Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Μπράβο Πορφύρα !

Ο  προπονητής του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάσεβιτς που αποδεικνύει πολύπλευρα ότι δίκαια είναι σε αυτή την θέση σε αυτόν τον σύλλογο, έδωσε τίτλο τιμής στον Πορφύρα με τα συγχαρητήρια που απένειμε στην ομάδα μας, μετά από το αποψινό παιχνίδι στο οποίο οι ΄΄ερυθρόλευκοι΄΄ νίκησαν δίκαια και άξια με 3-0 σετ στο Σαλπέας, στην αναμέτρηση ανάμεσα στα 2 παιδιά του Πειραιά, που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο Βόλεϊ Γυναικών.
Μετρά πάντα τις λέξεις του ο Σέρβος τεχνικός και είναι σημαντικό ότι δεν δίστασε να αναγνωρίσει την γενναία προσπάθεια του Πορφύρα που στο δεύτερο σετ ήταν 20-20 με τον Ολυμπιακό και στο τρίτο σετ είχε πλησιάσει στο 18-19 ενώ συνολικά πήρε 56 πόντους, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα που αντιμετώπισε φέτος τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν έχει χάσει σετ. Αλλού, βέβαια, ούτε κουβέντα...
Φυσικά, από την στιγμή που η αναφορά στο σάϊτ της ίδιας της Ομοσπονδίας, περιστρέφεται γύρω από το αν ξεκουράσθηκε ή όχι αθλήτρια του Ολυμπιακού, η οποία έπαιξε όταν την χρειάσθηκε η ομάδα της και έκρινε την έκβαση των σετ ( Χίπε, με 7 στις 9 επιθέσεις ), αλλά, αγνοεί ότι δεν έπαιξε στιγμή η αθλήτρια του Πορφύρα Φωτεινού ή ότι ο Πορφύρας αγωνίσθηκε με αθλήτρια που είχε πρόβλημα τραυματισμού ( Κωνσταντέλλου ) και υποβαθμίζει την προσπάθεια που αναγνωρίζει ο ίδιος ο αντίπαλος, με αθλητοπρέπεια, εμείς, επειδή δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις, οφείλουμε να πούμε, για έναν επιπλέον λόγο, ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΡΦΥΡΑ !
ΜΠΡΑΒΟ, γιατί η ΟΜΑΔΑ μας αγωνίσθηκε με αξιοπρέπεια, σθένος και μαχητικότητα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, όπου ο Πορφύρας οργάνωσε ΑΨΟΓΑ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δίχως το παραμικρό πρόβλημα, σε μία ζωντανή και ζεστή ατμόσφαιρα, όπου όλα κύλησαν άριστα και για αυτό πήραμε τα εύσημα του παρατηρητή του αγώνα.
Πριν από το ματς, ο Πορφύρας προσέφερε ανθοδέσμη, με την αθλήτρια του Δήμητρα Βαλσαμάκη, στην εορτάζουσα Κατερίνα Γιώτα, αλλά, φυσικά, ούτε αυτό θα το δείτε αλλού...
Συνηθισμένοι είμαστε, δε ξαφνιαζόμαστε.
Συνήθεια θα σας γίνει ο Πορφύρας, δεν πειράζει. Και άμα σας ενοχλούμε, δεν πειράζει.
Περαστικοί δεν είμαστε. Αλλοι είναι οι περαστικοί....
Επειδή, τον Πορφύρα ουδείς μπορεί να τον υποτιμήσει, γιατί υπηρετεί την αλήθεια και όχι την ουτοπία ή το ψέμμα, περαστικά σε όσους ενοχλούνται από την αντοχή και την πρόοδο μας.
Γιατί κουράζει, πλέον, ότι με όποιον και αν παίζει ο Πορφύρας, ποτέ δεν κάνει κάτι καλό και όλα γίνονται λάθος από τους άλλους, όποιοι και αν είναι αυτοί.
Ελεος...Το παρακάνατε....Φυσικά, τώρα, θα κάνετε παράπονα για τον ΄΄τρελό΄΄ ή τον ΄΄γραφικό΄΄. Καλά...Μας τα είπαν και άλλοι.
Τον αγώνα των αθλητριών και του προπονητικού τιμ του Πορφύρα, ουδείς μπορεί να τον μειώσει. Τόσο απλά.
Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη, μα κυρίως για την ΑΡΙΣΤΗ συμπεριφορά του σε όλα. Ευχόμαστε στον συμπολίτη μας τα  καλύτερα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Αριστη η διαιτησία των Μ.Οικονόμου-Κυριοπούλου.
Τα σετ ήταν : 16-25, 21-25, 19-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Ράπτη 6 (3/15 επ., 3 άσσοι, 63% υπ.), Κομλένοβιτς 7 (4/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κωνσταντέλου 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Γκολφινοπούλου, Κελεσίδη 6 (3/8 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Δραγουμάνου 10 (6/18 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 46% υπ.) / Μουστάκη (λ, 46% υπ.), Γκούρα 1 (άσσος), Θαλασσινού, Χατζηπέτρου, Σιδεράτου 1 (1/1 επ.).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 10 (5/8 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Νιέμερ 8 (4/12 επ., 4 άσσοι, 33% υπ.), Πολ 14 (11/24 επ., 3 άσσοι, 32% υπ.), Λαμπρούση 4 (3/5 επ., 1 άσσος), Βλαχάκη 5 (4/15 επ., 1 άσσος), Χριστοδούλου 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ) / Κονόμη (λ, 50% υπ.), Κοκκινάκη (λ,), Παπαδοπούλου, Χίππε 7 (7/9 επ.).

Είπαν για το ματς :
Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Θεωρώ πως ο στόχος που είχαμε θέσει πριν τον αγώνα τον καταφέραμε και με το παραπάνω. Τα κορίτσια πήγαν πολύ καλά, κρατάμε την εμφάνιση και προχωράμε».
Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός): «Δεν παίξαμε τόσο καλά. Το μόνο που κρατάμε είναι τους τρεις βαθμούς. Συγχαρητήρια στον Πορφύρα για την εμφάνισή του. Ρίσκαρε πολύ στο σερβίς και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».