Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πρώτος τίτλος της χρονιάς για το βόλεϊ του Πορφύρα

Πρώτος τίτλος της σεζόν για το βόλεϊ του Πορφύρα, καθώς, οι Κορασίδες Δ κατέκτησαν τον τίτλο στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ, επικρατώντας με 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο Σαλπέας, σε ενθουσιώδη και απόλυτα κόσμια ατμόσφαιρα.
Πορφύρας και Ολυμπιακός ισοβάθμησαν, αλλά, πρωταθλητής είναι ο Πορφύρας, δοθέντος ότι κέρδισε τον Ολυμπιακό στα 3 από τα 4 μεταξύ μας παιχνίδια, τα 2 μάλιστα εκτός έδρας, στο Ρέντη.
Το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο και αγωνιώδες ενώ  διήρκεσε 2 ώρες.
Ο Πορφύρας αναγνωρίσθηκε ιπποτικά από τον Ολυμπιακό, ότι επικράτησε δίκαια, αλλά, κερδισμένο συνολικά είναι το βόλεϊ, ειδικά δε στην πόλη του Πειραιά.
Το γεγονός ότι ο Πορφύρας αναπτύσσει τις υποδομές του ( πέρσι πήραμε την πρώτη θέση στις Κορασίδες Γ και την τρίτη στις Παγκορασίδες Α ) και μάλιστα σε βάθος, παρουσιάζοντας 5 απόλυτα ανταγωνιστικές ομάδες σε Νεάνιδες και Κορασίδες ( Α, Β, Γ, Δ) ενώ το ίδιο φιλοδοξεί να συμβεί και με τις 4 ομάδες μας στις Παγκορασίδες, είναι αξιοσημείωτο και δείχνει το ενδιαφέρον μας για τη δουλειά σε βάθος, έστω και αν πέρσι η γυναικεία ομάδα μας ήταν στην Α1 και φέτος παραμένει αήττητη μετά από 16 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Με περιορισμένες δυνάμεις και πενιχρότατα οικονομικά, προσπαθούμε με υπερβάσεις για το καλύτερο και αυτό, με τη συμπαράσταση όλων όσοι αγαπούν το βόλεϊ του Πορφύρα θα συνεχίσουμε να πράττουμε.
Αλλωστε, το δόγμα μας είναι ξεκάθαρο : Δεκαπέντε τμήματα, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ και ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ στο βόλεϊ του Πορφύρα.
Συγχαρητήρια στην προπονήτρια μας Βιβή Μπαλή που μετά από τους 3 τίτλους της με τον Πορφύρα ως αθλήτρια (  1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα ), πήρε τον πρώτο τίτλο της και ως προπονήτρια, στην πρώτη χρονιά της στον πάγκο.
Μπράβο σε ΟΛΑ τα παιδιά μας, για την επιμονή, την αγωνιστικότητα και την πρόοδο τους.
Μπράβο και στον Ολυμπιακό, για τη συνολική παρουσία του και την υπεύθυνη και απόλυτα αθλητοπρεπή στάση του.
Προχωράμε ΜΑΖΙ, με αλληλοσεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας μας, με άριστες σχέσεις, αγάπη και εκτίμηση.
Τώρα, ο Πορφύρας συνεχίζει την προσπάθεια. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των παιδιών θα παίξει στο πρωτάθλημα των Παγκορασίδων Β, όπου περιμένουμε επίσης, καλές εμφανίσεις και πρόοδο.
Χαιρόμαστε, αλλά, με ήθος, σοβαρότητα και ταπεινότητα.
Είναι μόνο ένα παιχνίδι, είτε βγείς Πρωταθλητής, είτε όχι.
Η ...κούπα φέρνει χαρά, αλλά, η πραγματική ευλογία είναι να βλέπεις τα παιδιά και των δύο ομάδων αγκαλιασμένα μετά το τέλος του αγώνα, με τις αθλήτριες του Πορφύρα να προσφέρουν γλυκά σε εκείνες του Ολυμπιακού, οι οποίες μίλησαν γλυκά στις δικές μας, με αρκετές από τις οποίες εξάλλου, είναι συμμαθήτριες στα ίδια σχολεία, συναντώνται στα ίδια σημεία της πόλης μας, του Πειραιά μας.
Πολλά ευχαριστώ στους γονείς των παιδιών και των δύο ομάδων, για την άψογη παρουσία τους.
Να είμαστε καλά, να βλέπουμε τα παιδιά μας γερά και δυνατά, να αγωνίζονται έως το τέλος και να κερδίζουν εμπειρίες που θα τα στείλουν αύριο στη ζωή, θωρακισμένα και έτοιμα να αγωνισθούν κόντρα σε κάθε δυσκολία. Αυτό είναι όλο το νόημα. Ολα τα άλλα, όσο όμορφα και εάν είναι, παραμένουν εφήμερα και δεν αποτελούν τον αυτοσκοπό του αθλητισμού.
Απλώς, όταν ξέρουμε από που ξεκινήσαμε και τι αγώνα έχουμε κάνει, ε, λογικό είναι να το χαιρόμαστε.
Και κάτι ακόμα : Είναι ευτυχία για μία ομάδα να έχει έφορο σαν τον Σπύρο Κωστούρο. Τόσο απλά....
Τα σετ ήταν : 15-25, 25-19, 25-17, 25-23.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βιβή Μπαλή ) : Κατσίνα, Ε.Βλάσση, Τζίρτη, Μητροπούλου, Βελλίνη, Κυριακοπούλου, Γαμπιεράκη, Βαρθολομάτου, Δελασούδα, Μακρή, Αργυρέα, Κωστούρου, Μουζάκη, Λιαρμακοπούλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( Ιωάννα Τσαγκαλίδου-Μάνος Ζωγραφάκης ) : Φέρρα, Φαρμακίδου, Τσίτουρα, Κουτσονικολή, Τσιάνι, Βίκτωρ, Σαββίδου, Τσούμπρη, Τζιοβαρίδου, Λιάκου, Κλαριδολόμου, Παναγιωταράκου.