Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Πρωταθλητής χειμώνα ο αήττητος Πορφύρας, με 10 νίκες σε 10 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλεϊ Γυναικών, με νίκη καρδιάς με 3-2 σετ επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη


Ο Πορφύρας αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα ( το αναφέρουμε μόνο ως επιβράβευση της προσπάθειας της ομάδας μας, γιατί τα πρωταθλήματα που έχουν πραγματική αξία και μας ενδιαφέρουν, είναι αυτά που κατακτώνται την άνοιξη...) στον Ομιλο του στην Α2 Εθνική Κατηγορία στο Βόλεϊ Γυναικών, επικρατώντας με 3-2 σετ του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.
Πλέον, ο σταθερά πρωτοπόρος, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, Πορφύρας έχει διαφορά 5 βαθμών από τον Πανιώνιο και 4 βαθμών  από τον Ηλυσιακό που αγωνίζεται απόψε με τον ΖΑΟΝ.
Η ομάδα της γειτονιάς μας, ο Πορφύρας, έχει 10 νίκες σε 10 παιχνίδια και θα είναι εδώ και στη συνέχεια, αποδεικνύοντας τι μπορούν να πετύχουν λίγοι, απλοί, άνθρωποι με μεράκι, τρέλα, εντιμότητα, συνεργασία και οργάνωση.
Η νίκη επί του Πανιωνίου, ήταν υπόθεση καρδιάς, όχι μόνο αξίας.
Το παιχνίδι είχε ιδιαιτερότητες, δυσκολίες, αλλά, όλα αντιμετωπίσθηκαν σωστά.
Στο πρώτο σετ επικράτησε ο Πανιώνιος με 25-21, ακολούθησε το 1-1, με 25-20 για τον Πορφύρα ενώ στο τρίτο σετ ο Πορφύρας προηγείτο με 14-10, αλλά, σε εκείνο το σημείο διεκόπη για 7-8 λεπτά το παιχνίδι, λόγω προβλήματος που υπήρξε στην εξέδρα, με...θεατές τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι ήταν στο γήπεδο ( δεν πρόκειται και δε χρειάζεται να επεκταθούμε, σε ότι άλλο, γιατί ο Πορφύρας με κάθε τρόπο επιμένει να αποδεικνύει ότι πάνω και πρώτα από όλα προβάλλει τις πραγματικές αξίες του παιχνιδιού και τις αρχές του αθλητισμού, τιμώντας επίσης φιλίες, πρόσωπα και συλλόγους ).
Εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι η διακοπή ζημίωσε την ομάδα που προηγείτο στο σκορ, όπως πάντα συμβαίνει με εκείνον που έχει ρυθμό και ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 2-1 σετ, με 25-22.
Ο Πορφύρας αντέδρασε παίρνοντας το τέταρτο σετ με 25-15, αλλά, στο τάϊ μπρέϊκ ζήσαμε...θρίλερ.
Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο τελευταίο μέρος του αγώνα, προηγήθηκε 7-0 και εκεί ο Πορφύρας με '' DNA Φρεαττύδας '' ( θέλω να κερδίσω και θα κερδίσω, γιατί πιστεύω στον εαυτό μου και αγαπώ τη φανέλα με το σήμα της ομάδας μου ) με την ψυχή   που τον κρατά όρθιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ανελλιπώς από το 2005, αφυπνίσθηκε, αντέδρασε και έφθασε στην επικράτηση με 15-12.
Αυτή η νίκη είναι δώρο από την ομάδα μας, με ευχαριστίες και αγάπη, στον Γιώργο Μπουρέκα και τον Θωμά Ράπτη.
Πολλά λόγια δε χρειάζονται. Εχουμε δουλειά μπροστά μας, γιατί ναι μεν το πρωτάθλημα διακόπτεται έως τις 21 Ιανουαρίου, αλλά, ενδιάμεσα έχουμε αγώνες Κυπέλλου ( με τον πρώτο στις 28 Δεκεμβρίου, με αντίπαλο τον οποίο θα μάθουμε την Δευτέρα, στην κλήρωση ) και φυσικά πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση και να μη χαλαρώσουμε, προσπαθώντας ώστε να βελτιώσουμε κάθε αδυναμία που έχουμε.
Εάν μείνουμε στο...συννεφάκι της πρώτης θέσης, με το αήττητο μας, τα χάσαμε όλα.
Και εάν αρχίσουμε τις υπερβολές, τις θριαμβολογίες και τα καραγκιοζιλίκια, θα είμαστε εκτεθειμένοι, γιατί οφείλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά της Ακαδημίας μας ύφος και ήθος.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (  Βασίλης Πανδής-Πόπη Καλλή ) : Γκολφινοπούλου, Σιδεράτου, Φωτεινού, Θεοχάρη, Χρήστου, Μ.Ράπτη, Μουστάκη, Ξαγοραράκη, Λιάρου, Καράκου, Ν.Γκούρα, Θαλασσινού, Κουόλ, Μπουτσελάκου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ( Μαρία Καλαρά ) : Μουρατίδη, Γκουντιμένκο, Κούρδογλου, Μπέη, Παπαδάκη, Σιρίνινα, Μπακοδήμου, Φωκιανού, Μπανίκα Λ., Μπανίκα Σ., Χορμή, Φλιάκου, Παγώνη.