Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Σκέψεις...Και ( αυτο ) δεσμεύσεις...

Από τις 11 ελληνικές ομάδες ανδρών και γυναικών στο βόλεϊ, οι οποίες δικαιούντο συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης, μόλις οι 4 θα αγωνισθούν σε αυτά στην επόμενη σεζόν.
Οι άλλες 7 αρνήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή. Οι λόγοι σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση. Κυρίως. Αν όχι και αποκλειστικά.
Στην επιστροφή του στην Α1 Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ Γυναικών, ο Πορφύρας ( αυτο ) δεσμεύεται ότι θα κινηθεί με στόχο την καθιέρωση σε αυτό το περιβάλλον, αλλά, επίσης, με ρεαλισμό και σεβασμό στις αρχές και το όνομα του, όπως και στην υπόσταση των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη και την τιμή να παίρνουν αποφάσεις για τη λειτουργία του, παράγοντας, προφανές, έργο.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ετοιμάσεις και να εκπληρώσεις προϋπολογισμό τον Μάϊο για το πρωτάθλημα που θα αρχίσει τον Οκτώβριο. Ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης, όπου κυριολεκτικά δε ξέρεις τι ξημερώνει, όταν ξημερώνει....
Προτεραιότητα μας είναι να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των αθλητριών που έφεραν τον Πορφύρα στην Α1 Εθνική, ανταποκρινόμενες άψογα στους ρόλους που είχαν.
Προσθήκες και μεταβολές θα γίνουν. Σε περιορισμένο βαθμό, όσο εξαρτάται από τις δικές μας βουλές. Και όπου, πραγματικά, χρειάζεται.
Η ΟΜΑΔΑ κέρδισε, όλα αυτά τα χρόνια, την εκτίμηση και την αναγνώριση ΟΛΩΝ, για το ύφος και το ήθος της, κυρίως, για το νοικοκυριό, το οικογενειακό πνεύμα και τη σταθερότητα στην ταυτότητα της, το πάθος, το μεράκι, την οργάνωση, την αγάπη στην προσπάθεια του συνόλου.
Η Α1 δεν πρόκειται να μας...τρελάνει. Ξέρουμε από που ερχόμαστε, τι μπορούμε και τι όχι, που πάμε και φυσικά θα κάνουμε ότι καλύτερο έχουμε τη δυνατότητα, ώστε να μην έχουμε πισωγύρισμα.
Ωστόσο, όλα με μέτρο. Και με την κορυφαία αθλητική αρχή : Τιμώντας τις αρχές σου, δίνεις το μήνυμα σε όλες και όλους.
Λάθη κάναμε. Και γκάφες. Και θα ξανακάνουμε.
Ωστόσο, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε, ενσυνείδητα και με σκοπιμότητα, σε ενέργειες και συμφωνίες που θα μας εκθέσουν μεσοπρόθεσμα.
Ο Πορφύρας, κάθε χρόνο, ξαφνιάζει. Ευχάριστα.
Μια ψυχή, λέει ότι είναι στο DNA του Πορφύρα μας, να αγωνίζεται έως το τέλος.
Κυρίως, όμως, είναι στην κουλτούρα μας, να είμαστε ΕΔΩ, να μη ψάχνουμε για δικαιολογίες.
Προγραμματίζουμε δίχως να υπολογίζουμε στην βοήθεια από το ( κάθε λογής ) Δημόσιο, που ποτέ δεν είχαμε, υπολογίζοντας τις συνέπειες της ανεργίας και της υπογεννητικότητας από την κρίση, για την προσέλευση στην Ακαδημία μας ( ήδη είναι περιορισμένες σε σχέση με πέρσι οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και ακόμα δεν έχουμε δεί τίποτα...) αλλά, θα είμαστε και στη νέα σεζόν, η ΟΜΑΔΑ που ότι και αν γίνει, θα αγωνισθεί δίνοντας ότι καλύτερο έχει.
Καλύτερα να μη σε λένε ΄΄κανόνι΄΄, παρά να ακουσθεί από εσένα ΄΄κανονιά΄΄.
Οι καιροί απαιτούν ΠΡΟΣΟΧΗ. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας.
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει πληγεί βάναυσα από τις αντικειμενικές δυσκολίες, όμως, το βόλεϊ του Πορφύρα, είναι...παιδί της κρίσης.
Και θα επιβιώσει μέσα σε αυτήν, για ακόμα μία χρονιά, κάνοντας τον δικό του πρωταθλητισμό, όχι τον βαθμολογικό, αλλά, παίζοντας σε κάθε αγώνα σα να είναι ο τελευταίος.
Οσοι αγαπούν την ΟΜΑΔΑ, πάλι θα συνδράμουν.
Ούτως ή άλλως, όμως, οφείλουμε στις αθλήτριες, στο προπονητικό τιμ, στα παιδιά της Ακαδημίας μας και τους γονείς, σε εμάς τους ίδιους, να επιμείνουμε ώστε να είμαστε, κατά το δυνατόν, ΣΩΣΤΟΙ.
Είπαν πέρσι ότι ανεβήκαμε από...σπόντα. Να είναι καλά οι ανιστόρητοι, που δεν γνωρίζουν ότι από το 2007 έως και σήμερα, με εξαίρεση τη σεζόν 2015-2016 στην Α1, ο Πορφύρας ΠΑΝΤΑ είναι στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας όπου μετέχει.
Τώρα, που πήραμε το πρωτάθλημα και είμαστε και πάλι στην Α1, καθημερινά, θα αγωνιζόμαστε, αλλά, χωρίς...τρέλες και με ενδιαφέρον για την ΑΛΗΘΕΙΑ, όχι για το τι θέλουμε, αλλά, για ότι ονειρευόμαστε.
Η επιθυμία δίνει ευχαρίστηση. Το όνειρο προσφέρει προοπτική.
Γιατί τα γράψαμε όλα αυτά ;
Ε, ας είμαστε ανοιχτό βιβλίο. Καλό είναι, έστω και αν είναι διαφορετικό...
Να γνωρισθούμε καλύτερα, με όσες και όσους περιμένουμε με χαρά δίπλα μας.
Να είστε καλά.
Χαιρετίσματα από την γειτονιά μας, την Φρεαττύδα του Πειραιά.