Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Δέκα λόγοι για να έλθει ένα παιδάκι στο βόλεϊ του Πορφύρα

Στις 26 Αυγούστου ξεκινά τις προπονήσεις της η Ακαδημία Βόλεϊ του Πορφύρα, στο κλειστό γυμναστήριο Παναγιώτης Σαλπέας.
Ενα παιδάκι έχει πολλούς λόγους ώστε να έλθει κοντά μας, στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μας.
Επιλέξαμε 10 από αυτούς και τους παρουσιάζουμε, απλώς, για όσες και όσους θα ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ τον Πορφύρα ως προορισμό βόλεϊ.
Οι ερωτήσεις-απαντήσεις βοηθούν, ώστε να μιλήσουμε απλά και άμεσα :
1.Γιατί στο βόλεϊ του Πορφύρα ;
Επειδή, εδώ γίνεται συστηματική δουλειά, διαχρονικά, με κύριο σκεπτικό την εξέλιξη των παιδιών που έρχονται κοντά μας, με έμφαση στις αξίες της ζωής, την κοινωνικοποίηση, τον σεβασμό, την πειθαρχία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία. Το βόλεϊ δεν είναι η ζωή. Ούτε ο αθλητισμός είναι η ζωή. Ομως, όταν είσαι σε σωστό περιβάλλον στο βόλεϊ, παίρνεις εφόδια για τη ζωή.
2. Τι προσφέρετε στα παιδιά ;
Αγάπη, ενδιαφέρον και 5 προπονήσεις σε κλειστό γήπεδο, κάθε εβδομάδα για τα αγωνιστικά τμήματα ενώ οι προπονήσεις είναι 3 για τα ηλικιακά μικρότερα τμήματα. Κοντά στα παιδιά είναι 8 προπονητές και προπονήτριες. Δε σκεφτόμαστε τα έξοδα, προκειμένου να προσφέρουμε σωστές υπηρεσίες.
3.Η λογική σας ;
Μένουμε μακριά από ....υποσχέσεις σε γονείς και παιδιά, μακριά και από μεταγραφές. Δουλεύουμε με τα δικά μας παιδιά, δεν κυνηγάμε μεταγραφές στις υποδομές, δε ξεσηκώνουμε παιδιά άλλων ομάδων, δεν βάζουμε λόγια σε παιδιά και γονείς ποντάροντας στα ( ανθρώπινα ) αισθήματα τους αλλά και στην απειρία τους και προωθούμε κάθε χρόνο, τουλάχιστον, 1 παιδί στην γυναικεία ομάδα του Πορφύρα μας, που είναι πρωταθλήτρια στην Α2 και θα παίξει στη νέα σεζόν στην Α1 Εθνική, με 6 από τις 14 αθλήτριες της να προέρχονται από την Ακαδημία της.
4.Οι προτεραιότητες σας ;
Η ηθική συμπεριφορά και το προσωπικό ενδιαφέρον. Στο βόλεϊ του Πορφύρα, οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της γυναικείας ομάδας, τρέχουν και για την Ακαδημία. Και κανείς δεν μπαίνει στο σχήμα διοίκησης εάν δεν είναι γονιός που έχει αρκετά χρόνια το παιδί του στο τμήμα, ώστε να έχει...περάσει όλες τις...εξετάσεις...
5.Πως επιβιώνετε ;
Με τη συλλογικότητα. Πλούσιο δεν έχουμε και δεν θέλουμε. Οι εξαρτήσεις έχουν τίμημα και ημερομηνία λήξεως...Απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, δίνουν ότι μπορούν. Επιχορήγηση από τον Δήμο δεν υπάρχει ( όπως και για όλες τις ομάδες του Πειραιά, αλλά, ο Πορφύρας καλείται στην Α1 Εθνική να ανταγωνισθεί ομάδες που ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ενισχύονται οικονομικά από τους δικούς τους Δήμους και μάλιστα με σημαντικά ποσά ) η συνδρομή των 25 ευρώ τον μήνα ( 20 για κάθε αδελφάκι ), δεν αρκεί, σύμφωνα με τα επίπεδα λειτουργίας του τμήματος, αλλά, όταν υπάρχει τιμιότητα και οργάνωση, όλα γίνονται...
6.Οι διακρίσεις σας ;
Χωρίς μεταγραφές ΚΑΙ ΟΙ 4  ομάδες των Κορασίδων μας έπαιξαν στα αντίστοιχα φάϊναλ φορ της Ενωσης Σωματείων Δυτικής Αττικής. Και κάθε χρόνο, παίρνουμε Κύπελλα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Αλλά, αυτά είναι σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στην εκπαίδευση των παιδιών που μας εμπιστεύονται οι γονείς τους.
7. Η εξέλιξη σας στην τελευταία δεκαετία, από το Α΄τοπικό στην Α1 Εθνική και από τις 2 αναπτυξιακές ομάδες στις 11, πως εξηγείται ;
Μεράκι, δουλειά, προγραμματισμός, διαρκές ενδιαφέρον. Απλά πράγματα...Α, επίσης, έχουμε ...τεράστια υπομονή και αντοχή. Αλλά και γερά γόνατα...Με τόσες τρικλοποδιές και όμως κάθε φορά σηκωνόμαστε και προχωράμε πιο γρήγορα. Ας είναι όλες και όλοι καλά και καλή καρδιά.
8.Ο στόχος σας ;
Να δίνουμε σε κάθε παιδί ότι αξίζει και θέλει να πάρει από το βόλεϊ, μα κυρίως να υποστηρίξουμε την προσπάθεια του να αθληθεί.
9. Ποιός είναι ο Λάμπρος Πορφύρας ;
Πρόκειται για το ποιητικό ψευδώνυμο του Δημητρίου Σύψωμου, νομικού και ποιητή που ήταν μαθητής της σχολής του Διονυσίου Σολωμού. Λάμπρος και Πορφύρας ήταν ποιήματα του Σολωμού. Στα κερκυραϊκά, Πόρφυρας είναι καρχαρίας. Ο Σύψωμος άλλαξε τον τονισμό για λόγους ευκολίας. Το άγαλμα του Πορφύρα κοσμεί την πλατεία Φρεαττύδος, όπου ιδρύθηκε το 1957 και εδρεύει ο σύλλογος μας. Εκεί ήταν η ΄΄συνοικία των θεών του΄΄.
10. Πληροφορίες για εγγραφές από που μπορώ να πάρω ;
Από τα τηλέφωνα που βρίσκονται στο μπλογκ μας και με ερώτηση στο porfyrasvolley@gmail.com. Στο ξεκίνημα της περιόδου, υπάρχει 15θήμερο διάστημα δωρεάν προπονήσεων. Ωστε να σιγουρευθεί το παιδί σας ότι θέλει να είναι μαζί μας και να μη ξοδεύεστε μάταια. Δεν περισσεύει ευρώ από κανέναν και εμείς θέλουμε να αισθάνεστε ότι παίρνετε ανταποδοτικές υπηρεσίες και απολαμβάνετε επίπεδο συνεργασίας που αξίζει πιο πολλά από όσα δίνετε.
Η Ακαδημία Βόλεϊ του Πορφύρα έτσι λειτουργεί από το 1991, εδώ και 26 χρόνια, αναδεικνύοντας πρωταθλητές και επιστήμονες και έτσι θα πορευθεί.