αυτή τη φορά, το προσεχές Σάββατο, με καλή ψυχολογία, ψυχραιμία και πάνω από όλα με την αίσθηση της ευχαρίστησης από την προσπάθεια και την εικόνα της ΟΜΑΔΑΣ μας. Λόγια πολλά δε χρειάζονται. Στο τέλος θα δούμε τον απολογισμό. Φαβορί και ντέρμπι υπάρχουν στον ιππόδρομο, όχι στο βόλεϊ, όπου όλα κρίνονται, συχνά, σε μία λεπτομέρεια....Εγρήγορση και σοβαρότητα.
Ευχαριστούμε τους θεατές που γέμισαν ( και ) απόψε το Σαλπέας. Για την αθλητοπρέπεια και το ζεστό χειροκρότημα τους. Αν και Μπουρέκας και Σπυράκης, δεν έχουν ταίρι στην εξέδρα...
Καλή συνέχεια στον ΖΑΟΝ, με την ευχή μας να μην του τύχουν άλλες αναποδιές, με θέματα υγείας αθλητριών του. Είναι μία ιστορική ομάδα, που πάντα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και αναμφίβολα θα βρεί τον δρόμο που αξίζει να έχει. Ο Πορφύρας ξέρει να σέβεται....
Αριστη η διαιτησία των Χρηστίδη-Λιδωρικιώτη. Πολυτέλεια να έχεις τέτοιες σφυρίχτρες. Και ευλογία.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πανδής-Καλλή ) : Χρήστου, Μ.Ράπτη, Σιδεράτου, Μουστάκη, Φωτεινού, Θεοχάρη, Γκολφινοπούλου, Ν.Γκούρα, Λιάρου, Κουόλ, Θαλασσινού, Ξαγοραράκη, Καράκου, Μπουτσελάκου.
ΖΑΟΝ ( Μπλάμη ) : Ντόνα, Σκυθιώτη, Καπέλου, Κόνιαρη, Οικονομοπούλου, Τσατσούρι, Μολδοβανίδη, Κτιστάκη, Καραμαούνα, Νικολέτου, Μπαφατάκη, Αντωνοπούλου, Μάταλα, Ρέλλου.